Тема: ТуRest 84рік

Вітаю Колеги img/ab
Цілком безкоштовно ,сьогодні, була подарована мені данна заготовка,за що вдячний тому хто зробив такий дарунок, доброго здоров'я чоловіку .
ТуRest 84рік

ТуRest 84рік
(Колеса в наявності,не сфотографував)

Не довго думаючи вирішив ставити на хід,по цій причині створив і тему, нового не обіцяю чогось,сам процес. Ідея по велосипеду така, це буде одно швидкісний міській велосипед на фривіл, посадка пряма,спорту не буде. Головна ідея проекту, зібрати з того що є в наявності, короче, максимально зберегти гроші і при тому щоб вигляд не дратував погляд. Буде цікаво дізнатись що ви думаєте про заготовку.

6

Re: ТуRest 84рік

img/ay С приходом.

fo_1ook пишет:

безкоштовно ,сьогодні, була подарована мені данна заготовка,за що вдячний тому хто зробив такий дарунок, доброго здоров'я чоловіку .

img/ag Сколько новичкам говорю — оно само валит. Не верят img/bn

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Полная цитата прямо предыдущего поста удалена. Модератор.

100% правда!!
Потом уже и места нет, а добрые люди все тащат и тащат  img/bw

2

kisa, дякую, радий подарунку img/ab Розум говорить ні а руки кажуть так img/ag  Ви праві, треба тільки почати з чогось і по трохи починає тягти як магнітом.

2

SD,

места нет

З цим є момент, я собі можу дозволити ,поки, не один вело лиш по тій причині що живу не в себе, площа дозволяє а там  img/bk тільки один.

Почав з колес, збираю необхідні деталі для них. Спочатку розібрав те що дісталось з заготовкою

ТуRest 84рік

Фото для розуміння того що було зі спицями. Покришки будуть оригінальні що були з заводу, камери знайшов у себе,нові, лежали без діла 38с×622. Спиці є Б/в два комплекти але під питанням поки не приведу до ладу обода. Обода, передній з лютою вісміркою, задній нормальний, буду намагатись рівняти,чистити і мити,побачим. Втулки вже зібрав(див.фото), зібрані із мотлоху по суті,крім фривіла,він лежав у мене ще з часів червоного Туриста 93го року коли я з мультиспіду перейшов на сінгл.

ТуRest 84рік

Сідло та кермо теж знайшов на заміну бо ті що на фото не годяться, кермо саморобне а із сідла тільки чепрак може піти, каркас та замок на металолом. Поки все,далі буде.

Колеги, як вам передня корзина? Залишити чи буде страшно, вона саморобна. Погано що якійсь із попередніх власників пера вилки просверлив наскрізь щоб закріпити промені корзини, гвинти М3 чи М4 якщо на око прикинути.

Трохи краще роздивився раму, у неї є особливість, вона в тому що там де монетка встановлена впаяні упори для рукавів тросу, фото поки не зробив.

Класика сільського регулювання спиць. Замість шукати штриховий ключ (а вони тоді були такі собі) вигибали пасатижами.

Рама стандартизована з 542-01, але враховуючи рік... Дивно, я думав в ті часи вже полишили ідею масово перейти до манеток на виносі.

Я рухаюсь, значить я існую!

3

(Причина редактирования: Доповнення.)

Євгеній76,

вони тоді були такі собі

є такий в наявності, намагався регулювати ним колесо але лиже ніпеля, зараз використовую тільки для того щоб розбирати колеса, в випадку ціх коліс розібрав кусачками. Треба вже завести собі нормальний ключ так як колеса на цей вело хочу зібрати сам,додатково треба ще буде перечитати про правку і збірку колес. Упори виявились приємною несподіванкою але не потрібною в моєму випадку. Про них (упори)я читав на форумі але на скільки пам'ятаю вони були на ранніх велосипедах а тут таке 84рік при тому що 86му їх не було.

2

fo_1ook, уважаемый коллега,передняя корзинка — норм.Грубовата ,но сделана под реальный багаж,а не просто так для красоты. Если она вам нужна,лучше конечно переделать нижнее крепление. Или впаять трубки в перья, чтобы болты проходили в них и не сминали перья при затяжке,или припаять,приварить ушки.

2

(Причина редактирования: Виправлення.)

На Туристі передня корзина чи багажник добрий помічник і в цьому для мене нема ніяких сумнівів + він з допустимим вантажем краще якось їде, цікавіше. Більш турбує в питанні залишити чи зняти це як в загальному вигляді воно дивиться. Андрей01, вдячний. Буду залишати з урахуванням вашої поради про кріплення, вилка з не ріднім ЛФП так що можна робити що хочеш. Варіант з трубкою мені більш подобається на перший погляд, вилку вже просверлили, якщо цього не було б зроблено то я б вибрав вуха. Впаяти трубку я так розумію не буде проблема крім того моменту що цім ніколи не займався, читав-дивився у колег роботи, виглядає не страшно так що повторити можна img/ab. Задній багажник зніму, він мені не потрібен і без нього вигля краще на мій погляд.

1

Если будут проблемы с кривым ободом, можно заднее колесо собрать на торпеде, а более ровный обод поставить на перед.

3

agafonov1980, як варіант але торпедо не буде, її треба десь взяти img/ag

Заготовку вже розбарахлив, рама не без неприємностей але в той же час не погана для побудови велосипеда якого не шкода.

Spoiler

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

На цю раму ліпили покришки від дорожнього велосипеда, стандартна історія.

Крила залатав ті які прийшли з заготовкою, були шматки крил без діла,ось і пішли.

Spoiler

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

Думаю коли пофарбуються то будуть трохи краще виглядати img/ag  Фарбувати буту ПФкою за допомогою пензля img/bk

З ободами вийшла біда, один протертий колодками і йде на метал, інший якій був стрічкою мебіуса теж закинув до першого, на заміну є два більш кращих, теж треба правити але не критично. Два комплека спиць що лежали без діла теж на перший погляд підходять, перед 292мм в два хрести, зад 295мм в три але треба дивитись на практиці. З приводу переднього багажника, подивився на нього краще, не подобається він мені, ставити не буду так само як і не буде заднього, велосипед буде для того щоб довести себе кудись, не для вантажів.

2

(Причина редактирования: Доповнення.)

Заготовка вже на базі img/ab Друзі і товариші відгукнулись і підкинули деяких деталей якіх не було,за що вдячний.

Spoiler

ТуRest 84рік

ТуRest 84рік

Фото ховатиму бо проект виходить якійсь трешовий, думаю що колегам не зовсім приємно дивитись. Заготовку зкомплектував, далі тільки працювати, працювати і ще раз працювати. Треба чистити, мити, правити, змащувати. Чого ще не вистачає: Шайби з вусом( буду робити саморобну), колодки ( тут вже треба купляти img/bk , хочу взяти бюджетні шосейні) і спиці ( якщо щось піде не так з тими що маю). Поки що справи такі, далі буде.
Доречі, тему можна перейменувати, щось типу " Турист Плюшкіна" img/ag

5