IDIANtm, кожен має свободу у виборі, куди йти. Пробачте, але є таке життєве правило: не цікаво — відійшов та зайнявся своїми справами. Якщо тут така тема є, то це не від нудьги, не просто так, Ви ж знаєте. І взагалі відомо, що наука розвивається швидше там, де немає заборон: "це не потрібно, роби ось це і ось так".
Я точно знаю, що така розрахункова задача зараз може бути реалізована за методом скінченних елементів: є і програми, є і доступні персональні комп'ютери. Я вважаю, що не потрібно створювати дуже спрощені моделі, а відразу робити тривимірні контактні. Для найбільш поширених профілів ободів, з типовими шинами. Систему навантаження потім можна легко змінювати, щоб отримувати відповіді на конкретні питання.
Я бачив публікації про комп'ютерні моделі двигунів, літаків, ракет, супутників, кораблів та інших дуже складних об'єктів, що дозволяє в рази скорочувати час на їхню розробку. Ось, наприклад, зроблений аж 13 років тому так званий електронний макет літака:
Чому би не створити для велосипедів? Хоча би для того, щоб не втрачати власні нерви на взаємні сперечання. Може де і є, не шукав.
Але я бачу, що навіть ака kisa не знає товщину метала в ободах типу "чайка". Про інші розміри — ... мовчу. Дуже бажано мати заводське креслення. Або зробити відбитки різних частин профілю і по ним ретельно реставрувати геометрію. Друге — точно можливе. Хто візьметься? Тоді не буде марної трати часу на створення геометричної моделі за принципом "пропорційності" з малюнку, створеному "по мотивам". І це — основна втрата часу, оскільки далі процес створення комп'ютерної моделі йде значно швидше. Маю значний досвід.
Схема деформування обода колеса, приведена EndoSteel тут: https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 37#p261237 , дуже схожа на реальну. Тільки це — схема, а достовірних чисел — немає. І вони можуть з'явитися тільки після сучасних розрахунків.
Поки сам не розберусь, ні на що не поведусь!
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
В-541 "Спорт" (1970); на рамі В-110 "Прогрес" (1958)
ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)