доброго здоровя. не знаю чи сюди, але можливо таки сюди. нещодавно запрошував бажаючих приєднатись до велопробігу. Він таки відбувся тож даю невеликий звіт. тим більше, що на досягнутому не завершуємо і запрошую приєднатись наступного року( це не прикол, але серед учасників таки була людина, яка приїхала із Києва). посилання на відео велопробігу https://www.youtube.com/watch?v=WdUdvfctFLY Ідея, яка зародилась наприкінці зими 2021р, втілилась у життя. З благословенням Св.отців о 08.35 ми вирушили в подорож. кожен хто знайшов час на веломандрівку напевно не скоро її забуде( днів 2-3 ноги точно болітимуть, бо хоча ми й декларували відстань у 50 км, але велокомп'ютер в одного з наших учасників твердив — МИ ПРОЇХАЛИ 67 КМ). до речі дехто шукав не лише час на веломандрівку, а й велосипед. були люди, які позичали в рідних та знайомих, дехто шукав велосипеди на прокат. учасниками веломандрівки були не лише жителі наших громад, а й жителі с.Демянка- Наддністрянська та навіть Києва( починали рух від Старої школи, селище Розділ). Участь взяли приблизно 80 чол., в моєму журналі реєстрації записано 22 людини від м.Новий Розділ. В дорозі ми мали можливість відпочити та перекусити, спочатку в кавярні "Перша кляса" с. Розділ, згодом смачним кулішем нас приймало с.Тростянець.
"Стежками білих хорватів" задумувався як майбутній веломаршрут, як можливість розвинути туристичний потенціал наших чотирьох громад. Іншою задумкою було привернути увагу до памяток, які ми втрачаємо. Я думаю в інтернеті читали публікаці про п.В.Петрика проти якого відкрита кримінальна справа через ситуацію із Миколаївською фортецею, пам'яткою фортифікації часів Австрійської імперії та Першої світової війни, що збудована на іншій пам'ятці — залишках городища білих хорватів (особисто я підтримую саме таку теорію, а дискусії істориків щодо цього питання ще тривають). А дехто у високих київських кабінетах цього не бачить, він(вони) бачать лише кар'єр піску. Або чого вартує історія із зміною власників палацу Жевуських -Лянцкоронських у селищі Розділ. Чим частіше дані локації відвідуватимуть люди, тим більшим буде народний контроль за ними. от таке. тож якщо дасть Бог дочекати ласкаво прошу на наступний рік до нас на ВЕЛОПРОБІГ.