Re: Ріга-10, 1955

что пишет:

классный голландский обод рядом с этой рамой как-то дёшево выглядит  Скорее всего — из-за экономной ширины.

чайка  выглядит лучше всего ..   и они есть и черные и белые   на 28" и даже на 27,5" с бронзовой полосой ..   (https://cnc-bike.de   Ryde V38 Retro 4,5mm Felge 28" (25-622) 36L weiss-gold [16580]  )
Ріга-10, 1955 Ріга-10, 1955

только освоение нового продлевает нам жизнь

(09-08-2024 06:16:32 отредактировано varganshik)

Дякую, колеги, за підказки по ободам, мені теж "чаїчка" більше сподобалалась. Хоч я і маю слабкість до хромованих детальок, але тут я з вами згоден. Навіть цей обід, фарбований ПФ-115 в чорний колір, виглядає солідно і ретро стилістиці. Шкода, шо він у мене лише один такий і він на 32 спиці, а мені треба дві "чайки" на 36 спиць (задні).

Spoiler

Ріга-10, 1955

Рука не підніметься, а совість не дозволить фарбувать "чайку", у якої з хромом порядок. Тому уже фарбовані обода "з завода", як рекомендував treks — варіант мені підходящий. Треба тільки зрозуміть, як ці обода опиняться у мене у гаражі  img/ap ?

Кisa, обода "Van Schothorst" 20 мм плавно переберуться на Турист, а обода "Van Schothorst" 22 мм на ще якусь турингову легкодорожну раму... на хвз до 70х років, наприклад, В-541, якшо така попадеться, або взагалі на "Motobecane" чи шось таке.

Турист "Вояж" (1979)

1

А день не пройшов задарма: шукав оригінальну систему згідно картинки

Ріга-10, 1955
"Ріга-10"

і вполювалась рижська система шатунів з зіркою на 48 зуба, та ще й не одна, а відразу про запас  img/ap

Незважаючи на свій неприглядний зовнішній вигляд — кроковода то не лякає, адже зуби ще побігають і немалий кілометраж, різьби шатунів цілі. Одна система, та шо з кращим хромом, хоче напаліруватись до сяючого блиска, а інша бажає запектись в порошковій фарбі чорного  якогось кольору. "Циганський" ланцюг теж просить...

Spoiler

Ріга-10, 1955

Зненацька  img/lupa  img/ai

Spoiler

Ріга-10, 1955

Якийсь дивний малюнок для ХВЗ  img/bk . Куди такі ставили? Або Ріга — це копія ХВЗ, або навпаки, одне з двох  img/ag

Турист "Вояж" (1979)

6

varganshik пишет:

плавно переберуться на Турист, а обода

img/bf  img/bs Дада, такое их применение мне нравится. Особенно, если Турист НЕ для старт-стопа в городе. Железяки всё-таки.

varganshik пишет:

Зненацька

img/ag
Ну по стилистике подходит.
Окраску звезды и блестявую цепь, сами понимаете, лично я

Spoiler

Ріга-10, 1955 Ріга-10, 1955 Ріга-10, 1955
Кстати, не всем это нравится. Коллега Shaltay за все эти поделки меня последовательно чмор.. критиковал.

поддерживаю img/ae  img/ag .
Звезда должна быть чёрной только при чёрной раме, иначе будет не оригигнально, а колхозно! Ну, т.е. это прикольно именно когда она в цвет рамы. Я прикидывал.
Что с шатуном делать — пересаживать? Шатуны должны быть в хроме. Во-первых, это красиво, во-вторых, даже порошок на шатунах — не жилец.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Залишу це тут, як засторогу, щоб кроководи не попались — якийсь вид шахрайства img/av  Я поцікавився послугою хромування в місті Київ через один відомий сайт. Особа відповіла, що дотримується повного технологічного процессу: і сама підготує деталь, і нанесе мідь, нікель, а потім хром... і недорого, але ж давайте поскоріше присилайте свої ретро деталі "на деревню бабушке" img/ag А через день ця особа зникає: скоріш за все забанили по скарзі. В результаті: ні тобі виконавця, ні детелей, ні грошей (якшо була передоплата). Обережно!

Spoiler

Турист "Вояж" (1979)

5

varganshik, Залюбки допоможу у вирішенні питання img/bs

Куплю вилку на "рекорд"

3