Re: Вжик Котигорошко

Женя, эти да. Я одну разобрал для сравнения с современной китайской — норм. Но тем не менее, так спокойнее. И перемазал, и чуть подрегулировал. Так то нулёёвая червячка из трёх железяк, а тут б/ушная планетарка.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

kisa пишет:

а тут б/ушная планетарка.

По вигляду червячка, гайки правильно стоять. Перевірити вісь на прямоту і конуси/шари на дефекти

Кость, я знаю. Просто уточнив, щоб колега розумів, що це заводський комплект в який точно ніхто не лазив. Так воно йшло з заводу.

Той ровер на обкатці, обкатаю, переберу повністю.

Я рухаюсь, значить я існую!

img/ah  img/an Разглядел img/ag
Да её разобрать быстрее, чем мы тут препираемся тогда. Делов — на рыбью ногу
https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?pid=4648#p4648

Мой гараж

Вжик Котигорошко

Вжик Котигорошко
Посипався сепараторний підшипник. Видно від удару в чашку вироблені шарики повипадали. Деформована сама обойма. Чашка зроблено заодно з ричагом. З насипом потрібно було б погратись. Але не має шариків. Дуже сподобався тормозний барабан.

dictum factum

Вобщем, малой кровью. Повезло — уникальные запчасти не требуются.  img/bk  Шарики добыть относительно просто.
Там не заодно, но лучше не разбирать img/bs
(выше поправил мою ссылку на такую втулку)

Мой гараж

Дякую за посилання. img/ay  img/thank  img/bs

dictum factum

Їзда по місту напружує  ,коли для того щоб затормозити портібно міняти хват, або тримати за основу ручок. Вирішив на стартон  поставити тормозні ручки з дублюючими, знайшлися японо-ашани арайя. Але не має одного упора для тросика, який вставляється в корпус ручки. Може у когось є подібна приблуда або підскаже де взяти щось подібне.

dictum factum

набрав насип на ліву сторону червячної втулки з 5 мм шарів. Правило — 1 тут також діє?
як правильно затянути конуси? і виставити крайню стопорну гайку з прорізями зліва

dictum factum

Правило -1 універсальне, для всіх насипних підшипників.

Я рухаюсь, значить я існую!

lucul пишет:

набрав насип на ліву сторону червячної втулки з 5 мм

А в "рідному" підшипнику діаметр кульок міряли?

Spoiler

Колись мав не зовсім приємний досвід з червячною, коли 5мм мало, 6мм забагато, а інших кульок тоді в мене не було. Правда втулочка була noname from China  img/ae  у Вас цікавіше  img/ay

Пользователь находится в режиме "только для чтения".

MWL пишет:

мікрометра не маю та і в магазині підшипників лише штангель був. Діаметр виробленого, рідного підшипника 4,9. альтернативи не було або 5 або нічого. Турбує люфт впродовж осі втулки. Коли зажимаю конуса то зрозуміло люфта немає, але колесо туго йде. Як правильно відрегулювати ?

dictum factum

lucul пишет:

Коли зажимаю конуса то зрозуміло люфта немає, але колесо туго йде. Як правильно відрегулювати ?

используй этот способ
см. 1й пост со слов "Регулировка люфтов предполагает использование контрагайки около малого правого конуса." и далее по тексту...

lucul пишет:

виміряв мікрометром декілька шариків з рідного підшипника 4,6 мм, що може стояли і не 5, а менші? хоча шарики в раковинах і життя їх порожило

dictum factum

lucul, маю таку нову втулку.
Через пару годин зможу заміряти діаметр кульок img/ab