Re: Моя вєло хата

Євгеній76, теперь понятно. И изначально для лоу-про не хватило длины верхней трубы.
Да, что-то вырез под ось в дропаутах какой-то бесформенный, ну и эта форма (утиный клюв) лично мне не нравится.

Добавлено: 12-06-2026 12:11:01

Какой получился провис каретки, угол рулевой и рейк вилки?

1

Нижні пера просто відігнув на потрібний кут. Став на них ногою і подав передній трикутник від себе. Навіть точно не зрозумів де гнулися, але пару потрібних сантиметрів я виграв.
Вирішив, щоб верхні пера не нарощувати, зробити центральне примикання. розвернув їх, праве стало лівим і навпаки. Бомжацькі голки, це коли накладка не окремою детанню, а частина труби, спиляв геть, виставив кут і спаяв пера між собою.
Знов примірка

Моя вєло хата

Моя вєло хата

Я рухаюсь, значить я існую!

4

atepernetuzh пишет:

форма (утиный клюв) лично мне не нравится

Теж не в захваті, в мене не так багато інструменту під рукою, а махати багато болгаркою не сильно хотілося.

Spoiler

хоч проєкт комерційний, але ціна була демпінгова, головна мена отримати досвід, зрозуміти скільки йде часу і чого це вартує, тому є певні спрощення

Початкова форма була така

Моя вєло хата

Добре, що їх було лише два комплекти і це останній

Добавлено: 12-06-2026 11:26:16

Мені не подобався зажим підсідела, він дебелий та ніякий.
Просто спиляв його отримавши провал

Моя вєло хата

Тепер в діло пішла друга частина рульової

Моя вєло хата

І довга гайка. Ще частина рульового стала основою для кріплення верхніх пер.

Моя вєло хата

7

Також прибрав всі витяжки на нижніх перах, попередньо на них відірвавшись

Моя вєло хата

Моя вєло хата

Добавлено: 12-06-2026 11:34:37

Нижній мостик робити не став, більш того, навіть думав без вехнього залишити, але одумався  img/bj

Моя вєло хата

7

Останній штрих, зовнішні підсилення вилки, доробив галтелі, там де мені їх візуально не вистачало. Звісно дорізав різьбу на штоці вилки і відрізав зайве

Моя вєло хата

Моя вєло хата

Рейк вилки наміряв 45 мм, кут не міряв, як і провис.
Вважаю, що провис каретки це ні про що, міряти потрібно реальну відстань до землі, тут на 12 мм більша ніж в рекорда на тих самиїх колесах.

Добавлено: 12-06-2026 11:42:51

Проєкт закінчений і переданий замовнику. З плюсів, трохи пригадав навики пайки, бо була перерва, зрозумів вміст праці та ціноутворення, якщо комусь захочеться повторити.

Не все ідеально вийшло, музикант грає як може  img/ar

7

Ну это не совсем хорошее решение
Моя вєло хата
Площадь пятна контакта стоек с трубой маленькая, причем двух стоек сразу и будет в этом месте выламывать подседельную трубу влево-вправо при силовом педалировании. Она часто в этих местах трескается и при стандартном креплении. Ещё и вырез под зажим.
Ну и болт зажима больше чем сам зажим как-то несуразно смотрятся.

1

Євгеній76, провис каретки- прежде всего про безопасность в поворотах. У Рекорда она довольно низкая, на мой взгляд. Рейк 45 мм у вилки- это в районе стандартного шоссейного, и скорее всего, никак не будет соответствовать новому углу рулевой, получившейся рамы.

Да и угол рулевой не всегда получается в пределах разумного при перепайке шоссейной рамы в трековую. Например, если это всё, что проделали Вы, проделать с поздним Стартоном, то угол рулевой у него будет бешеным, 78⁰. С ранним- не помню, скорее-всего тоже неразумным.

1

atepernetuzh, Дякую за критику, вона допомагає ставати кращим.
Площа кріплення пер там насправді не така і маленька, місце підсилене. Побачимо, що з цього вийде.
Як на мене зажим всерівно виглядає краще за той, що був. Можна було зробити по іншому, але використав стандартну гайку і болт з нержи. Так міг проточити шляпку, але не став.

Ще раз уважно, провіс на рамі, це ні про що, безпека це відстань шатуна від землі. Окрім провіса на це впливає висота шин та довжина шатуна. Вважаю, що підняв її достатньо

1

atepernetuzh пишет:

что проделали Вы

Моя лінь, та відсутність плазу зробила кут таким як є. Це не проєкт в повному розумінні, бюджет не передбачав  повну розбірку рами і нове конструювання. Можливо це не привильно, не призиваю повторювати за мною.
На жаль проїзатися на ньому в мене не буде ногоди, тому нічого не скажу про керованість, чисто по відчуттям рама стала збитіше та міцніше, але коли її тримаєш в руках.

1

Конечно, по-хорошему, тебе бы отобрать его у хозяина на тест и фотосессию, когда соберёт.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Євгеній76, Навряд ли туда будет ставиться 50-я покрышка : )
Да и она туда и не залезет.
А так да, ДОСТАТОЧНО БОЛЬШОЙ объем работ.
Плохо, что фото все с дальнего расстояния, в основном.

И ещё, очень часто в таких проектах (зависит от рамы-донора), когда при новом угле рассчитываешь новый рейк вилки и её длину ног для нормального трейла, оказывается, что переднее колёсико не помещается под нижней трубой рамы.

1

Так, нюансів багато, коли відстань до нижньої труби стає мінімальною, навіть рульова грає роль. Вже не кажучі що оверлап для таких фреймів практично стандарт.

В мене є подібна переробка євротуриста для себе, тут колись фрагментами показував. Коли постало питання, між Рекордом і цим самоваром, що залишити собі, а що готувати на продаж, то накинув навісне і покатався. Звертав увагу на комфорт і керованість. Самовар переміг. Там я передній трикутник не чипав, укоротив вилку і підняв зад.

Ви праві в тому, що параметри все ж потрібно міряти і записувати, бо міряти я міряю, а от записи не веду, все забувається.

1

kisa пишет:

Конечно, по-хорошему

Далеко їхати доведеться  img/bs
Льоня швидше може того хазяїна знайти, якщо захоче

2