Тема: ХВЗ В110- ранній

Доброго здоровя! Як наголошував в одному із своїх попередніх постів в нас легше знайти деталі до рідкісного велосипеда часів радянського союзу, ніж до такого ж але  німецького. Тож поповнив свою «колекцію». Знайомтесь ХВЗ В110 1950 року виготовлення – тип «ранній», номер рами №89460.  ХВЗ В110- ранній ХВЗ В110- ранній ХВЗ В110- ранній ХВЗ В110- ранній
Особливості – проглядається «німецька школа велобудування» у зовнішньому фарбуванні, а саме довгі трикутні стріли на рамі та передній вилці,  линівки на фарбованих чорних ободах. Куплено було його ще минулого року. Покупку було помито від пилюки, висушено та оброблено ВД-40 для успішного перебування в приміщенні зимою. Із деталей, що були відсутні: сідло, спиці на задньому колесі, фара, динамо, насос, трикутна велосумка типу «бардачок» з ключами, грипси, вісь та підшипники переднього колеса, ведуча зірка із шатуном та педаллю. Дефекти: некомплектний дзвінок, протерта рама в районі заднього трикутника (по класиці)ХВЗ В110- ранній
, тріщина багажника в районі верхнього кріплення, сколи лакофарбового покриття, іржа по хромованих деталях, тріщини та розриви велосипедних шин 1950-их рр ХВЗ В110- ранній
, відсутність зубів на малій зірці ХВЗ В110- ранній , відірване кріплення переднього крила та зламана його дужка ХВЗ В110- ранній . Попередня дефектовка вузлів, які вдалось відкрутити без зусиль: задня зірка з тріснутим пятериком виявилась від велосипеда ЗИЛ ХВЗ В110- ранній
, барабан має клеймо ХВЗ (як книжка пише) та магнітиться ХВЗ В110- ранній , на відмитому в солярці та бензині ланцюгу проглядається клеймо ЗТК (Запорожская трудовая колония, але можу помилятись) ХВЗ В110- ранній .  За період «до сьогодні» було знайдено в тестя в запасах: вісь переднього колеса із клеймом ХВЗ ХВЗ В110- ранній
, задній пятерик на різьбу із зіркою з клеймом ХВЗ ХВЗ В110- ранній
, ведучу зірку ХВЗ із кріпленням на болти в комплекті з шатуном. Куплено : велонасос із клеймом ХВЗ, педаль права, велобардачок, велофара, рама сідла із пружинами подвійної дії,  ведуча зірка із зубами у кращому стані ніж наявна. І остання розпаковка- сідло старого зразка із вареною рамою але дууже хорошим, як на свій вік, станом шкіри та підкладки ХВЗ В110- ранній ХВЗ В110- ранній ХВЗ В110- ранній
  Загальна концепція проекту- 100% музей, здається це єдиний екземпляр в Україні (решту фото згодом).

13

Re: ХВЗ В110- ранній

taras.sharan, будет интересто посмотреть за ходом реставрационных работ img/ab

taras.sharan пишет:

100% музей

img/ay  img/hitry

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

taras.sharan, поздоровляю з чудовим екземпляром!

Я Вас дещо засмучу чи порадую: є ще один екземпляр В-110, 1950 р.в., у мене, див.  тут: https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 92#p221292 .

Він був більш комплектний, ніж у Вас, тому може послужити зразком та порадою у деяких питаннях комплектації. А також у збиранні — я про сідло: https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 68#p221968 , та далі.

Щодо номера рами, то попереду на деякої відстані проглядає одиниця. Чи я помиляюся? Шилідик більш ранній, ніж у моєму, тому ця одиниця загадкова, навряд чи відноситься до номеру.
Конструкція гальмівного барабану та багажника, скоріше за все — з пізніших часів. До речі, в мене теж був більш пізній багажник, прийшлося шукати, знайшов десь через рік.
Шукайте старі військові хромові чоботи: на них йшла дуже якісна шкіра. З одного чобота навіть невеликого 39 розміру виходить повне покриття на сідло:
ХВЗ В110- ранній

Ех, ще б раз народиться!
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
                     В-541 "Спорт" (1970);
            ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)

3

taras.sharan, Ходорів — це Львівщина чи Київщина? Краще би вказати у своєму профілі.

Ех, ще б раз народиться!
                     В-541 "Спорт" (1970);
            ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)

1

taras.sharan, фото шин не дуже інформативне: тільки про виробника. На приблизний час вказує ГОСТ, іноді можна знайти рік та навіть місяць випуску.
До речі, не зрозумілий другий колір ліновок. Я колись послався на приклад:
https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 92#p221292 . У Вас такий же блякло-голубий?

Ех, ще б раз народиться!
                     В-541 "Спорт" (1970);

Дiйсно, раннi радянськi велосипеди абсолютно нiчим не гiршi за нiмецькi того ж перiоду. Так що працювати можна, раритет завжди круто.

Доброго здоровя усім читачам! Дякую усім за добре слово та підтримку. Статті колеги Sedoy-K  щодо реставрації його ХВЗ В110 перечитував тричі, а про ремонт сідла — набагато більше(збираю одне із трьох донорів). Можу написати точно, що більш інформативно ніж у Sedoy-K в мене навряд чи вдасться. Велосипед куплено у власника, зберігався на горищі.
Тепер щодо запитань та зауважень.
1.Проживаю в м.Ходорів Львівської області.
2. Другий колір лінівок на колесах, крилах та рамі — світло зелений, на жаль не всюди добре збережені.
3. Даний екземпляр В110, на мою думку, є перехідним від В-17 до В110, що доводять інструкції, шильд із "крильцями" та трубчастий багажник.
ХВЗ В110- ранній ХВЗ В110- ранній ХВЗ В110- ранній ХВЗ В110- ранній

4. В місті Ходорів  є ще один екземпляр В110, 1953р номер рами 119887. Екземпляр перефарбовувався багато разів. Маю зустрітись із власником щоб зробити декілька детальних фото. Так у нього оригінальне переднє крило із отвором під переднє гальмо, хочу зняти розміри та відстані для історії.
ХВЗ В110- ранній

5. Шини  1952р, двох різних виробників — клейма "ЛШЗ" та  "В"
ХВЗ В110- ранній

6. Шкіру сідла буду ставити на іншу раму такого  ж сідла, яку придбав раніше шукаючи деталі до велосипеда GORICKE.
ХВЗ В110- ранній ХВЗ В110- ранній

7. номер рами саме такий, одинички спереду нема.
Тож такий початок нового проекту. Маю і запитання, але задам їх в профільній темі.

4