Тема: Олімпійка на пенсії

Тема про шматочок некромантії. Рама з олімпійки 80 року. Позарився бо ростока 58 см. Була вся ржава. Початкові фото попередього власника.
Олімпійка на пенсії
Олімпійка на пенсії
Спершу була думка зробити вело в РАТстайл. Але при ближчому розгляді стало зрозуміло що так не вийде. Плями ржі відкрили раковини в металі. Зявилась думка (дякую форумчанам) перепаяти в фікс геометрію... Зваживши все вирішив на цей сезон зібрати як є а на наступний займатись кардинальними змінами. При детальному розгляді ще проявились моменти в виді прихваток... Яка ганьба img/ag Враження, що працівник який збирав раму або студент або ж був з перепою img/whipped
Олімпійка на пенсії Олімпійка на пенсії Олімпійка на пенсії Олімпійка на пенсії
Незважаючи на впевненість поважних колег, що під прихватками можуть бути дірки, вибачте, отвори, прихватки були зняті. Фото чистих вузлів пізніше.
Кронштейни спиляні мною. Сліди від напильника не мої img/ah
Ну а далі стандартна робота: спершу запаяна вмятина на рамі і дірки від заклепок на рульовій.
Олімпійка на пенсії Олімпійка на пенсії Олімпійка на пенсії Олімпійка на пенсії Олімпійка на пенсії Олімпійка на пенсії
На фото видно який вигляд має рульовий стакан. Весь покритий припоєм та в слідах шліфування. Вся рама в раковинах. Можна було пропаяти ще раз та прибрати краї пропаїв. Але це не той проєет з яким так любитись.
P.S. Перший раз спробував МАРР пальник... Це просто пісня... Пропанові пальники порівняно з МАРР, як самозадоволення в порівнянні с сексом з дівчиною img/ag Коротше я в захваті!!! img/bo

Диявол криється в деталях...
Не займайтесь підміною понять...

4

Re: Олімпійка на пенсії

Тут ещё более-менее прихватки. Но вут тут
Олімпійка на пенсії
Если всё шлифануть в ноль, явно яма будет. То не следы от напильника, а грубые следы от удаления лишнего припоя на заводе какой-то машинкой.

1

atepernetuzh, дякую за уточнення.
Прийшла мені в голову ідея. так як рама вся в кратерах ржі попередньо протравити преобразователєм а потім ті місці скрити ПФ і після полімеризації вишліфувати до металу, а вже потім нормально фарбувати. Ну типу ПФ використати замість шпаклівки... img/hitry

Любую грунтовку можно использовать вместо шпаклёвки если мелкие дефекты. Только одни сохнут 1 час и можно шкурить, другие-неделю.

Добавлено: 03-07-2025 15:31:48

Как держится грунт на преобразователе ржавчины не знаю, надо изучать.

1

Пф нельзя использовать в качестве шпаклевки. При окраске автоэмалями она отслоится. При окраске порошком она расплавится.
Выбирайте грунт, соответствующий финишному покрытию. Толстый слой грунта, шлифовка, а затем покраска.

2

SD, звісно про порошок не може йти і мови з огляду на стан труб. Я наважусь не погодитись. З огляду на досвід колеги Sedoy-K при рівних руках ПФ не відслоюється при використанні автомобільного лаку. https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 21#p274421 Фарба від лаку відрізняється пігментом та меньшою кількістю базової смоли?
atepernetuzh, просто я сумніваюсь що грунтовка зможе створити достатній шар щоб закрити той ужас. Ну якщо говорити не про грунт під ПФ 115...

dorogan_mihail, а кто мешает положить второй слой и третий? Лишнее счухать. Я когда красил сам, бывает клал и четыре. Просто с грунтом, который сохнет неделю после каждого слоя, это будет не быстро : )

Добавлено: 03-07-2025 18:36:24

Или можете отдать на песок и порошок. Только пусть они только погрунтуют и положат хороший слой. Потом вычухиваете 500 наждаком и красите любой краской в любой цвет. Порошок дружит со всеми красками

1

Вообще, если хотите идеально — надо много чухать. Не будете чухать- не будет идеально.

Добавлено: 03-07-2025 18:48:15

Даже новый металл имеет какие-то дефекты. Дефекты при его производстве, дефекты при транспортировке, при производстве рамы и так далее

3

Не стоит наделять краску ПФ 115 чудесными свойствами. Грунтом она не является, тем более для покрытий других типов. И если покрывать её лаком, то лучше тоже Пф.
Если хотите покрасить красиво и гладко, выбирайте окрасочные материалы соответственно И соблюдайте технологию.
ПФ 115 — это недорого и практично, но нужно понимать, что этот вариант уступает по всем остальным параметрам.
У Вас всё таки не хозяйственный велосипед., стоит покрасить красиво.

Добавлено: 03-07-2025 19:07:21

Хотя, вы пишете, что велосипед на сезон, а потом возможно будет переделка. Тогда покрасьте попроще, можно и баллончиком, а потом покрасите капитально.

5

atepernetuzh, я зрозумів img/thank як то кажуть: Навіть дурість можна відполірувати до презентабельної ідеї — якщо шліфувати довго і з переконанням img/ag
SD, ото так воно і буде. Дякую за настанови img/ay

1

dorogan_mihail пишет:

шліфувати довго і з переконанням

В гоночных автомобилях, бывает, используют кузовные панели из листа меньшей толщины, чем на гражданской версии — ради веса.
У Вас будут самодельные гоночные трубы img/bm . Ещё и наружный баттинг можно сделать img/ag

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

kisa, баттинг уже и так частично, но грубо, сделан на заводе, когда удаляли на трубах возле узлов лишний припой после пайки.

atepernetuzh, правда не в тих місцях батували img/ag Я не з такої великої кількості рам фарбу знімав, але з рамами 60-х років якось набагато приємніше працювати ніж з рамами 80+...

3

dorogan_mihail, электричества было меньше : )

1

Название Вашей темы при беглом чтении, в очередной раз, мне кажется нескромным : )

Добавлено: 04-07-2025 17:49:30

И только мне?

1