Re: Моя вєло хата
звісно у нього ж станок
от і нарізай
Крокодиловодство 2.0 |
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Кроковод → Частные темы. Только велосипеды. → Моя вєло хата
Страницы Назад 1 … 26 27 28 29 30 … 118 Далее
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
звісно у нього ж станок
от і нарізай
В мене просто токарний. З різьбонарізанням там проблеми. Да і без досвіду мені трохи стрьомно.
Плашку знайти під лок взагалі фантастика.
Хотів ще на 13, але обійдемося тим що є.
Евгений76, у моего друга тоже токарный. Но точность немного грешит, пока ещё не мучались углубленно вопросом нарезки резьбы под кого. Но зима впереди времени полно
Если будут какие-то новости по поводу нарезки резьбы — пиши
artem4ik19, обов"язково. Подивився в інтернеті — наш станочок різьбонарізний. Але потрібно міняти пластикову гітару. Зараз активно тереблю колегу на предмет інструкції до нього і запасних шестерен. Надія є!
Я то привик до ТВ, там достатньо ричаги правільно виставити.
А от яка різьба, я ще і не дивився. Думав тут https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?id=99 дізнатися, а Кіріл не дописав.
Пізніше чи погуглю, чи поміряю.
Ваш станочок скоріш за все метричні різьби робить. А щось підказую, що в локу дюймова. Тут або шукати близьку, або інший станок.
Можна до цього дядька звернутись
https://www.youtube.com/channel/UCn-1GF … DnY-PuAeGw
у нього є кілько станків. Але ...
скоріш за все метричні різьби
а переналаштувати? чи таких шестерен в комплекті немає?
Кратко, те що сам на даний момент знаю, радянські станкі мають в середені щось типу коробки передач, яка керується ручками (від трьох до п'яти) ними задаються оберти і крок подачи. Як правило ріжуть метричні різьби. За винятком ленд-лізовських чи спеціально закуплених в США, дюймових. Вже зовсім мало з них ріжуть і метричну і дюймову різьбу.
Сучасні хобійні маленьки станочки (той що показав Артем, не з них, він з першого абзацу) не мають взагалі ручок передач. Максимум дві, звичайна і підвищена. Регулювання обертів відбувається завдяки зміні обертів двигуна. Вони мають автоматичну подачу. При обробці вона використовується для подачи різця.
Якщо потрібно нарізати різьбу, то вскривається бічна панель і міняються пари шестерен. Таким чином збільшується швидкість автоматичної подачи відносно обертів патрона.
Тепер мені залишилося знайти інструкцію і зрозуміти яку пару шестерен я маю поміняти. Ну і тренуватися
Евгений76, для дюймовых резьб нужен дюмовый станок. А так то можно вообще любую нарезать резцом. Мне на рекордовскую втулку с убитой резьбой нарезали М31х1, в оригинале М33х1, и лок соответствующий. Буржуйская распространённая резьба 1.29" x 24 TPI.
Кирилл, Дюймовий станок це як метричний літак. Я для чого стільки тексту вище писав? Різьбу різцем це серьозно?
Сучасні хобійні станки перестановкою шестерен можна різати і метричні і дюймові. Це є в характеристиках. Для мене зараз пошук детальної інструкції.
Радянські токарні станки випуску до 50-якогось там року в коробці мали одночасно і метричні і дюймові шестерні з найменшим кроком 26 витків, пізніші тільки перестановкою шестерень.
Різьбу різцем це серьозно?
Абсолютно.
Первая попавшаяся ссылка https://www.autowelding.ru/publ/1/tokar … 15-1-0-182
Кирилл, це був сарказм. Я цілу сторінку форуму про це кажу і тут приходить Кіріл
Чи може я десь казав слово лерка, плашка???
Роздивився станок на роботі, судячи по табличці, шляхом перестановки шестерен можна різати з кроком 0,4 — 2 мм. З кучею проміжних.
Для тих кому ліньки перечитувати і зараз скаже, да купи ти собі фіксовтулку, повідомляю, фіксовтулку купив. Просто хочу ставити дві зірки, по одній на кожну сторону. Такі втулки теж продаються, але просять за них невиправдано дорого.
Страницы Назад 1 … 26 27 28 29 30 … 118 Далее
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Кроковод → Частные темы. Только велосипеды. → Моя вєло хата