Тема: Загадковий голандський Romein
Друзі, хочу розказати вам історію мого велосипеда, яка уже триває 7 років. У часи аспірантських буднів та університетських гуртожитків я катався на старенькому Romein. Це голландський велосипед 59 ростовки... Увляєте який я був радий зі своїми 188 см зросту, коли його знайшов на базарі за 500 грн
Коротка історія бренду:
Почнемо з того, що це голандський бренд Спарта, який випускає велосипеди і до сьогодні, але була в них якась серія Ромейнів (Римлянин), чому і навіщо не знаю...
Особливістю велосипеда є рама, яка зроблена з одного шматка труби, зігнутого в трикутник
ось так приблизно виглядають кути
Я був спочатку взахваті, але потім натрапив на голландську статтю (читав з гугл транслейтом англійською ), де стверджувалось, що ця конструкція — одна з найбестолковіших і найбільш переломаних за історію голландських веліків (трохи перебільшив, але ламались дійсно часто)
Спочатку засумував, але потім вирішив, що якщо вона дожила до 2015 року, то значить крепка...
Ось посилання на оригінальні статті:
http://www.rijwiel.net/spafra2n.htm
http://www.rijwiel.net/spaframn.htm
А так він виглядав в оригіналі:
Я трішки експериментував
І станом на зараз велосипед та бюджет виглядає:
Рама: голандський Romein 500 грн. Компенсував 200 грн за рахунок продажі зламаної рідної планетарки на запчастини
Система: Стальна, ноунейм
Ободи: одностінні алюмінієві обода по 75 грн (75+75=150 грн)
Покришки: Schwalbe ROAD CRUISER KevlarGuard 42-622 28x1.60 700x40C (200+525=725 грн)
Сприхи: Зпереду оцинковані шприхи Mach, по 2 грн за шт (2 * 40 = 80 грн), на задньому колесі нержавійка DT SWISS Champion 5 грн за шт + 2 грн за ніпель (7* 40=240 грн)
Втулка передня: алюмінієва, індійська, точена дісталась мені від пана Aleksei Dmytren. За що йому щира подяка!!!
Задня втулка: Shimano nexus 3, 1200 грн
Гальма передні: V-Brake 120 грн.
Ручки гальм: Weinmann
Винос: японський SR
Ще докупив нові ободи від VELOTRADE, чорні. Передній має проточку під гальма. 490 грн за 2 шт.
Ось готовий конструктор до реставрації:
Питання до товариства чи потрібно правити раму, якщо відстань праворуч до нитки 3,4 см, а ліворуч — 3,1 см?