Re: Злий мінськ

viq пишет:

подобную каретку с радиальноупорнимы подшипниками под шлиц вал планирую запрессовать

это американка, она в кареточный узел Минска не влезет

Re: Злий мінськ

Shaltai пишет:

это американка

Тим більше! А я підозрював пресфіт 41 мм  img/ah

Re: Злий мінськ

отже ,  дякую що відгукнулись, відповідаю всім

так це американка . але я й не кажу що я тулитиму американку в мінськ я задумав втулити в мінськ подобу американки, і, відповідаючи земляку в матросці — це не буде дорого, по суті  я кул  саму вісь окталінк і шатуни до неї. 32 зірку хочу тому що віддаю перевагу легким педалям і прогулянковому темпу в 15 км год середня ,ну і місцевість де побудував будинок у мене досить горбиста(( зауважу що по ній останнім часом проходила траса київської  велосотки )

після  ваших доречних порад і критики видозмінив проект

отже задумка така, критикуйте радьте, виточую з бронзи фланці , в якому нарізаю різьбу бса 34 мм, — товщина стінки виходить 3 мм,  за допомогою рідкого азоту впресовую її в кареточний стакан по буртик фанця який планую зробити міліметра 6 — щоб можна було
1. поставити резиновий пильник
2. використовувати цей буртик задля випресовки . якщо раптом буде треба випресовувати

ну і потім вкручую вцю різбу  бронзових фланців стандартну дешеву шімано каретку окталінк, а на неї вішаю безпроблемні  шліцеві шатуни з "іскомою" зіркою 32 (30 чи 28)

Злий мінськ

Re: Злий мінськ

viq, а про безпроблемність шліцевих шатунів це звідки? Сама конструкція не передбачає безпроблемності. Якщо всі інші види посадок мають конусні поверхні і завдяки ним вибирається люфт, то тут при початку люфту він буде лише підсилюватися.

Я рухаюсь, значить я існую!

Re: Злий мінськ

Евгений76, окта-конус. Хотя и небольшой.

Re: Злий мінськ

Мертвец Джонни, такий невеликий, що і не відразу побачиш  img/ag

Я рухаюсь, значить я існую!

Re: Злий мінськ

от засада. то що робити. ставити вал квадрат чи залишити старі рідні клини які чомусь у відмінному стані незважаючи на час і період мого варварського користування. якщо можна буде приладнати зірку на 32  до ріної системи — то так і зроблю

Re: Злий мінськ

іще б хотілось якось замаскувати тросовий привід на планетарку і манетку щоб вони не дуже кидались увічі. ну щоб мінськ реально був злим. ніочго зайвого. ні тросів ні  монеток ні щитків. тобто монетку можна поставити наприклад під сідушкою .  все рівно е=перемикатись часттно не потрібно . чи це вже взагалі єресь?

Re: Злий мінськ

viq, давайте з початку. Які претензії до штатної каретки?

Забігаючи в перед, для легкої передачи не обов'язково зменшувати передню зірку, можна збільшити задню. І цеп довше ходитиме.

Добавлено: 06-03-2019 22:51:44

Якщо маскувати, то може про двоступеневу втулку автомат подумати? По вигляду не сильно від торпедо відрізняється.

Я рухаюсь, значить я існую!

Re: Злий мінськ

у мене зараз фітнесбайк на тих же 700с колесах і я комбінації передачі взяв зважаючи на те на яких я передачах катаюсь на вже наявному фітнесббаку. на ньому у мене максимальне співвідношення 2до1 мінімальне 1до1., тобто якщо я поставлю стандартну шімано3 з шестернею на 22( чи скільки там макс) то щоб підібрати приблизні потребн мені передаточні числа мені потрібно зірка десь на 30-32, якщо на штатну мінську кареттку\шатуни можна поставити без зварювання зірку на 30-32 то чому б і не залишини радяньску каретку. в прицнипі є варіант вифрезувати чотирилапку-тримач зірки і якось приєднати надійно до парвого шатуна .

втулка автомат не підходить. по перше дві степін мені таик мало, по друге автомат складніша за шімано3, і по третє, мені потрібна надійна задня втулка з тормозом . і нарешті я не люблю коли механізм думає за мене. в мене і машини не на автоматах

претензія що штатної каретки 1. як на неї втулити зірку на 30

Re: Злий мінськ

viq пишет:

на 22( чи скільки там макс)

На 24 в Україні продаються.
А з передачею трохи дивуєте, навже реально таку треба?  img/ai   

Дорожник не фітнесбайк — їде легше. Купіть планетарку, поставте на неї зірку 24, а спереду нехай буде мінська на 46, і так покатайте тиждень. Опісля робіть висновки чи воно Вам підходить.

1

Re: Злий мінськ

viq, навіть не сподівайтесь, втулка думати не буде  img/bj
Логіка там дуже проста. А на старих взагалі переключкння легким рухом педалей назад. Гальма такі ж як і на торпедо.

В мене є один алкобайк для перевозу всього, що на нормальний грузити не хочеться
Там передача 1:2, втомлююсь крутити))
Але це справа хозяйська. Задню на 24 можна знайти, більшу теж можна поставити, але вже з танцями. Чисто візуально дорожнік з малою передньою виглядає не злим, а куцим.

Я рухаюсь, значить я існую!

Re: Злий мінськ

так) я люблю кататись в задоволеня несппішо полями лісами  . щоб навіть дихання незбивалось. ну і місцевість у мене з перепадами в 80 метрівв висоти на кількасотметрові довжиною гірки))) для мене вел не транспорт а розвага , тренажер помірних фіз навантажень і компаньйон в прогулянках подалі від людей шуму і поблжче до природи. також часто катаюсь з своєю дружиною на такому ж фітнесбайку і , можливоо, тому і підлаштувався під її темп.

ок. на мінску зірка 46. 24 це вже 1 до 2, понижена буде все ще більше ніж 1 до оної, пряма майже 1 до 2, ну і підвищена взагалі спринтерська. це не мій варіант.
яобираю навантажеення  на ноги щоб взагалі не втомлюватись і навтіь не збивати дихання

ок .дякую за наводку. розгляну втулку автомат

Re: Злий мінськ

viq, на вертикальную стену забираться решили? Просто пример, на Флагмане минимум 34х32. На такой передаче велосипед выгребает из всего куда смог догребсти.
Но ездить невозможно — если крутить неспешно нужно постоянно подруливать. А если крутить быстро — в чем смысл?

Re: Злий мінськ

ну я вже пояснював. виточую фланці-вставки з бронзи. нарізаю різьбу бса 34 — буртік на фланцю міліметрів 6 щоб можна були і випресувати в разі потреби і пильник поставити ну і упор. потім пресую рідним азотом і вкручую звичайний дешевий картридж окталін шімано — на нього чіпляю зірку на 32

Злий мінськ