Re: Реставрация и восстановление вело сёдел, работа с кожей и т.д.

Євгеній76,
Та ні, ще всі колишні радянські пружини. Трохи походять, потім їх коробить, а вже потім якась раптово лопається, але доводиться міняти дві бо інша просто деформується в частині де кріпиться болтами.
Вже думав поставити з Мінського сидіння, але вони довші на пару сантиметрів.
Мабуть прийдеться змиритися. Але ж варіант вирішення проблеми теж цікавить img/rolleyes
Може поміняти на якісь подушки з підвіски  машини img/bs ..

Добавлено: 04-02-2026 16:41:47

kisa,
Інтересно, навіть таке є img/whipped
А я вже на пневматику хотів переводити весь стрій img/ap
Данке !

Nord пишет:

вони довші на пару сантиметрів.

И шо?  img/bn
Если есть лишние — ставьте.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

kisa,
Що я і підозрював стосовно Мінських сидінь. Що вони набагато надійніші за інші моделі.
Пружини так і ставлю щоб була ліва і права, про тонкощі досі не знав , ставив так тільки заради естетичного вигляду.

Як не як , а сидіння важливий компонент у загальному гармонійному вигляді та сприйнятті лісапета.

Добавлено: 04-02-2026 16:51:53

kisa,
Лишніх немає, хотів купувати, потім попросив продавцяти зробити заміри і передумав брати. Мінські пружини десь 95мм, Україновські начебто близько 70мм, навіть десь 65мм.
Всунути то можна, невпихуємого майже не існує в природі, але побоявся щоб ті довші пружини "переломають" сидіння посередині.

Але мабуть треба спробувати.

1

Ну вот каркас кипятильника. На красные стрелки не смотрите — это старая фотка из старого разговора.
Реставрация и восстановление вело сёдел, работа с кожей и т.д.

Задние пружины станут выше, вся седалищная img/ag плоскость (отдельно, без рельсов, как раз она и есть сверху фото — это отдельный цельный узел) повернётся на 3 ° вокруг пальца, на который зелёная стрелка кажет, да и всё. Ничего не встанет внатяжку, ничего никуда не упрётся. Если не знать — и непонятно будет, что там чужие пружины.

Но минскую сидуху жалко. Вот если хлам от неё попадётся —  img/bf

Мой гараж

img/off

Spoiler

це не відноситься до теми, але колись, коли племінник був меншого зросту, зрозумів, чого в пружинних сідлах перекособочує пружини. Коли людина не дістає нормально до педалей, вона починає переміщувати дупу вліво-право. Для спортивних сідел це поліровка, а от для пружинних смерть буквально через одну-дві поїздки

Я рухаюсь, значить я існую!

2

Есть дамка.
И вопрос по пружинам.
Такое смещение это норма? Или пружина неродная?

talyok, інтуіція каже, щось не так. А як на справді, може в суботу подивлюся, бо зараз холодно виходити.

Я рухаюсь, значить я існую!

1

talyok, Євгеній76, кажись, я понял, в чём тут дело img/beard
Родная пружина давно ушла в мир вечной упругости. Но тогдашний хозяин того седла не растерялся.

Вот седло Салюта. Узнаёте   img/ag
Реставрация и восстановление вело сёдел, работа с кожей и т.д. Реставрация и восстановление вело сёдел, работа с кожей и т.д.

Вот аналогичное от ММВЗ (скорее всего)

Могу ошибаться, на моих примерах немного другая конфигурация верхнего уха. Которое на Салюте нижнее.

Но такой толстый пруток только там (и я уже этим пользовался — такая пружина наврядли сломается, если под моим БОЛЬШИМ другом не сломались за 12 лет). Сравните с проволочкой, из которой навиты задние пружины. И форма пружины — цилиндр, как на лопате с поролоном, а не бочка, как у родной.

Ухо могли подогнуть. Но здоровья не хватило догнуть его до оси симетрии.

Женя, всё-таки, пожалуйста, посмотри своё, как потеплеет img/ag . Мне кажется, что тут сильно переделано. И что там должна стоять такая же пружина, как задние — с двумя параллельными дырками, а не под 90 ° .

Мой гараж

Мне на холод идти не нужно)

Мне кажется это оно. Родная передняя пружина отличается от задних, одно ухо вертикальное. По форме она как конус, широкая часть внизу.

Добавлено: 04-02-2026 21:47:51

Да, седло такое же, только каркас синий.

1

talyok,
Скажем так: кривой каркас — норма для советских седел. Если сидеть ровно не мешает, можно забить — или разобрать полностью и все перегнуть нормально.

Ибу ибуди — дадао муди!

1

Євгеній76,
Чого ж не відноситься, мабуть саме в цьому і є 50% проблеми.
Зібрав сидіння з чого було, пружини і половина каркасу з сидіння початку 90х років, верх з якогось старого чепрака, все зробив наче більш-менш нормально. Потім поміняв трубку сидіння, поставив трохи вище ніж була, от саме після того трохи й повело ліву пружину.
Дійсно треба щоб п'ята у взутті з тонкою підошвою і малим каблуком була майже випрямлена в нижній мертвій точці шатуна, майже, але щоб був ледь помітний згин ноги у колінному суставі.
Тоді пружина проходить хоч тиохи довше.

Добавлено: 04-02-2026 21:58:38

talyok,
Сто процентів що щось не так. Пружини в амортизаторах так не працюють))
Пружина, як і сказав Костянтин, з Салюта.

kisa,
Все впирається у фертінги img/au , але куплю та спробую поставити Мінські пружини, бо рідні дуже сильно дістали. І якщо  надійно положити руку на серце то можна зробити висновок що ХВЗшні сидіння — гарне, але недовговічне, ломуче і неякісне гі..но. Актуальне лише або для малої ваги, до кілограмів 75, або для реставрації та музейного експоната.
Мабуть таки треба ризикнути та спробувати б/ушний  Брукс..