Re: Хром, цинк, анодирование и др.

kisa, його легко знімає гідроксид натрію (200 г/л), в скляному посуду. Кілограм коштує десь 80 гривень.

Добавлено: 13-06-2021 15:19:46

varganshik, так, деякі порошки його містять, але там склад різний, орієнтуйтесь щоб вистачило на ваш об'єм (можливо просто буде необхідно більше часу).

Видалений.

2

img/bv
А железо это Ваша химия не пожрёт?

Добавлено: 13-06-2021 18:23:08

Никакого электролиза не нужно? Просто помещать деталь в раствор?

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

kisa пишет:

А железо это Ваша химия не пожрёт?
Никакого электролиза не нужно? Просто помещать деталь в раствор?

Присоединяюсь к вопросу  img/br

Турист "Вояж" (1979)

Коллеги, напоминаю, что щелочи и сильные кислоты очень опасны, особенно для дилетантов! Будьте предельно осторожны! Приступайте к работе только после изучения и полного понимания инструкции по технике безопасности.  img/beard

Не стоит дружить с людьми, у которых нечему научиться. Вот поэтому у меня так мало друзей. Джеймс Уотсон

4

(13-06-2021 17:44:07 отредактировано AARadchenko)

kisa, каустична сода — не поїсть, а кислоти можуть, залежно скільки тримати. Електроліз не потрібен, чисто хімічна реакція.

Видалений.

2

AARadchenko, я имел в виду не металлы, а кожные покровы и слизистые!  img/as

Не стоит дружить с людьми, у которых нечему научиться. Вот поэтому у меня так мало друзей. Джеймс Уотсон

Veksha, я ж не вам відповів  img/wd

Видалений.

AARadchenko, извините!  img/bk

varganshik, ще уточнення при використанні лугів, не нагрівайте та уникайте контакту з алюмінієм та цинком. Для зберігання розчину краще використовуйте товсті поліетиленові ємності. Якщо є підходящої форми (хіба що розрізана ємність) то можна в ній і дехромувати. Бо скло тускніє, а якщо концентрат буде, то колись розчиниться.

Видалений.

AARadchenko пишет:

при використанні лугів, не нагрівайте та уникайте контакту з алюмінієм та цинком

img/thank

AARadchenko пишет:

Бо скло тускніє, а якщо концентрат буде, то колись розчиниться.

Ого, стекло может раствориться?  img/ai

Спасибо, ёмкость есть пластиковая. Купил я крот и в порошке 9 грн (кроме гідроксида натрія в составе больше ничего нет), а также 1л жидкого 19 грн — как раз его и хочу задействовать для Расхромировки. В описании говорится, что разовая дозировка 100 гр, в то время, как 1 пакетик это тоже 1 дозировка. Выгоднее жидкость получается, т.к. 10 доз  img/bk

Турист "Вояж" (1979)

1

(Причина редактирования: Нова інформація)

varganshik, може. Та рідина, що ви купили (вміст орієнтовно 50%, на упаковці скоріш за все не вказано) при нагріванні і за годину може розїсти. Експерементувати не варто.

Добавлено: 13-06-2021 17:54:30

varganshik, то дозування в трубу вливати для прочищення, а тут інше використання, вам не вистачить тих 100 мл занурити деталь. Просто орієнтуйтесь щоб в вашому об'ємі було десь 20% NaOH. Можете спробувати і як є, але будьте обережні. В рідині ще й вода дистильована (скоріш за все), її теж бажано використовувати, або конденсат холодильника.

Хоча загуглив, для мілких засорів вміст може бути і 20% (тобто і розбавляти не потрібно), дивіться по ситуації, можливо є дані по вашому товару. В будь-якому випадку дешевше купити концентрат і розвести, але треба шукати де.

Видалений.

2

Не хромом единым! © Varganshik

Spoiler

Кто скажет, что тут цинк выгдядит хуже хрома, пусть бросит в меня булкой img/ap
Хром, цинк, анодирование и др.Хром, цинк, анодирование и др.

Насколько я знаю, цинкование дешевле хромирования?! Цинк хорошо защищает от коррозии, его можно полировать, ублажать всякими авто восковыми эмалями, что б он сиял, как шарики котэ img/ah И он не пористый, как хром дуршлаг  img/as

Spoiler

Ну, тут цыганщина, но такое тоже можно забабахать — цинк радужный и даже золотой. Я пока не вижу это на велике, но только потому что я узковидящий  img/ag Но, уверен, у коллег уже возникли в голове порн картинки по применению)
Хром, цинк, анодирование и др.Хром, цинк, анодирование и др.

Турист "Вояж" (1979)

оцинкованные детали на велосипеде (про моему опыту) довольно быстро тускнеют, а в плохих условиях и ржавеют (окисляются) запросто.

Горец: "Украина" 111-441 (короткая) 1990 г. с планетаркой Nexus-3
Ветерок: "Старт-шоссе" 1986 г. (2х7, дуалы)
В-37: "Спутник" В-37 1967 г. сингл (торпедо)
Лыбидь: Ардис Либыдь "Handmade in Ukraine", 1998, сингл 46/19

1

Блестящие спицы с базара — это оно и есть.  Мало того, что изначально блеск не тот, так ещё и крайне недолговечен.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Я тут меднил  img/ah Заходите в гости с кефирчиком  img/kefir

Хром, цинк, анодирование и др.

Турист "Вояж" (1979)

2