Тема: Мій перший крокодил. Проект Path Racer на базі ММВЗ для друга.
Доброго вечора, шановне панство!
Читаючи тему про сучасний "крокодил", загорівся ідеєю зібрати і собі (або комусь зі свого оточення) велосипед для комфортного пересування містом. "Жертвою" став знайомй ролерист, велосипеду якого, за його словами близько 20ти років і який розвалюється на очах.
Після тижнів обговорень ми таки вирішили зробити це. Реалізувати вирішили Path Racer.
Пошуки на ОЛХ і серед знайомих закінчились не дуже успішно. У товариша в гаражі лежав Мінськ невідомого року (в родині товариша велосипед з'явився у 78му). На жаль, він відмовився його продавати. На ОЛХ просять просто космічні суми грошей за велосипеди не завжди хорошого стану. Тому ми почали шукати наш велосипед на металоприйомках. І ми його таки знайшли.
Разом з ним також на тій же прийомці лежало його рідне заднє колесо. Чудовий обід типу "чайка". За велосипед і колесо віддали 100 гривень.
Велосипед має кілька дефектів:
-прихоплений краплями зварки винос до контр-гайки рульової;
-збита накатка на конусній гайці цієї ж рульової;
-підтерті колесом ноги вилки. одна нога — до отвору (фото будуть пізніше);
-незрозумілий шов відзварки на дропауті вилки;
— вм'ятини на лівому нижньому пері. підозрюю, що це від кривого шатуна, адже вал каретки сам по собі не кривий
-неймовірний шар іржі на ободах;
-величезна вісімка на задньому ободі (фото буде нижче).
З приємного:
-попередньо, цілі камери і одна покришка
-наявність бардачка ;
-мінімальний люфт каретки, рульової і заднього колеса.
-рівний передній обід
Плани на найближчий час:
-Очистити раму, вилку і обода від бруду, іржі і старої фарби
-Зібрати колеса. Ззаду -- торпедо, спереду -- фіксерська квандо з високим фланцем. Спиці -- скоріше за все, що цинк. Збирати колесо буду особисто я з використанням шайб під ніпеля і головки спиць.
Є кілька питань до товариства:
-Чи можливо вирівняти цей обід?
-Де знайти шайби м2? В наших магазинах кріплень найменше що є -- м3. Чи підійдуть м3 для використання у втулках?
-Що зробити з вилкою? Шукати їй заміну? На жаль, я не знаю, хто у Івано-Франківську зможе виправити дефекти рами