Тема: Пепсі-байк. Подарунок для тата на його День Народження
Вітаю, шановне товариство!
Як і для більшості з нас, для мене велосипед це не лише засіб пересування.
В своєму "портфоліо" у мене є кілька машинок, одну з яких ви можете спостерігати в цій темі: туц. Ставлення до неї у мене неоднозначне, але в загальному машинка нічо так, достатньо комфортна для швидкого пересування містом і поїздок з місцевими (Івано-Франківськ) "фіксиками". Але тема не про це...
Перебуваючи за кордоном, через знайомих мені пощастило знайти цікавий фреймсет у Львові за космічно низьку ціну, а саме пляшка Пепсі (про об'єм тари точаться суперечки). Від власника і наближених до нього людей конкретної інформації щодо цієї заготовки не надійшло. Єдине що відомо, це:
~ фреймсет -- турінг
~ довжни -- СТ=56, ТТ=56
~ каретка -- за словами знайомого, який мацав цей фрейм -- BSA (нова детальніша інформація про стандарт буде пізніше)
~ діаметр ХТ=??? (не мірялось)
~ шток вилки -- скоріше за все, дюйм ІСО
~ база -- невідома
~ посадка підсидільного штиря=??? (необхідні точні заміри)
~ відстані між дропами=??? (не мірялось)
Фото прикріплюю нижче: ,
в дорозі на Франік: ,
заміри СТ і ТТ:
Що я хочу з ним зробити? Очевидно, що це буде крокодил. Скоріше за все що це буде повозка для міста. За ідеєю, основний власник -- мій тато, який на даний момент катається (покатушки з мамою раз на пару тижнів по парку і біля річки ) на жахливому ашані, на ремонт якого у мене, м'яко кажучи, "не стоїть"...
Бажані характеристики на виході:
-відносний комфорт
-відносна швидкість
-надійність
-гарний вигляд
Список наявних запчастин:
1) сам фрейм
2) руль
3) сідуха
*поясню за деталюхи. руль -- з донора запчастин для попереднього проєкту, дуже схожий на мусташ. стан -- падуставший сідуха -- підгончік від колеги з роботи. основа схожа на спінений каучук/резину, верх — трохи втомлена шкіра, наявні пружини, ширина -- не диван, але і не спортивна доска. я вважаю її підходящою для даного проєкту (хоча відкладалась вона для вже власного паф-рейсера. видно не судьба
) детальні фотки будуть пізніше, коли фрейм потрапить до рук молодшого брата*
Необхідні запчастини:
1] колеса (алюмінь, одностінні. втулка перед -- високофланцева кванда на шаріках, зад -- торпеда/шимано 3ка. ну і шайбочки, само собою )
2] покри (700х32)
3] підсиділ (буду шукати алюміньку з запасом по довжині, бо не один тато буде на ньому кататись )
4] каретка (сан рейс/штурмей арчер на промах під квадрат. за татових умов катання -- на майже "вічна" карєта)
5] система (провіл віво срібного кольору/все інше, що має подібну стилістику. єдиний її плюс -- "вінтажно-квадратний" вигляд)
6] педальки (щось "вінтажне")
7] винос (середньої довжини. коротший від "туріста" може підійти по стилістиці, але не по посадці. доведеться городити город з проставками руль-винос)
8] переднє гальмо з ручкою
9] мєлочовка (гріпси, камери, ланц)
10] опціонально -- крила
Джерела компонентів: OLX.UA, OLX.PL, Aliexpress, фіксерські барахолки, польські магазини
Як видно, список запчастин -- точно не в мою користь. Знайти і придбати це все, на мою думку, буде відносно не важко. Єдина складність -- зібрати це до купи до 02.07.2020 (день народження тата).
Ось такі у мене вихідні дані. Не скажу, що проєкт буде важко реаізувати, скоріше за все головна перепона -- моя відсутність на місці. Плюс, тиск часу. Не скажу, що його мало, але його недостатньо, щоб вдумливо підходити до підбору компонентів.
Від шановного товариства, я очікую ідей щодо компонентів, варіантів покриття і хорошої назви для цієї колісниці
Stay tuned!