Re: Моя вєло хата

Евгений76, я какраз на фиксе на треке с 50х16 и разрабатывал каденс. Сейчас уже до 50х15 дорос, так как выше 40км час просто забалтываюсь img/be

Тож і я про те. Фікс добре каденс прокачує. Починав з 51/18, зараз 53/17. Далі поки все. Він в місті з горками і тягунами живе.
Взагалі не люблю оте відчуття, коли ноги вхолосту швидко крутяться на пустих педалях. Особливо оту пустоту.

Я рухаюсь, значить я існую!

Евгений76 пишет:

Особливо оту пустоту

Spoiler
Spoiler

Моя вєло хата

Хто ж любить пустоту на педалях? І я не люблю. Але і каденс намагаюсь тримати (на мультиспідах).

Моя вєло хата
img/bj
Меня тоже пустота бесит.

Евгений76 пишет:

kisa, підколюй, підколюй. Будеш ще сам з цигаркою в зубах за нами ганяти.

Я только за. Но требую равных условий для всех участников. Выкуриваем все по 25-30 сигарет до обеда, потом гоняемся img/be
Тогда и посмотрим, кто ЗА кем будет гонять img/ae
img/ag

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

kisa, боюсь в таких соревнованиях победитель будет известен ещё до старта  img/ag
Зато есть куда расти, когда 58х11 с каденсом 120 будет, вот тогда уже можно останавливаться  img/beard  img/ag

Евгений76, стосовно компа — так, за це його і люблять, тільки важливо себе не загнати) З приводу його гальм і усереднень. Сам собі таке хочу зробити, бо часто не показує так точно швидкість при різких змінах. Є такий трюк: ставити два магніта на колесо, а в комп забивати значення довжини колеса поділеного на 2.

Але це якщо в самого компа не тупа голова і все підігнано по зазорчикам до 1мм.

Пользователь находится в режиме "только для чтения".

Датчик велокомпа — геркон, это стеклянная трубочка со стальными контактами, которые замыкаются при поднесении к ним магнита. Магнит можно любой использовать, и даже помощнее стокового, и тогда зазор не нужно делать маленьким. Мощные неодимовые магниты извлекаются из сломавшихся компьютерных жёстких дисков. Можно и не весь магнит, а лишь его осколок использовать, причём его удобно прикручивать к месту пересечения спиц.

"Ненавижу, когда все шагают в ногу одинаково стриженые, одинаково одетые, с одинаковыми мыслями в одинаково пустых головах" © Кий.

alonso_forgotten пишет:

Є такий трюк:

img/beard Остроумно.

DVDshnik пишет:

удобно прикручивать

Можно культурно эпоксидкой залить, даже подкрасить тонером от принтера. Формочку удобную подобрать.

Мой гараж

alonso_forgotten, а я то ломаю голову, навіщо мені два магніти поклали ))
DVDshnik, в моєму випадку хотів сховати геркон всередену вилки, тому була проблема не великого зазору, а навпаки, він був замалий.

Доречи, в тих компах, що рані мав справу потрібно було вводити пробіг колеса за один оберт, а тут просить діаметр. Цікаво з якою точністю Пі забито.

Евгений76 пишет:

Доречи, в тих компах, що рані мав справу потрібно було вводити пробіг колеса за один оберт, а тут просить діаметр. Цікаво з якою точністю Пі забито.

Просит диаметр колеса? Не встречал такого. Я отмечал на колесе и вымерял рулеткой с максимальной точностью длинну одного оборота. На шоссейнике с 23 резиной и гибрибе с 28 получились разные значения, скорее всего из за высоты покрышки.

Так что, для достижения макс. точности придётся диаметр вымерять с покрышкой, учитывая давление в шинах и насколько покрышка будет проминаться.  Это так теория.  img/bk

leonyar пишет:

Просит диаметр колеса? Не встречал такого.

Есть такие. Правда, они из самых дешевых, но есть. В этом случае нужно так же замерить длину колеса по наружному диаметру в миллиметрах, поделить на 3,14(пиииии) и поделить на 25,4. И выставить ближайшее значение из предлагаемых прибором. Обычно погрешность не превышает процента, что вполне достаточно.

Ну цей не з самих дешевих. Заміряв просто лінійкою з кутником. Точність в межах інструментальної похибки.
Це з клінчерами різні значення виходять, а з трубочними дуже різні. В мене на Трайденті навіть ободи перед/зад різного діаметру. Так вийшло, що задній на 5 мм менше.

Евгений76 пишет:

в межах інструментальної похибки

Женя, ти ж фізік. А навіть в шкільних лабах учать виконати експеримент кілька раз.
Тому я по тротуару простеляю рулетку і вздовж неї веду вел, рахуючи оберти колеса.
Ну і ділю на них пройдений шлях. Тротуар рівний (не як твоє місто, або проїзжа частина біля мого будинку),
рулетка 30м. А з якою точністю можна вводити дані у спідометр?
Мікрорухи руля звісно впливають, але й на дорозі велосипедом керує людина, ще тиск і деформацю шини якось врахувати б...

Пользователь находится в режиме "только для чтения".

Ой, если такой процент интересен, можно друзей припахать. Хозяин на веле, одинг друг толкает, еще один следит за пробегом колеса за один оборот.

Мой гараж

kisaimg/bj
Ну якщо в дєбрі лізти то потрібно вводити відстань від осі до поверхні землі в навантаженому стані помножену на два. А не діаметр. А знов таки, як навантаженому, руки на ліжаку чи у верхньому хваті?

Точність введення до 1 мм. 30 метрової рулетки на жаль немає. Є діновська стальна метрова лінійка пірми Сталней та гостовський кутник невідомого заводу.
Міряв у вільному стані. Максимальна похибка не перевищує 2,2%. Тобто існує імовірність, що коли я буду думати, що проїхав 100 км, я насправді проїхав 97,8 км. З іншої сторони телефонний ЖПС іноді поцікавіше глюки видає.
Ну і з третьої сторони гінесовський комітет всерівно не визнає мої рекорди  img/bj тому вся інформація носить ознайомчий характер.

Сьогодні згадав колегу Леоніда з його ранковим мотиватором. Їду додому, нікого не чипаю, маю виїзжати на кільце. Бачу по ньому вже поливалка рухається. Я встигаю, але ж дурню, притормози та й пропусти. Так ні поперся прпереду. Трохи повезло, поливалка чуток застрягла в трафіку і зі світлофору я раніше за машини  уйшов. Озираюся, бачу наздоганяє. Кручу во всю, ділянка майже рівна з маленьким підйомом. Чудес не буває, з міським розрахунком на фіксі не уйдеш. Попереду був карман, якраз дотягнув, уйшов вправо. Але чи то за кермом велосипедист був чи просто співчуваючий, коли мене проїзжав виключив подачу води на праву сторону. Отака дорога до дому.