Тема: Велосипеды в моей жизни
https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 61#p265861
Здравейте !
Казвам се Тодор Георгиев, от София, България.
Преди повече от две години намерих този форум , но сега се регистрирах, търсейки помощ за мой неидентифициран велосипед.
Ето снимки по време в годините ,какви велосипеди съм имал и накрая,какви има сега.
Първият ми велосипед закупен с пари от заплата , беше през 1967 година, югославски , Superior, беше с три външни скорости и дерайльор SIMPLEX. Имах го три години и когато бях на военна служба го продадох .Показвам снимка на сегашният му заместник ,купен от мен преди няколко години, но за него ще напиша по- натам.
През 1974 година купих в много лошо състояние един сгъваем на ESKA- FAVORIT и го ползвах до преди три години. Произведен през 1969 година.
Много здрава конструкция , 20 цола гуми, беше с контра, аз му монтирах планетарна втулка от Sturmey-Archer,1975 година и спиците смених с такива от мопед SIMSON.
През годините от тогава съм ремонтирал много велосипеди, предимно съветски , полски, чехословашки и други европейски- MIFA , Diamand , Miele, Matra и др.
Бях събрал 36 велосипеда, но у нас няма традиция за колекционерство и ги продадох.
Сега съм пенсионер от 17 години , работих като локомотивен машинист 30 години и съм технически запознат с технека.
Ще покажа другите ми велосипеди
Това беше Украина от 1964 година
По — нов е СУРА и аз с нея