Re: Шины-однотрубки.

конструкция трубки только несколько другая по сравнению с воронежскими
Шины-однотрубки.

Re: Шины-однотрубки.

ded_gambit, удешевили, похоже  img/bk

Re: Шины-однотрубки.

DCorvus, так они самые дешевые из tubular  img/bs

Re: Шины-однотрубки.

img/bs Есть две технологии.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Re: Шины-однотрубки.

kisa, больше  img/ag вот у туфо вообще без вредительства корда до камеры не добраться

Re: Шины-однотрубки.

ded_gambit, две: склеенные и сшитые.

2

(09-11-2020 02:19:19 отредактировано Vognick, причина: новий досвід)

Re: Шины-однотрубки.

https://himik-plus.com/index.php/uk/%D0 … 0%BD%D1%8F

Хочу взяти клей 88 CR 2402, пишуть красиво, на практиці якось його пропустив. Інші 88-мі цього виробника в цілому тримають добре і для разового використання годяться як доступні, але якщо скрупульозно підходити до процесу, то мають недоліки: надто мажуться при монтажі, запах, залишки на обручі та трубці при переклеюванні не віддираються так як мені хочеться.

До цього в 2019-2020 роках використав дві банки MULTIFIX від Kenda Farben: дуже сподобалась міцність, можливість скатувати залишки клею рукою з обруча після завершення усадки, в міру прийнятна нетоксичність, нормально розрівнюється, майже нема сміття після віддирання трубки. Єдиний мінус — засихає в банці швидко (за 5-6 місяців) після відкриття, навіть якщо там шприцем набирати з маленького отвору і заклеювати весь час маляркою. Пишуть, що можна розводити — Хочу Знать, пробував, але втрачається міцність. Хоча чоботярам чи халтурщикам може і так норм, але нам треба надійність, тобто тільки свіжим. Тому довелось пришвидшувати використання — по господарству виручав, хе-хе.

Якщо ж глобально, то найкращий клей на мою думку — заводський Continental. Поки нічого кращого не зустрічав. Особливість (одна з) — клей залишається активним протягом дуже тривалого часу. Тобто трубка прокололась, її можна зняти, одягнути запаску, а залишки клею будуть її тримати! Є для Alu, є для композитів. Секрет фірми, вибір професіоналів, але дорого, хіба купувати на розпродажах в мережевих магазах. В цьому плані я на нових колесах все частіше стараюсь клеїти на стрічку, правда не на тканинній основі, як на початку теми згадувалось, а на ультратонку і міцну, виробництва якоїсь контори з Південної Кореї, забув назву)))) Є аналоги у Tesa теж хороші, є дорожчі . Суть в товщині та міцності на відрив, ну і ціна мотка в 50 метрів десь така ж, як у банки 0,8 кг, відповідно +— я би вважав що співмірна. Величезний плюс цієї стрічки (прозора двостороння товщиною 0,5 мм і при цьому забезпечує 50-55 Н\см на відрив) — легкість її видалення після демонтажу велотрубки. Монтаж також доволі немарудний. Поки ще тестую, є побоювання що для ДУЖЕ СИЛЬНИХ спринтерів вона може не впоратися, але наразі фактичні причини сумніватися (є гоночні колеса 2018 року на ній) відсутні.

АП: по моїй стрічці клейкій виявив неприємну річ... Може вже втратила клеючу здатність, може десь бруд попав, але з легкістю відірвалась, коли стояла на задньому колесі полобайка в дощову погоду. Тобто години 2-3 по калюжах і моросі — відклеїлась. Передня на клею — хоч би хни...

Шины-однотрубки.

3

Re: Шины-однотрубки.

Щодо самих трубок, то у мене якогось явного фаворита немає. По швидкості та бронебійності, а також можливості донедавна запросто їх купити через наших прикордонних дядьків, в лідери по ціні-якості однозначно виходили чеські TUFO, зокрема Tufo S33 PRO. До речі, одною з причин написання посту було випадкове виявлення того, що вони тепер випускаються не тільки чорні чи червоні, але і з класичними бежевими бортами! https://www.tufo.com/en/road-cycling1/detail/s33-pro1/

Звісно, купувати їх краще офіційно, наприклад на всяких розпродажах, що я і планую зробити при нагоді.  img/hitry А може і домовимось на наступний сезон з компанією про якийсь дисконт, хто зна.  img/ab

ПС: взагалі чехи молодці, дуже мені імпонує їхня індустріальна традиція, жаль CZ закрив своє виробництво велосипедних ланцюгів і оті всі "Чехия" робляться в Китаї року так з 2012-го... Але це вже так, лірика.

3

Re: Шины-однотрубки.

Vognick, Звичайний 88 в міру рідкий та вонючий використовував для наклеювання коркових шпалер та на інші побутові потреби, нічого особливого. Як і будь який контактний клей для якісної фіксації потребує термоактивації.

Vognick пишет:

Єдиний мінус — засихає в банці швидко (за 5-6 місяців) після відкриття, навіть

Для більш тривалого терміну зберігання рекомендую переливати клей в скляну пляшку під гвинтову кришку (чвертку) та замотувати кришку і пляшку ізоляційною стрічкою. Також нагадую, що всі контактні клеї врачають свої якості після заморожування тому купувати їх потрібно восени весняно літньго виробництва або в перевірених постачальників.
Розводити потрібно єтилацетатом, аж ніяк не ацетоном чи чимось іншим.
І остання порада прибирати підсохший клей дуже зручно вичайною канцелярською гумкою. img/br

Рама без вилки деньги на ветер

1

Re: Шины-однотрубки.

Там клей такий, що хоч переливай, хоч не переливай — як тільки відбувся контакт з повітрям, то починає загущуватись. Переливав і в скляну пляшку і в пластикову, і мотав ізострічкою — всеодно півроку, може 7-8 місяців і вже інший агрегатний стан. Якщо просто з банки брати, то і за місяць загустіє — пишуть люди.

За пораду дякую, попрошу майстерклас img/wd

Re: Шины-однотрубки.

Но почему Вы не используете клей в более удобной расфасовке?!!
Вот например, "Химконтакт" производит   "Клей-88 универсальный"  в пластиковых бутылках 100, 200, 400 мл.
Удобно перемешывать перед использованием ( виден результат). Засохшие излишки клея удаляются уайт-спиритом.

Re: Шины-однотрубки.

Що було — те і використовував)) Деякий час спеціально переливав, але практика показала, що глобально це нічого не міняє...

Про Уайт спірит, окрім небажання ним зайвий раз дихати, скажу що не завжди, але підтверджую цей факт.

Ось ще купив клей, який теж має хороші відгуки та високу універсальність. Брав у крамниці, що спеціалізується на взуттєвій темі багато років. Ну і 88 взяв Броварський для проби та інших ще задач. Вийшло 120 грн за 1 л банку (800 г) проти 145 грн за 0,5 л пляшку. Побачимо в процесі, відпишемо тут про результат.

Шины-однотрубки.

Re: Шины-однотрубки.

Добрый.
хотел начать свой опыт эксплуатации трубок с двусторонней ленты

вот купил это в эпицентрах.  $2

Spoiler

Шины-однотрубки.

3M была в 2 раза  дороже (и толще), но параметры не смотрел. на тот момент не знал что так можно было.

В этой пишут такое:
— 150 мкм
— усилие отрыва от стали для ленты шириной 50мм — 25Н на 25мм. длины
— нагрузка до разрыва: 110 Н/25 мм2

как думаете, годится, или слабо?

Пользователь находится в режиме "только для чтения".

Re: Шины-однотрубки.

В случае с трубкой клей не работает на отрыв. Только на сдвиг.

Re: Шины-однотрубки.

А на поворотах по краям будет начинаться отрыв?

Пользователь находится в режиме "только для чтения".