Re: Буковинський мінігараж

olegowich, вітаю з новим проектом! Фото нечітке, але навіть так видно, що фарбувати раму точно не треба. Відмити іржу і натерти автовоском. А з рульовою треба було навпаки — насип знизу, а зверху можна і з сепаратором.

Горец: "Украина" 111-441 (короткая) 1990 г. с планетаркой Nexus-3
Ветерок: "Старт-шоссе" 1986 г. (2х7, дуалы)
В-37: "Спутник" В-37 1967 г. сингл (торпедо)
Лыбидь: Ардис Либыдь "Handmade in Ukraine", 1998, сингл 46/19

Дякую ! Внесу корективи.

Добавлено: 23-04-2020 18:18:56

Руль залишається рідний, хоча він і досить покоцаний. Розчарував стан каретки . Обидві чашки потріскані, викинув. Придбано каретку за 50 грн. Товариш на заводі навів блиск. Буковинський мінігараж
Зібрано каретку внасип. Кульки підшипників придбано через інтернет у Харкові , за що окрема подяка тому, хто розмістив адресу виробника харп ,якщо не помиляюся.З тефлонової стрічки намагався створити щось на кшталт пильників за прибалтійською методикою.Буковинський мінігараж

Ну, с почином. Посмотрим, что получится. Колёса сами собирать будете?  img/rolleyes

В предыдущем посте фоток не видно (Вам может и видно из кеша), видимо, долго ждали отправки
Перезалейте, пожалуйста.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Буковинський мінігараж
Буковинський мінігараж
Зараз видно?

Щодо коліс. Зібрав  сам. Спереду рідна втулка, перебрав, підшипник в насип. Позаду — нова втулка Велостіл. Викладаю фото коліс. Можна оцінити по ним — правильно зібрано, чи ні? Буковинський мінігараж Буковинський мінігараж
І ось таке питання — щоб закрутити гайки на втулці позаду — потрібно хіба із зусиллям зводити пера. Це ж небажано,вірно? Як  елегантно вийти з положення ? Шайба, ще гайка всередині від дропа?Буковинський мінігараж

1

olegowich пишет:

видно?

img/bs  img/thank

olegowich пишет:

Зібрав  сам.

img/af
И как процесс — зашёл?  img/ag

Рисунок колёс вроде правильный. Конечно, чтобы совсем уж чёткие колёса получились, не стоит пренебрегать шайбочками для поджимания головок спиц Но и у меня те колёса, которые построены до овладения этой наукой, вполне себе ходят. Как на первый раз  img/ay

Да, на фото не видно расположение ниппелей камер. По-хорошему, над ним должно оказаться два внешних креста от каждого фланца.

Что касается Велостиля.. ну.. пользуются коллеги. Не без некоторых досадных мелких неприятностей.

olegowich пишет:

Як  елегантно вийти з положення ?

img/rtfm  https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?id=105

Мой гараж

Процес збирання коліс зайшов непогано)). Було цікаво.Я думав — буде складніше, розкрив на ноуті статтю Шелдона і по ній почав збирати. Щось подібне — як в,язати спицями))
Шайбочок не можу купити через карантин — все зачинено. У мене  є 2  старих колеса від України, чайки. Так в них — спиці всі з шайбами, але все іржаве. Буду пізніше відновлювати ці колеса, для наступного проекту.

Щодо задньої втулки. Костянтин, Ви маєте на увазі — підігнути пера досередини  за допомогою дошки? Щоб відстань між дропами відповідала втулці?

olegowich пишет:

зайшов непогано

img/ag А дядьки казали img/beard

olegowich пишет:

Ви маєте на увазі

img/ag Ну конечно. Параллельно стоит проконтролировать и привести в порядок всю геометрию рамы, как там в теме описано. Собственно, с этого и нужно по-хорошему начинать работу над проектом.

Шайбочки я имел ввиду не столько те, что на заводе на обод подкладывают (хотя и они полезны), сколько под головками спий на втулках — по ссылке же.

Мой гараж

kisa пишет:

Собственно, с этого и нужно по-хорошему начинать работу над проектом.

Власне, з цього і починав. Я писав вище, може недостатньо докладно. І нитку натягував і в дропи направляючі вставив і зводив поки не зійшлись. Виглядає так, що рама рівна. Наскільки зміг. Тепер — дощечка є , зведемо для втулки. В старому колесі шайби і в фланці під спицями теж . Треба буде так і зробити , коли карантин закінчиться. Думаю — в магазинах з кріпленнями( гайки , шайби) знайду.

Дык работа в той части, где ниточки, и направлена на КОМПЛЕКСНОЕ приведение в порядок заднего треугольника.

Фактически, мы выставляем дропы ровно, симметрично, и соблюдаем-выставлляем при этом нужное расстояние между ними . Это один кусок работы img/bk

Мой гараж

Підігнув,вирівняв,перевірив ниткою. Виглядає рівно.
Отримав колеса з веломайстерні після протягування спиць та поставив їх. Щодо інших робіт.Ведучу зірку прийшлось замінити( дякую за поради murabel)
Буковинський мінігараж
Перебрано педалі. З внутрішнього боку зроблено підшипник в насип. Ззовні — не вийшло — конус не притискає чомусь, залишив рідні сепараторні.  Ланцюг новий, зварений у суміші воску та парафіну. Передні гальма поки що залишено без змін.Покришки рідні, потріскані трохи, камери нові( лежали в гаражі на 35, підійшли).
Ніби все

Можна підбити підсумки. Отримано проміжний результат — програма мінімум. Велосипед їде — і це вже добре.
Сьогодні прокатав 10 км. Найкращі враження. Легко, швидко, розслаблено. Посадка більш вертикальна , ніж у Liberta, турист м,якше, дещо повільніший, на мою думку і здається трішки довший( треба переміряти). Не втомлюються руки. Передня зірка 51, задня 23. На перший погляд передача видається комфортною, при обкатці буду прислухатись до відчуттів, можливо — з вантажем, тоді і прийму рішення — залишити все як є, чи змінювати передачу. При їзді — ланцюг не шумить не тріскає, каретка — безгучна, взагалі  велосипед їде напрочуд тихо. Попереду — заміна сідла. Чекає робота з передніми гальмами — треба нові тормозні колодки, перебрати, змастити, настроїти. Це все — на після карантину. Також — заміна покришок. Встановлення багажників, обкатка та тільки після цього сподіваюся — використання в походах.
Буковинський мінігараж

На цьому робота завершена на даному етапі. Після карантину будуть проведені вдосконалення та сподіваюся — в походи. Дякую всім за поради, дописи та книги на сайті, вони дуже допомагають. Міцного здоров,я! img/thank

1

С Поехалом!  img/kefir
По педалям — пойдёт. Там наружный подшипник так, до пары — он только поддерживает и центрует. Основная нагрузка на внутренний.

Ну и хорошее шасси получилось, добротное и приятное — как Вы сами заметили.  Кстати, современные шины уровня ЦСТ — Чао Янг добавят приятности и немного динамики одновременно Это я на будущее img/hitry   

А рулём-бараном Вы пренебрегаете?

Мой гараж

kisa пишет:

А рулём-бараном Вы пренебрегаете?

Треба сформулювати. Не те що я проти руля — барана,  я — гіперстенік, мені комфортніше більш вертикальна посадка, плюс дещо проблеми із спиною, так що буде з рідним рулем. Крім того — поки на карантині — все одно не має змоги заміняти руль шини та сідло. З суто матеріальних причин — спочатку треба на роботу вийти img/ab