Тема: Коли велосипед — пасажир

Коли велосипед — пасажир
Часто виникає потреба телепортувати велосипед в інше місто/село до початку маршруту. При недалеких відстанях, як правило, для цього використовуються приміські поїзди. При переїзді в дальні регіони приходиться користуватись потужностями міжміських/дальніх/скорих/нічних поїздів.

Коли велосипед — пасажир

Добавлено: 2017-03-23 18:22:14

Офіційний документ з сайту Укрзалізниці говорить:

"ПРАВИЛА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВЕЛОСИПЕДА У ПОЇЗДІ
Перевезення велосипедів у приміському сполученні
Велосипед оформляється як багаж по категорії «Вантаж і тварини» та перевозиться у тамбурі поїзда або виділених для цього місцях з оплатою перевезення. Якщо велосипед провозиться в розібраному вигляді та його розміри не перевищують норму, перевезення не оплачується.
Перевезення у поїзді далекого слідування
Дозволяється безкоштовно перевозити при собі велосипед у розібраному та запакованому стані (не більше одного, без мотору) за рахунок норми ручної поклажі, яка не повинна перевищувати 36 кг та розмір якої за сумою трьох вимірів не перевищує 200 см. Ручна поклажа повинна вільно розміщуватись у вагонах на місцях, що призначені для її розміщення.
Перевезення у багажному виділенні
За перевезення у багажному вагоні велосипедів (з моторами і без моторів) плата стягується як за 20 кг вантажобагажу за кожний предмет. Якщо разом з велосипедом пред'являються інші речі, то всі вони повинні бути зважені разом і плата повинна оформлятись однією квитанцією за загальну вагу.
Багаж приймається у багажне відділення, як правило, не раніше, ніж за добу до відправлення поїзда, з яким він має бути відправленим. При здачі багажу більш як за добу з пасажира стягується плата за послуги за зберігання багажу за кількість діб зберігання, крім однієї доби. При цьому неповна доба вважається повною.
Пасажир на станції початкового відправлення або на шляху прямування може здати багаж до перевезення безпосередньо до багажного вагона поїзда, в якому він їде. Багаж в цьому випадку приймається приймачем-здавачем тільки до станції, відкритої для багажних операцій, без перевантаження на шляху прямування. Оплата за перевезення в цих випадках здійснюється при видаванні багажу. На підтвердження прийняття багажу відправнику видається ярлик встановленої форми, а до багажу прикріплюється талон ярлика.

Посилання на Правила: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0310-07 (Розділ 15, пункти 15.1 та 15.5, розділ 10, пункт 10.12)"

Полезная информация от Пафнутия — отмененные и измененные рейсы поездов укрзализныци на каждый день (Приднепровская ветка)
https://dp.uz.gov.ua/event/index.php?ye … mp;month=5

Выбрать другую ветку можно здесь
www.uz.gov.ua/passengers/suburban_train_shedule/

Re: Коли велосипед — пасажир

Розбираючись з усім цим, можна стверджувати, що перевозити велосипед безкоштовно можна зі знятим переднім колесом, відкрученими педалями та опущеними сідлом.

На практиці ж, в приміських поїздах дуже рідко вимагають плату за перевезення велосипеда "в повній бойовій готовності", можливо це залежить від регіону і вміння посміхатись.

Добавлено: 2017-03-23 18:30:05

Що стосується особливостей перевезення велосипеда в поїздах дальнього сполучення, то додається ще вимога запакувати велосипед.

Re: Коли велосипед — пасажир

Прохання до колег доповнити матеріал власним досвідом, особливо цікаво буде взнати, які особливості по даному питанню є в інших країнах.

Re: Коли велосипед — пасажир

Может не по теме вопрос, но все же, как поездом с велосипедом передвигаться? при покупке билета это как то указывается? на сколько дороже? куда его там засовывать? ну может кто что из личного опыта посоветует img/ab

Прошлый раз помните? Все приходит с опытом.

Re: Коли велосипед — пасажир

NightWolF,
В электричке берешь билет у кондуктора на велик, он в полцены обходится или около того.
А можешь отморозится, обычно сами они билет на вел не спрашивают.
В пассажирском не пробовал

Re: Коли велосипед — пасажир

В пасажирському перевезення велосипеда додатково не оплачується (принаймні так було, зараз не знаю) Умова — велосипед повинен бути у чохлі, інакше мають право не пустити до вагону.
В приміських так як Пафнутій написав — за велосипед додатково 50% від вартості проїзду.

Re: Коли велосипед — пасажир

Электричка Кривой Рог — Геническ, оплату за собранный велосипед не требуют. Пару раз предлагал оплатить по собственной инициативе, кондуктор не возражает в этом случае.

Re: Коли велосипед — пасажир

В дирекції Укрзалізниці неодноразово обговорювалась ідея обладнання приміських поїздів місцями для перевезення велосипедів. Навіть експериментальний вагон в поїзді Львів-Мукачево пускали. Проте, всі ми знаємо про стан приміських перевезень, і така послуга якщо і з`явиться в поїздах, то лише на найпопулярніших туристичних напрямках.
і мабуть на скоро.

Коли велосипед — пасажир

Re: Коли велосипед — пасажир

Поправлю свой вопрос поконкретней, нужно будет ехать поездом, а в нем только общие вагоны, куда засовывать вел Хочу Знать, хоть бери и все боковые места скупай, может это вариант?

Прошлый раз помните? Все приходит с опытом.

Re: Коли велосипед — пасажир

З практики, раз чи два було. Велосипеди закидали на треті полки. Однією частиною на одну полку іншою на протилежну. Або над проходом як тут:

Spoiler

Коли велосипед — пасажир

Re: Коли велосипед — пасажир

step, колеса не снимали? в сборе но в чехле, я правильно понял?

Прошлый раз помните? Все приходит с опытом.

Re: Коли велосипед — пасажир

Один раз розбирав велосипед, знімав обидва колеса і руль, чохол маленький попався. Велосипед на третій полці додатково закріплював, не пам'ятаю вже чим. Другий раз так, не знімав коліс.

О, знайшов фотку. Виявляється я ще педалі скручував і перекидку img/ab


Коли велосипед — пасажир

Re: Коли велосипед — пасажир

В прошлом 2016 году я ехал из Уфы в Крым по "Единому билету". Так вот, с велосипедом ("Турист" 1984 года) в вагон не пустили заявив что, хотя он и не превышает веса бесплатной клади но на него все равно нужно брать отдельный билет. Мое счастье что поезд стоял в Уфе 40 минут и за это время я успел сбегать в кассу и билет на велосипед купил.

Пользователь находится в режиме "только для чтения".

Re: Коли велосипед — пасажир

На сайте "Караван" достаточно подробно описана данная проблема и способы ее решения для РЖД http://caravan.hobby.ru/bicycleintrain.html

Пользователь находится в режиме "только для чтения".

Re: Коли велосипед — пасажир

В России для перевозки велосипеда в поездах дальнего следования нужно купить в багажной кассе билет на него. Единственное неудобство что багажный билет нельзя купить онлайн или в автомате, только в некоторых кассах.

В Италии иногда приходится перемещаться на поездах с великом.
Там 2 варианта. Поезд с оборудованными вагонами для великов — можно неразбирая просто завести велик в вагон в спец. тамбур и сесть там же.
Билет на велик стоит 3,5 евро.
Если спецвагона нет, велик должен быть упакован в чехол, чемодан. При таком раскладе просто беру билет второго класса. И упакованный велик едет как обычный багаж.
Иногда билет на человека в электричке стоит дешевле чем билет на велик.
Но если забить на покупку велобилета, то можно нарваться на штраф. Точную сумму узнавать очень не хочется, говорят в районе 50 евро. Туристам конечно многое прощается, но как повезет.

"Poi Dio crea` la bicicletta... "