Re: Моя вєло хата

Евгений76 пишет:

звісно у нього ж станок

от і нарізай  img/hitry

Пользователь находится в режиме "только для чтения".

В мене просто токарний. З різьбонарізанням там проблеми. Да і без досвіду мені трохи стрьомно.
Плашку знайти під лок взагалі фантастика.

Я рухаюсь, значить я існую!

Евгений76 пишет:

ти рахував

Та ні звістно  img/ag
Просто це найбільш ходові  img/bs

Хотів ще на 13, але обійдемося тим що є.

Евгений76, у моего друга тоже токарный. Но точность немного грешит, пока ещё не мучались углубленно вопросом нарезки резьбы под кого. Но зима впереди  img/lupa  времени полно
Если будут какие-то новости по поводу нарезки резьбы — пиши img/thank

artem4ik19, обов"язково. Подивився в інтернеті — наш станочок різьбонарізний. Але потрібно міняти пластикову гітару. Зараз активно тереблю колегу на предмет інструкції до нього і запасних шестерен. Надія є!

Я то привик до ТВ, там достатньо ричаги правільно виставити.

Евгений76, Моя вєло хата
Наш станок тоже резьбу режет, но шаг с погрешностью(( но вроде как у друга на производстве есть норм станок. Какой шаг резьбы для кога кстати?

А от яка різьба, я ще і не дивився. Думав тут https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?id=99 дізнатися, а Кіріл не дописав.
Пізніше чи погуглю, чи поміряю.

Ваш станочок скоріш за все метричні різьби робить. А щось підказую, що в локу дюймова. Тут або шукати близьку, або інший станок.

Можна до цього дядька звернутись
https://www.youtube.com/channel/UCn-1GF … DnY-PuAeGw
у нього є кілько станків. Але ...

Евгений76 пишет:

скоріш за все метричні різьби

а переналаштувати? чи таких шестерен в комплекті немає?

Пользователь находится в режиме "только для чтения".

Кратко, те що сам на даний момент знаю, радянські станкі мають в середені щось типу коробки передач, яка керується ручками (від трьох до п'яти) ними задаються оберти і крок подачи. Як правило ріжуть метричні різьби. За винятком ленд-лізовських чи спеціально закуплених в США, дюймових. Вже зовсім мало з них ріжуть і метричну і дюймову різьбу.
Сучасні хобійні маленьки станочки (той що показав Артем, не з них, він з першого абзацу) не мають взагалі ручок передач. Максимум дві, звичайна і підвищена. Регулювання обертів відбувається завдяки зміні обертів двигуна. Вони мають автоматичну подачу. При обробці вона використовується для подачи різця.
Якщо потрібно нарізати різьбу, то вскривається бічна панель і міняються пари шестерен. Таким чином збільшується швидкість автоматичної подачи відносно обертів патрона.
Тепер мені залишилося знайти інструкцію і зрозуміти яку пару шестерен я маю поміняти. Ну і тренуватися  img/ppc

Евгений76, для дюймовых резьб нужен дюмовый станок. img/ag  А так то можно вообще любую нарезать резцом. Мне на рекордовскую втулку с убитой резьбой нарезали М31х1, в оригинале М33х1, и лок соответствующий. Буржуйская распространённая резьба 1.29" x 24 TPI.

Кирилл, Дюймовий станок це як метричний літак. Я для чого стільки тексту вище писав? Різьбу різцем img/ai це серьозно?
Сучасні хобійні станки перестановкою шестерен можна різати і метричні і дюймові. Це є в характеристиках. Для мене зараз пошук детальної інструкції.

Радянські токарні станки випуску до 50-якогось там року в коробці мали одночасно і метричні і дюймові шестерні з найменшим кроком 26 витків, пізніші тільки перестановкою шестерень.

Евгений76 пишет:

Різьбу різцем  це серьозно?

Абсолютно.
Первая попавшаяся ссылка https://www.autowelding.ru/publ/1/tokar … 15-1-0-182

Кирилл, це був сарказм. Я цілу сторінку форуму про це кажу і тут приходить Кіріл  img/bj
Чи може я десь казав слово лерка, плашка???

Роздивився станок на роботі, судячи по табличці, шляхом перестановки шестерен можна різати  з кроком 0,4 — 2 мм. З кучею проміжних.

Для тих кому ліньки перечитувати і зараз скаже, да купи ти собі фіксовтулку, повідомляю, фіксовтулку купив. Просто хочу ставити дві зірки, по одній на кожну сторону. Такі втулки теж продаються, але просять за них невиправдано дорого.