Тема: НЕчепрачні сідла

Тема про випробувані моделі доступних нешкіряних сідел, бо чепрачних ХВЗ на всіх не вистачить, а Брукси не всім по кишені. Кожен бажаючий може охарактеризувати свої і поцікавитись сідлами колег. Бо є моделі, що комфортні дуже багатьом, а є конструктивно невдалі. Під нешкіряними мається на увазі, що несуча частина сідла не з чепрака, а пластикова наприклад. В описах-відгуках доцільно вказувати розміри (довжину і ширину) сідла, загальну твердість основи а також твердість пружин, якщо вони є.

Re: НЕчепрачні сідла

Почнемо з "народного" сідла Grand Star GS-809-B11D НЕчепрачні сідла  Можна побачити на самих різних велосипедах, від підліткових до МТБ- img/bg , унісекс. Комфортного типу, з пружинами. Досить витривале у плані небережної експлуатації, пружини не просідають і не тріскають, рамка не гнеться, шкірзам витримує і до 5 років. У мене служить на сіті-байку, вагу 85кг. переносить спокійно, думаю не вклякне і під центнером. У кількох поїздках до 50-60 км. жодного дискомфорту я не відчував, не парило.

Re: НЕчепрачні сідла

Є ще у мене Grand Star GS-589 НЕчепрачні сідла На фото, що є у інтернетах погано видно його унікальну форму пластикової основи- виражені впадини під горби сідничних кісток НЕчепрачні сідла Напевне на думку розробника це мало б добавити комфорту, а насправді все навпаки! За ~ 400 кілометрів я до нього незміг звикнути. Вкупі з припіднятою носовою частиною (теж дуже дивне інженерне рішення) неможливо виставити кут сідла до горизонталі так, щоб не зповзати вперед чи назад і щоб не тиснуло там де не треба. При поїздках більше 30км. нестерпно пече саме у місці горбів сідничних кісток. Сідло нормальної якості виготовлення, але його ергономіка мені взагалі незрозуміла  img/bk , мені воно не підходить.

Re: НЕчепрачні сідла

kisa пишет:

Это ж китайское современное седло за копейки — стильное и удобное

НЕчепрачні сідла Реально таке зручне? Хто що може сказати про такі китайські клони Colnago?

Re: НЕчепрачні сідла

CustoмBicyclь, у меня такое было, седло как седло, вполне удобное, с памперсом темболее. Правда со временем заклёпки начали немного мешать и рельсы сделаны из мягкого металла, за год эксплуатации их повело в бок

Re: НЕчепрачні сідла

У меня сейчас такое стоит на стартоне. Мне нравится, правда, больше двух часов подряд я в этом седле не проводил.
В тёплое время задница со временем, конечно потеет, кожзам всё-таки, да и шорты мои из синтетики. Есть ещё похожая модель чуть шире и с пружинами, выглядит тоже неплохо, такое у меня на ситибайке стоит.

Re: НЕчепрачні сідла

За таке фірми "Velo" магазини просять біля 500грн, є такі клони безіменні по 130-170грн. Як на мене більше 200 грн за такого типу клон є переплатою за бренд.

До речі, своє сідло із №3 посту я хитро реабілітував- у конструктивні впадини під горби сідничних кісток через просвердлені в основі отвори натиснув силіконового герметика, після затвердіння якого сідло стало комфортним.

Re: НЕчепрачні сідла

У меня как-раз Velo, в Москве стоит 700 р. По поводу комфорта — седло довольно жёсткое, но никуда не давит, и, в общем-то вполне удобное. То, которое с пружинами, из-за более вертикальной посадки на ситибайке и большей части веса, которая приходится на это седло, оно, хотя и с пружинами, не кажется мягче, но при этом тоже вполне удобное.

Re: НЕчепрачні сідла

Хтось пробував такий плід маркетингового блуду? НЕчепрачні сідла

Re: НЕчепрачні сідла

CustoмBicyclьimg/bs. Первое седло на которое сменил диван на  img/bg. Потом перекачевало на турист.

Spoiler

НЕчепрачні сідла

Только называется Vertu. Мне нравится.
Ну и вот коллеге рассказывал свои впечатления о нем

Spoiler

Про седло. Это не Брукс  img/bk  , подходит не каждому. Скорее всего удобно тем у кого расстояние между седалищными  буграми маленькое. Мне нравится, но дальняки я не езжу, не более 40 км, так что будет на большой дистанции сказать не могу. Но я тут https://krokovod.org/forum/viewtopic.php … 318#p28318 ставил ссылку на статью, а там про подобное седло
"Miles Smith is currently doing over 400km per day, for 365 days on this saddle!"  img/ai .

Re: НЕчепрачні сідла

CustoмBicyclь, пробувати не пробував, так, понадкусував
https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 739#p22739

Я рухаюсь, значить я існую!

Re: НЕчепрачні сідла

этими сёдлами GS завалена  вся Украина
ими барыжат буквально все, кому не лень

цена сабжа на опте — 5 баксов

при том делают это в китае не в\на  одном сарае заводе, поэтому качество — как бык посцал (

но несмотря на всё это, ЖС — само любимое седло для производителей ашанов всех пород и ценовых диапазонов

проверенный факт: это седло неплохо подходит для большинства девушек и женщин

мужская половина, как правило, жалуется на онемение промежности после 10-20 км на ЖС-ке

видать, различия в анатомии сказываются или еще что-то
фз  img/bm

Re: НЕчепрачні сідла

LjAlex, "Tioga Spyder" в оригіналі, "Vertu" одна з реплік чайнатауна

Re: НЕчепрачні сідла

CustoмBicyclь, это я знаю. А, Вас интересует оригинал?

Re: НЕчепрачні сідла

LjAlex, та ні, цікавить як воно відчувається при їзді. Оригінал- не оригінал можуть відрізнятись еластичністю пластику, що теж впливає на комфорт. Форма в оригіналу трішки відрізняється. http://www.tiogausa.com/main/products/saddles/  У Тіоги є розподіл моделей на "роад" та "офф роад", а з Верту незрозуміло. Чи реально на такому проїхати в тонких літніх шортах більше 30км. Я по гладкому асфальту не катаю- небезпечно бо водії в нас дикі.
По гладкому асфальту можна і на шматку заліза їхати чи кам*яному НЕчепрачні сідла