Re: Крокофэт

Хлопці, ви забуваєте про вартість токарних робіт  img/bk Якщо щось точити для задньої втулки, то та за 500 грн фетівська під фрівіл і дискові гальма не буде значно дорожчою. Я би поторгувався за ню без того фрівілу на 16 зубів (430 би запропонував, за 450 би погодився) і купити фрівіл на 22 зуба. Плюс треба рахувати вартість свого часу- інколи купити виходить дешевше ніж самому крокодилити  img/bk

stas_mk, а чим Вам довга база не вгодила? Ви ж не спортивний апарат будувати зібрались, а іміджевий. Тому всякі заморочки з довгими лірами в тему  img/bs

Додано: Тільки що

stas_mk пишет:

А может подумать как удлинить вал каретки?

Я Вам три рази пропонував стандартну каретку і винос ЛЦ. Покажу наглядно як виглядає винос ЛЦ на мото-всюдиходах, зробити по томуж принципу Крокофэт Крокофэт

Что точить- то?
Время здесь если своё считать — форум можно закрывать.

Да попадаются валы — такие раскоряки, что от одного вида в паху ныть начинает  img/ag  Та тоже не вижу большой проблемы. Проблема — вот в этой компоновке околокареточной части.

Кстати, ЛЦ нужно плясать не от каретки и не от втулки, а от шины. Именно она лимитирует. А уже глядя, что там на шине получается, фантазировать каретку и  втулку.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

(02-04-2018 20:50:17 отредактировано stas_mk)

CustoмBicyclь, з лірою згоден.

Буде круізер  img/ay

Був трохи проти цієї думки тому що наносити його в квартиру та ще проблема, і якщо він буде длінючий як тандем то це буде квест  img/ag

В ліфт, потім повороти, тамбур, коридор, балкон  img/bm  img/rolleyes  img/br

kisa пишет:

ЛЦ нужно плясать не от каретки и не от втулки, а от шины

ЛЦ буде ~60-65 мм для шини шириною 100 мм. Касетна втулка 60 мм ще потягне, біда що фланці вузько стоять. З торпедами і червячками занадто складно заморочуватись для такого. Саморобна точена втулка під фрівіл і дискові гальма не вийде дешевше тої з ОЛХ.

Втулка (условно — стартоновская) разрезается посередине. На неё напрессоовывается трубка от фланца до фланца по проекту.  Не исключено, что трубку можно даже подобрать. Нерж или алю. Для напрессовки возможно сам корпус (если он алю, а не стартоновский) прочухать наждачкой в дрели.

Некоторая проблема — ось потребной длины.

За 500 грн и я трубку напрессую — оторву уж организм от дивана  img/ag

Муть с торпедой, кажется, возможна (про торпеду вроде лучше придумывается, чем про червячку). Втулка 100 грн, работы... ну точно не 400, если самому делать.

Так это ж не втулка под фривил (он тоже неадекватно стоит, между прочим), а готовая с тормозом! Минус не сильно дешёвый задний тормозной механизм. За это можно побороться. Ну или хотябы пофантазировать — моск поразминать  img/ag

Мой гараж

kisa пишет:

фривил (он тоже неадекватно стоит, между прочим)

Хорошої якості, хромований на 22 зуби, з шліцами під зйомник 50 грн   img/bk

Додано: Тільки що

І сильні гальма не фет теж не потрібні- його не розженеш особливо  img/ag

Да?  img/bn Я когда-то посмотрел в недорогом магазе фривилы.. с тех пор не смотрю  img/ag
Так если сильные не нужны — торпеду забрасываем и лепим диск, или как?  img/ag

Мой гараж

Та я вот думаю, может поторговаться и купить ту длинную... img/ah

И дисковый тормоз, и по фен-шую будут обе втулки длинными... ))

а его что еще и носить можно будет

kisa, про гальма для фета я не в контексті торпеди чи дисків- там всіх стандартних варіантів буде з надлишком по ефективності. Ставити що простіше і дешевше в межах концепції.

Spoiler

Одношвидкісні фрівіли часом беру на гуртовні- там вони десь на половину дешевші від інтернет магазинів і ВК-груп.

.

kisa пишет:

Некоторая проблема — ось потребной длины.
За 500 грн и я трубку напрессую

Вісь точити. А співосність доріжок підшипників після обточування в дрельці і домашньої напресовки?

stas_mk пишет:

может поторговаться и купить ту длинную...

реально оцініть свої сили- чи зможете сам зробити чи краще купити її але без фрівіла (якщо ціна заявлена з фрівілом  img/ap ) img/bk

Есть у меня вот такое под фривил. Валяется без надобности ...

Можно разрезать  и удлинить трубкой.

Крокофэт

stas_mk, вперед, якщо не вийде нормально то купите  img/bk Осі для таких бувають ще на 2 см довші.

CustoмBicyclь, теж так думаю...

Ну не вийде і чорт з ним... але спробувати варто  img/bs

Завтра розберу її  та подивлюсь шо буде якщо розрізати її навпіл  img/bk

О, это похоже на дело.
Но прежде, чем резать, подберите соединительную трубку. Её нужно будет обмерять штангелем внутри, и под это дело обчухать корпус. Если корпус чухать уже по половинке — больше риск той самой несоосности, о которой справедливо переживал коллега CustoмBicyclь.

Добавлено: Сейчас

А то, что есть оси на 2 см длиннее — вообще отличная новость.

Добавлено: Сейчас

Да даже по фото видно, насколько технически выгоден этот вариант.

И по фото же видно, насколько он выгоден экономически  img/bj

Мой гараж