Тема: Навколо озера Ямно
На географічній карті часом знаходяться місця і міста з особливим магнетизмом. От місяць тому, вивчаючи берегову лінію Балтики, сконцентрував увагу на околицях міста Кошалін а саме на озері Ямно. Та й вирішив туди поїхати. Взяв квитки на кінець квітня, а потім здав, бо погода помінялась кардинально і в день планованої поїздки падав мокрий сніг. Потім ще раз брав квитки і ще раз міняв, слідкуючи за динамічно міняючимся прогнозом погоди. Хотілось покататись в теплий день і на морі якийсь час побути.
Отож 7 травня в 4:30 я стартував з дому, щоб в 5:15 сісти в поїзд Гданськ — Щецин, і проїхати ним половину його маршруту. Після вчорашнього дощу і проти вітру їхалось слабо. 10 кілометрів їхав 40 хвилин. Підʼїхав до вокзалу якраз коли зійшло сонце. На пероні був о 5:10, ну і ніби 5 хвилин до відправлення, а вже свисток дали і тепловоз загудів, ну а я вскочив в вагон який був найближче і поїхали. Виявилось що час сівдправлення 5:11, а графік я вивчив менш детально ніж карту.
Три години дороги і ми Кошаліні. Я тут вже бував, але зараз поїздив новими маршрутами, понад середньовічною оборонною стіною і по хорошому парку. А в місті з населенням трохи більше 100 тисяч жителів є і філармонія і пленеровий театр з дахом але без стін. Однозначно приємне місто. А ще тут будинок ката є, але господаря я не застав на місці.