Re: Тормоза

DVDshnik, я знаю, маєте рацію, він і був встановлений по канонам в моїй темі про СШ 85" є фото але я вирішив зробити не так, цікаво було подивитись на практиці, що буде якщо.

img/ag Да это больше про красоту. Чтоб ливер на улицу не торчал. А по физике, по работе — какая разница?

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

kisa, працює в обох випадках img/ab Момент лиш в тому коли все по книжці то красивіше і так як накреслили інженери, всі троси йдуть рівно і паралельно рульовому але з'являється момент з комфортом в регулюванні,при такому варіанті як тепер все не паралельно і тре в бік але регулювати більш комфортніше. Вибір мій наступний, якщо на виставку,красуватись то так як книжка пише а якщо для роботи то так як є зараз.

fo_1ook пишет:

з комфортом в регулюванні,

img/bk Лично я регулирую раз в сто лет, а смотрю туда каждый день img/ag

Мой гараж

img/ae  https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?pid=1811#p1811  img/ag

Мой гараж

kisa,

а смотрю туда каждый день

Взагалі не дивлюсь,як білий шум але може зміню якщо буду туди лізти img/ab

fo_1ook, для красоты я вообще на своём "Туристе" просверлил оба этих хитрых крючка посредине тонким сверлом, и теперь через новообразованные отверстия пропущены тормозные тросики.

Ясно, что сначала подобное решение было замечено на каком-то буржуинском велосипеде.

"Ненавижу, когда все шагают в ногу одинаково стриженые, одинаково одетые, с одинаковыми мыслями в одинаково пустых головах" © Кий.

1

Можно не сверлить, проточку сделать надфилем. «Крючок» этот называется балансиром.

1

kisa,

Костянтин,ви не проти якщо я повторю ваш балансир? Мені він цікавий для реалізації.

Sonor,

называется балансиром.

Дякую img/ab

Spoiler

просто картина перед очами:
Нервово попихуючи самокруткою, Костя лихорадочно гуглить про авторськи права з надією заборонити  img/bj

Spoiler

цей стьоб зрозуміють всі хто особисто знайомий з командором

Я рухаюсь, значить я існую!

3

Євгеній76img/bm  img/bj
fo_1ookimg/ag Дык, весь Кроковод для того нам и есть, чтоб получать и размножать опыт img/bk

Мой гараж

kisa, добре , знайдеться підходяще залізо і в дорогу img/ab

1

Ищу я штемпельный тормоз на прогресс выявил одну вещь. Волею судеб оказалась у меня ещё рама лвз с крылом под такой тормоз. Сравнив отверстия в крыльях у прогресса и лвз выяснилось что они разные, у прогресса 18 мм, у лвз 15 мм. Я думаю, что и тормоза должны быть разные, тогда не понятно зачем делать разные дырки...

2

Там допуски скорее всего плюс — минус лапоть. Потому-то и отверстия отличаются, причем исключительно от того как конструктору захотелось...

"Ненавижу, когда все шагают в ногу одинаково стриженые, одинаково одетые, с одинаковыми мыслями в одинаково пустых головах" © Кий.

DVDshnik, на моєму екземплярі В-22 від ХВЗ https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 42#p240842 , отвір для гальма явно завеликий.
Але, в цей отвір, як то кажуть, у "притирку", проходить не розібрані гальмо + гальмівна ручка з тросиком! Я їх так і просував туди-сюди пару разів , поки не побачив на форумі інструкцію, як їх розібрати. Можливо, що так і було задумано, на випадок не тямущого користувача.
А отвір явно зроблено штампом: ідеальні обриси.

Поки сам не розберусь, ні на що не поведусь!
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
                     В-541 "Спорт" (1970); на рамі В-110 "Прогрес" (1958)
            ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)