Re: Тормоза

Нажмите тормоз, и смотрите в открывшуюся щель между рычагом и основанием по зелёной стрелке. Болт там. Тормоза

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Только не забудьте снять резиновую накладку img/ap

Ильяс, не нужно капюшоны снимать, хотя на каких-то моделях тормозов возможно и нужно, с такими не сталкивался.

Делай правильно и не делай неправильно © Лао-цзы

1

Капюшон не повинний заважати

Я рухаюсь, значить я існую!

2

(12-01-2025 09:16:55 отредактировано SD)

#рич

СШ 77 г. в.
р. 58
Вилка 55мм, рама 63мм
Тормоза

Добавлено: 05-12-2024 21:54:21

Тормоза

Добавлено: 05-12-2024 21:56:25

Обод не родной, двойной, ширина 14 мм, высота 19 мм

2

Доброго здоров'я Колеги і вітаю з новим 2025 роком, надіюсь він нам подарує надію на хороше життя( мало вірю). Маю наступне питання.

Тормоза

Є таке гальмо яке готую для встановлення на свій фіолетовий СШ, гальмівні накладки як камінь, хочу замінити на накладки із такого матеріалу

Тормоза

Тормоза

Чи підходяща він заміна ріднім і якщо є досвід то підкажіть як можна замінити щоб не придумувати " велосипед ". Фіолетовий СШ буде звичайним телепортатором, в якості заднього гальма буде не втулка торпедо ХВЗ як планував, буде Велостіл, вона на мій погляд непогана. Перед цім рішенням добряче подумав чи потрібен мені шосейний велосипед на базі вище названої рами, зваживши за і проти відповідь моя була негативно.

На готовые резьбовые можно накрутить «шток» (от мебельной стяжки М6). Если державки изношенные — без доработок, нет — на примерно 0,1 увеличить диаметр.

Sonor, була думка такого плану. З допомогою токаря прилаштувати шосейні колодки як на фото

Тормоза

але дешевші  img/ag  зробивши подібні штоки по розмірам як у оригінала але з різьбою під колодки і це було б правильно і красиво але зупиняє те що колодки треба купити а токарю за працю заплатити бо знайомих не маю img/ab

Тормоза

Тормоза

3

fo_1ook пишет:

З допомогою токаря прилаштувати шосейні колодки

img/bn
https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 43#p235643
Только  img/ag у меня нормально зажимаются как раз с поперечными кольцами. Марки Альхонга, обычно.

Тормоза

Кстати, в заглавной статье этой темы есть https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?pid=1798#p1798  img/af

Мой гараж

fo_1ook пишет:

Чи підходяща він заміна ріднім і якщо є досвід то підкажіть як можна замінити щоб не придумувати

Я б обирав з наступних варіантів:
а) Замінити гумовий вкладиш на новий з колодок що є в продажі по 20 грн./шт (як на фото Sonor), але прийдеться трохи поправити бортики основи, щоб щільно затискало вкладиш. І вони є двох варіантів. Одні по довжині аналогічні ХВЗ-шним, інші коротші, відповідно нам не підходять.
б) Якщо не принципово зовнішній вигляд і без заморочок, то встановити готові колодки по 100 грн./пара, типу як на фото kisa. Я на своєму В-37 тимчасово так і зробив. Поки дороблю варіант "а"

1

route 66 пишет:

не принципово зовнішній вигляд

Да я б не сказал, что оно плохо смотрится (не, ну если велосипед конкретно до мелочей в стиле затёртых годов, то конечно, может глаза мозолить — лопухи этакие). Ещё цветные можно прикольно подобрать — в цвет рамы или контрастный. Или в цвет тросика или обмотки.
А если Вы про оригинальность — так там авторский велосипед.

Мой гараж

kisa пишет:

Да я б не сказал, что оно плохо смотрится

Так і я ж проте, тим більше якщо авторський вел. Мені на своєму очі не ріже, норм. І площа тертя більша

1

kisa,

Марки Альхонга,

Якраз такі маю в наявності, придбав ще тоді як хотів на синій СШ ставити такого типу як на моєму фото механізм гальма але тоді не зрослось і замість поставив сучасний, спочатку більш наворочений а потім простіший бо наворочений був на грані по річу і мене згодом це трохи бісило. Колодки ( Алхонга) спробував знову поставити на наявний механізм, стали і тримаються добре ,все регулюється один момент що деформовані кільця треба провернути і ще із за того що колодки довші в розкритому механізмі вони упираються в ноги вилки але це не проблема, такого роду нюанси вчать не ставити не оригінал але це вже в області вподобань. На цьому вело хочу більше старих деталей, може навіть спробую зробити колодки із корків( другу пару можна зробити з того матеріалу що показав). Буде цікаво, торпедо+ накладки з корків, теоретично велосипед буде гальмувати плавно з затяжним ефектом не так як синій СШ ,різко і як вкопаний але мінусом отримаю більший гальмівний шлях.

1

Тормоза

Тормоза

Тормоза

Тормоза

Маю такий результат, велосипед буде для сухої і теплої погоди. Гума ця призначена для взуття РПШ (щоб це не значило). На холосту колодки обід блокують мертво але то таке що на ділі і чи на довго, треба практика. З корків поки  не робив бо ті корки що в мене мені не сподобались, вони по алюмінію ковзають а РПШ в'язне в ньому. Гальма з ціми колодками мають добрий вигляд, мені подобається.

3