Re: Моя вєло хата

artem4ik19, дик у нас різниця в вазі... Для моїх 97 4,5 дуже мало.
Пробував нижче, таке враження, що на поганому покритті (а таке трапляється на маршрутах) задне колесо пробиває до обода і зносить. Не сподобалося.

З пульсом взагалі був здивований. Всю дорогу 140 +— пару ударів)))

kisa, да старий я для цього.

Я рухаюсь, значить я існую!

Вставлю и я свои 5 коп.)) На ДР купил))) у жены за недорого смарт-часы. Ну и там есть все эти программы для тренировок типа. И вот когда пульс падает ниже 105 вроде , они начинают тарахтеть что типа надо активнее и показывают интервал от 105 до 100с чем то. Не помню точно. И вот если ехать вроде и быстро, но пульс маловат, то в итоге они считают что прогулка была, а если нормально вкручивать и держать пульс за 100+, то и калории какие то сожжённые показывает и поездка выходит тренировочная, а не просто прокатился.

Куплю ранний "телескоп"

Про кермо писав.
Зняття обмотки і уважний розгляд показав дві тріщини. Верхню зправа  та нижню зліва. Симетрія  img/bj

Нарешті прийшло нове кермо, тепер в мене карбон монобрендовий  img/ap

Форма цікава, по краям зформовані звати,  як у булхорна.
Вже поставив, різниця зі старим по ширині 2 см, а виглядає набагато мініатюрніше.

Моя вєло хата

Моя вєло хата

Моя вєло хата

3

img/rolleyes Эргономика, конечно... Ну, дык, пластик. Форму можно хоть какую сочинить. Надеюсь, это таки эргономика, а не понт img/ag

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

kisa, я про ергономіку говорі після 60-го км за раз без зупинки.
Тому поки сказати нічого не можу.

1

Сьогодні не буде фото.
Буде мізковий штурм. Можливо хто з колег що підкаже.

За своє крокожиття зробив достатньо проектів, можна було б і на крокопенсію виходити, нічого нового вже не світить, майже.
Оце майже означає, що є задумка про ще два проекти. Сьогодні про один з них.
Назвемо умовно " Шосер 20" ".
Саме так, хочу зробити велосипед на 20" колесах з рамою класичного шосера. Легкий, мобільний, всепогодний. Тобто крила будуть, це ж не класичний шосе.
Ще одна вимога, розбірний. Щоб можна було перевозити на дальняк в громадському транспорті.
Відповідно, або сингл, або перемикач десь під сідлом. Кермо швидше за все булхорн — і компактніше і зручно, більше 50 км зараз навряд поїду, да і це максимум з великим натягом.
Класичні хребтові рами не пропонувати. Вони тяжкі як гріх людства, шарнір рано чи пізно розбовтується, да і не подобаються зовсім.
Чекаю коментарів.

а можно поинтересоваться задачами для такого решения? или это детско-подростковый шоссер?

Жить километрами, а не квадратными метрами ©
Гараж
Страву с велом использую редко

Євгеній76, вроде подобный проект был. Но вот на каком форуме, старом или здесь, не припомню. Строили его на раме Старт-шоссе, но без узла складывания. В сети такого богато, искать по сочетанию "мини-шоссер".  По складыванию, проверенное решение — готовые винтовые узлы для сочлененных рам. Надежно, но дорого.

Spoiler

Моя вєло хата

1

img/bo Женя, мне идея нравится img/rolleyes . Несколько раз подбивал коллег на неё полностью, или на фрагменты — например, Серёгу при исполнении  Десны 2.0. Жаль, там он на баран не уговорился. Но колёса там и трансмиссия — вот твои. Не считая тормозов.

Про такую конфигурацию рамы, и рациональное использование для неё донорских деталей, мы уже здесь судили-рядили. Вроде в теме про изменение геометрии рам.

Что до складных узлов, вариант от коллеги po2 вполне себе. Вопрос стоимости не так остр для человека с пистоле.. токарным станком.

Мой гараж

Ня https://modelist-konstruktor.com/razrab … j-lturistr  img/ag

Spoiler

Один из чертежей в статье:
Моя вєло хата
Может, так интереснее?

Не знаю, что там про 2018 год, я конкретно эту статью имел в "М-К", когда в школу ходил. Журнал сам себя репостит?  img/ag

И ещё смотри. Один из сравнительно сложных узлов у тебя будет каретка. То ли из обычной делать (а что — электросваркой одну дырку заварить, на нужное место фиттинг приварить), то ли самопальную.
Рассмотри этот вариант https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 13#p230913
Пайка встык с большими галтелями
Моя вєло хата
Я когда-то прикидывал, с узловой пайкой остальных сочленений труб, оно вполне себе смотрится. Ну только если там не очень хохлома, просто скромные узлы на лугах.

Мой гараж

Добавлю пару ссылок. Сайт про муфты — http://www.sandsmachine.com/, и любопытный китайский вариант сочлененной рамы — https://aliexpress.ru/item/32786689074. … 3450274828

1

От, дещо вимальовується.

y4po4mak, це точно не дитячо — підлітковий. Це для відносно коротких поїздок, приблизно до 20 км, в місця де потрібна компактність в місці зберігання.
Плюс для туристичних поїздок. Наприклад сім'я їде на море, курорт і т.п. взяти з собою ровер. Легкий та компактний.
po2, саме такого плану. Картинок вже маю багато. Тут питання в деталях. Сінгл, мультиспід, планетарка? З однієї сторони, при туризмі не знаєш зарання, де доведеться їздити. З іншої, складання рами суттєво обмежує прокладання тросів.
Знов таки як складати, шарніри чи розборні фітінги. Що надійніше і технологічніше. Ну і розбивка на частини.
Хочеться все максимально продумати, щоб зробити з першого разу.
kisa, po2, дякую за посилання, пішов читати.

Spoiler

kisa, самокопірайт для МК в порядку речей, не вперше помічено. З однієї сторони де ж знайти нові теми, з іншої, виросло нове покоління

Spoiler

да в більшості криворука, але ж не всі

для яких це нове.

Євгеній76 пишет:

очно не дитячо — підлітковий. Це для відносно коротких поїздок,

img/ag Ага. У меня как-то на волне восторга от фикса была мысль фикс такой сделать для поездок общественным транспортом в другие города, а там иметь свой велосипед.

Spoiler

В общем и нормально. И мне не пришлось для поиска статьи рыть какие-то древние архивы — поиск сразу выдал

Добавлено: 17-07-2022 15:50:44

Євгеній76 пишет:

обмежує прокладання тросів.

img/bw Ну оттого на каких-то складных передачи под Ж и переключаются, да...Может, как-то чётко зафиксировать рубашки в районе складывание в бонках? Не деложе,если передачи настраивать каждый раз...
И может психануть с гидротормозом? Но ободной Магурой — Витька вон бате вел с ней купил, и пребывает от неё в восторге.

Мой гараж

Самий мінімалістичний варіант, ззаду черв'яка, якраз є ще одна, та сама. А спереду дисковий. На 20" ободний не настільки ефективний, як на 28". А диск навпаки, ще більш ефективний.

З кареткою, якщо брати заводську, то потрібно два отвори міняти, або три, якщо залишити підсідельний. Думаю в двох напрямках. Або прес-фіт, або з стандартної сточити все і дати накладку з 1,5-2 мм сталі поверх отворів. Просто паяю сам, а до полуавтомата ідти потрібно.

Все ж мені ближче фітінги ніж шарніри.

А, провис каретки же меняем кардинально. Я чё-то завтыкал этот момент. Та ну, смотри на самопальную.

Добавлено: 17-07-2022 16:32:19

Или... взять её от велосипеда с колёсами 20". Там одну дырку менять — на наклонную трубу. Другое дело — где её такую взять.

Мой гараж