Re: Крокодвір

kisa, Америку не відкриваю — наші вже не раз поєднували передній дисковий з задньою гальмівною втулкою на різних проектах. Ефективності передніх гальм забагато не буває  img/beard А модуляція гальм ще більше додасть кайфу до ходових якостей.

Spoiler

А на ходу той лісопед вийшов дивовижно шикарним, навіть ширше від його планового ареалу використання  img/rolleyes   

Re: Крокодвір

"Хотите — научу интриговать? Завтра."

img/ag

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Re: Крокодвір

CustoмBicyclь пишет:

Що можна зліпити із рядової рами колись славного виробника а нині ашанобренду? А якщо ускладнити завдання і взяти раму "дами унісекс сіті" ?

Шпигунські фото з ходових випробувань шассі кросовера
Крокодвір Крокодвір Крокодвір
Найнерські шини, планетарка Сакс3. Ізюминка проекту- рама для вилки 1 1/8", а поставив 1" — справжній давншіфт  img/ag (нормальні ригідні 1" вилки вдвічі-втричі дешевші від 1 1/8"  img/bk ).
За час ходових випробувань колодки передньої барабанки притерлись і ефективність значно підвищилась і на грунтах гальма працюють як з ABS, але стопі не зробиш і модуляції нема. Мабуть таки дисковий поставлю  img/bw
На ходу — по тій піщаній дорозі на фото просто собі їдеш, просто абсолютно спокійно їдеш, не грузне, не носить, керований. За рахунок довгої бази і довгого заднього трикутника фантастична курсова стійкість (ЕТТ рами 62 см!) Танк як танк  img/rolleyes 

Spoiler

В планах крила, великий і широкий передній багажник і довгий задній багажник — вантажний кросовер для пікніків на природі і велопрогулянок на село до тещі (на великі багажники більше влізе  img/ap

Re: Крокодвір

CustoмBicyclь,
Гарно, мабуть найкраще, що можна на такій рамі збудувати.

Re: Крокодвір

img/ag Колёса (обода, шины)  для таких целей люто поддерживаю.  В таких рамах не шарю  img/ap

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Re: Крокодвір

CustoмBicyclь,  раму не взвешивали, случайно? Если да, то какой ее вес?
И с передним багажником не переусердствуйте. Когда на нем груз более пяти килограммов, управление становится несколько специфическим. Даже когда груз расположен максимально близко к оси. Предназначение переднего багажника — габаритные, но легкие вещи типа спальника, коврика и т.д.

Re: Крокодвір

Shpuntik пишет:

раму не взвешивали, случайно?

Ані випадково, ані спеціально давно нічого окремо не зважую, інколи при нагоді зважую цілий велосипед.  В руках рама суб*єктивно не важча за дорожну, і досить легша від рами "Ралея" 64 ростовки. Я би навіть сказав, що вона на диво легка, незважаючи на хребтову конструкцію.

Re: Крокодвір

Shpuntik пишет:

с передним багажником не переусердствуйте. Когда на нем груз более пяти килограммов, управление становится несколько специфическим.

Це зрозуміло, з вантажами на багажниках ніхто не гарцює.  Колись пробував на такому передньому багажнику євровела покатати свою дружину (важить вона десь 52 кг, дурачились для сміху) — багажник витримав, всі сміялись, на швидкості до 15 км/год керованість прийнятна.  Але звичайно мішки з мукою чи картофаном я на ньому возити не буду (автомобіль тоді образиться  img/ap ).

Re: Крокодвір

CustoмBicyclь пишет:

Ані випадково, ані спеціально давно нічого окремо не зважую

Того, что вы сказали про вес, мне достаточно. А вопрос задал потому, что я успел оценить удобство подобных рам — несколько лет назад подобрал выброшенную раму скаладника Стелс Пилот на запчасти. ...ну, про результат говорить бессмысленно — все знают, что в итоге выходит...
Так вот, та рама, хотя и куда меньше по размеру, весила без малого 4 кг(как раз безмен под руку подвернулся). Понятно, что шарнир складывания свою лепту внес, но не настолько же.. А у вас вполне приемлемый вес для такого размера. Остается завидовать белой завистью и пожелать ни гвоздя ни шурупа.
...у нас подобные рамы можно найти, но весят они как СШ в сборе...

Добавлено: 09-08-2018 08:34:04

CustoмBicyclь пишет:

(важить вона десь 52 кг, дурачились для сміху)

У меня ситуация была несколько иной — в групповой поездке пришлось немного переразгрузить кое-кого.. (иначе просто не доехали бы img/am ). Вот и досталось мне палатку килограммов на шесть на перед положить... Повороты приходилось начинать на полчаса раньше... img/ag  Привык быстро, но про активную езду пришлось забыть...

Re: Крокодвір

Багажник, пффф...

https://www.facebook.com/groups/ukrvelo … 441017509/

img/ag

Горец: "Украина" 111-441 (короткая) 1990 г. с планетаркой Nexus-3
Ветерок: "Старт-шоссе" 1986 г. (2х7, дуалы)
В-37: "Спутник" В-37 1967 г. сингл (торпедо)
Лыбидь: Ардис Либыдь "Handmade in Ukraine", 1998, сингл 46/19

Re: Крокодвір

Грузовоз/всюдихід/зимовий на рамі Міфи назвав "Химера"

Spoiler

Пост для того, щоб забронювати ім*я, поки не пізно  img/ap Бо щось пішли сильно нестандартні конструкції у колег  img/bk

Re: Крокодвір

Тизер

Spoiler

Крокодвір

Re: Крокодвір

CustoмBicyclь,
Цікава назва.  img/ay
Та інтрегуючий тізер. img/bs
Чекаємо на прем'єру. img/wd

Re: Крокодвір

Декілька фото з ходових випробувань проекту "Родстер". Нагадаю яким воно було на момент покупки у нечесного інетрнет-бариги (продавався як "хороший велосипед на ходу", а по факту всі підшипники поржавіли після того, як продавець гарненько помив велосипед "керхером", навіть у планетарці була вода  img/as , вилка гнута і без одної гайки кріплення переднього колеса, задній трикутник гнутий в бік, крила гнилі),  фото з аукціону  . Купляти б/у велосипеди по інтернетах категорично не раджу, вживу я би збив ціну мінімум на третину за такий стан  img/bk

Проведено повний ОКВП з шліфуванням чашок і конусів, заміну шприх, заміна всіх тросів і кожухів (все поржавіло чи сильно окислилось). Сідло, винос і руль підбирались під трекінгову посадку. Вибираю фару на рідний кронштейн (акумуляторну).

Spoiler

Крокодвір Крокодвір Крокодвір

Оскільки було вирішено перефарбовувати фреймсет (в ділянці каретки і нижнього мостика рідна фарба не вижила і її місце зайняв шар пухкої іржі)  то замість хомутів кріплення важелів втулок приварено до рами і вилки відповідні вушка,  замісь хомутів з упорами кожухів тросів для планетарки встановлено спеціальні кронштейни на задню вісь.

Re: Крокодвір

Петро — это Агонь!  img/ay
Цвет очень нравится в сочетании с коричневым седлом и грипсами (я вообще люблю, когда эти элементы медово-жёлто-коричневые какие-то). Ещё с цветом рамы поигрались — нарядности добавило.
Пропорции исходной тачки прикольные.
На фоне исходной обычной евробляхи еврохлама, который был какой-то попсово-бюргеский, очень хорошо стал смотреться — авторский велосипед.
Нра img/bs

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.