Re: Велосарайчик Дяди Че

Могу ошибаться, но кажется мне там просто были стыки этих трубочек и они у Вас со временем проржавели до бОльших размеров? Или в производстве использовались разные комплектующие. У вас ЛВЗ-25 или 22? И рама на 26 колеса или на 28?

шо как?

Re: Велосарайчик Дяди Че

Андрей, у меня ЛВЗ-25 (https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?id=327).
Отверстия изначально такими были, а не проржавели. Я почему спросил. Я их убрал, но планировал сделать на месте сварки аккуратное вент. отверстие. А по Вашему третьему фото вижу, что отверстий изначально не было img/bk.

Re: Велосарайчик Дяди Че

Роман С. Рама пескоструилась, так что такая и была. Очевидно клепали эти трубочки соединительные школьники или пэтэушники на уроках труда и у каждого класса по разному получалось). Кстати у Вас так много сделано кастомных вещей на Ваш ЛВЗ, мне кажется реально стОит изучить вопрос придания байку стиля стимпанк. Он такой один будет во всем мире). А на счет светлой рамы — так тоже посмотрите на светлые рамы со светлыми покрыхами — колорит теряется и все выглядит довольно блекло. Зато как роскошно выглядят толстые кремовые покрышки на черных и очень темных велосипедах! У меня рама относительно светлая и контрастирует с черными покрышками, седлом и бардачком. Кроме того этот контраст дополнительно подчеркивается белыми ободами. У Вас же покрышки не такие темные и светлая рама может слиться с ними и все будет выглядеть достаточно блеклым. Имхо.

шо как?

(24-04-2020 16:58:41 отредактировано Дядя Че)

Re: Велосарайчик Дяди Че

Засвет на местном ТВ
https://www.youtube.com/watch?v=m3fKBpW … ture=share

шо как?

(24-04-2020 17:05:07 отредактировано Дядя Че)

Re: Велосарайчик Дяди Че

https://www.youtube.com/watch?v=zmQ3mDJi9n4

шо как?

(08-03-2020 20:27:42 отредактировано Дядя Че)

Re: Велосарайчик Дяди Че

"ПАФосний Дідуган"

Вирішив підчистити своі невеличкі залишки незрозумілих запчастин і прийшло усвідомлення того, що маю майже комплект на щось подібне до паф рейсеру.
-Рама старезна іржавенька в якої облізло вже кілька шарів різної фарби — може Мінська?
-колесо заднє з торпедовською втулкою без нутрощів з пиптиком для змащення на "чайці",
-передній обід "чайка" на 32 дзюрки
-чесна втулка ХВЗ хромована на 32 шприхи з майже ідеальними чашками глуха (без виборки під пильники), але теж пуста,
-комплект шприх нових з ніпелями на переднє і заднє колеса, знятих з «Другої Ріки» при останній переробці,
-достатня кількість нових шайбочок для "правЕльного" набору колеса,
-руль Мусташ достатньо іржавий де не де з залишками хрому але піде,
— білі старезні гріпси бочечки,
— "правЕльні" чесні старі педалі з зіркою (мабуть навіть з цієї рами) хромовані з рифленими резиновими напівплатформами,
— достатньо нутрощів щоб заповнити "торпедо",
— в гарному стані підсиділ з кріпленням для сідла,
— може навіть рульова збереться... ну і ланцюг одношвидкісний звісно є.
А Л Е!.... тепер після набуття певного досвіду та вивчення різних тем цього форуму вималювалась концепція ЯКИМ та ДЛЯ ЧОГО потрібен такий велосипед. Тож ДЛЯ ЧОГО:
       Велосипед для одноденних покатух в стилі місцевих крос кантрійщиків, а саме сільські асфальтові дороги, шосейки(бруківка), грунтові вкатані дороги, лісові та польові стежки, іноді пісковаті і все це з досить пологим місцевим рель"єфом. Можливо іноді ПВД з ночівлею в наметі десь на березі, на узліссі або на лісовій галявині.
                                                                                                     ЯКИМ:
         — недорогим
         — гармонійним
         — стильним
       Ободи будуть фарбовані чорні, та як вже вище зазначалося "чайки" в 3 крести обидва? та можливо заднє — перепаяне?
       Гума — обов"язково або кольорова або з кольоровою боковиною, за 1 виключенням, з напівсліковою доріжкою посередині протектора та більш виразними краями? Ширина?
       Колір яскравий темно-зелений RAL 6035, /яскравий темно-синій RAL 5013, RAL 5017/яскравий темно бордовий RAL 3004 RAL 3032?. Від цього також залежатиме колір сідла і гріпсів. Оте 1 виключення для покрих — зелений колір фреймсету з чорним сідлом, гріпсами, ободами — там можлива повністю чорна покришка. У випадку темно синього — гріпси та боковини покришки білі а сам протектор чорний. У інших варіантах можливі також кремові або коричневі боковини або повністю кремові чи коричневі покришки. Кінцевий варіант кольору буде підбиратись вже після придбання покришок, щоб потім не витрачати час і сили на пошук підходящих.
       Тут теж є питання — що тоді робити з переднім гальмом? При фарбованому ободі? Може поки без нього?
       Тепер готовий вислухати поради колег зі схожим діагнозом "крокодиломанія". Особливо по тих пунктах де в мене стоять знаки питання.  img/beard  img/zadolbal  img/friends  img/kefir  img/rtfm
кольори: що я мав на увазі під "яскравий темно-бордовий" Велосарайчик Дяди Че Велосарайчик Дяди Че Велосарайчик Дяди Че

шо как?

Re: Велосарайчик Дяди Че

кольори синій та зелений:
Велосарайчик Дяди Че Велосарайчик Дяди Че

шо как?

Re: Велосарайчик Дяди Че

img/ag Открой для себя приставку к цветам  candy  в гугле, поиске картинок. Candy red candy blue и т.д. Этот эффект  традиционно называется "лессир" — подложка типа матовой серебрянки под все цвета, а сверху ПОЛУПРОЗРАЧНЫЙ лак, уже цветной такой
Велосарайчик Дяди Че
Так красили велосипеды ХВЗ в лучшие времена. Никакой металлик такого эффекта не даёт, и выглядит дёшево ряддом с лессиром.
В порошке на велосипедах это исполняют прямо в твоём городе — контакты Павля Беляева есть у нас в малярной теме.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Re: Велосарайчик Дяди Че

img/ay

шо как?

Re: Велосарайчик Дяди Че

Дядя Че,
для крашеного переднего обода нужна барабанная втулка. Не знаю, бывают ли на 32 отверстия, но почему бы и не быть?

Re: Велосарайчик Дяди Че

Пафнутий, заради такої оказії можна пропустити 4 отвори у втулці на 36.

Re: Велосарайчик Дяди Че

Уважаемый Дядя Че!
Сейчас собираю вел с Вашей концепцией,тт.е из остатков запчастей.Передний тормоз сделал дисковым.

Re: Велосарайчик Дяди Че

Решено. Будет темно красный. Туда так же подойдут и черные с белыми боковинами покрышки и тогда к ним и имеющиеся белые грипсы. Тем более, что и синий и зеленый пусть и не в такой гамме но уже имеются). Насчет барабанного тормоза — спасибо коллеге за идею. Нашел вроде и недорого бэушный. На 36 дыр, но обод под него уже имеется. Но он станет на другой велосипед, где будет более уместным и нужным. А ценник на новые немалый. Оченьпонравились покры фэт фрэнк от швальбы. Там даже есть коричневая с белой боковиной. Но смущает размер 2,0 — не слишком ли широка? Все таки планировался размер 37-40-42-45, не более. А насчет торпедо. Ну ганяли же мы с пацанами на украинах и норм тормозила втулочка. Может у меня с той что сейчас проблемы были ввиду износа все таки. Кстати вопрос — станут ли внутренности от новой чешской велосиил в нашу старую хвзшную? Никто не пробовал?

шо как?

Re: Велосарайчик Дяди Че

Дядя Че, реальна ширина швальби буде 45-47 мм. Але краще візьміть "cst METROPOLITAN PALM BAY" , дешевші і якісніші від теперішньої швабри. Вони в розмірі 2.0 теж реально 45 мм. на ободі з посадочною шириною 24-25 мм.

Re: Велосарайчик Дяди Че

Дякую за пораду. Важкуваті (1 кілограм) та і в наявності щось я у нас не знайшов з білим бортом. А от дешевшу і легшу Кенда К-127  в розмірі 1,75(47) побачив. Вага 710, вартість близько 9 доларів (221 UAH)/ Якщо в колег немає аргументованих заперечень з власного досвіду або досвіду знайомих, то мабуть візьму ці.

шо как?