Re: PUB

img/ag Нууу....

Sedoy-K пишет:

для "бойового коня" лідера сучасних багатоденних турів

Sedoy-K пишет:

фізичний комфорт подорожі на вело

эээ немного относительный img/ag

Sedoy-K пишет:

великий спорт — це не про здоров'є, а навпаки.

Вот! img/bs И не про комфорт в понимании путешествия.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Маю надію, що в наступні часи велогонщикам не будуть робити операції по вкорочуванню пальців ніг, щоб ще більше вкорочувати базу їхніх "бойових коней"!

До речі, можна і без таких операцій обійтися: обмежити кут повороту керма на +— 2 градуса: на швидкості більше і не потрібно, а без швидкості можна і пішки, руками переставляти! Дарую ідею  img/ay  img/ag !

Поки сам не розберусь, ні на що не поведусь!
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
                     В-541 "Спорт" (1970); на рамі В-110 "Прогрес" (1958, 1950)
            ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)

1

Sedoy-K пишет:

Маю надію, що в наступні часи велогонщикам не будуть робити операції

Ой боюсь-боюсь img/ag
Как бы именно это не стало идеей img/ag

Мой гараж

Sedoy-K, как Вы хотели? : ) Законы физики и механики не обманешь. Более короткая и толстая балка будет жёстче чем более длинная и тонкая.

1

Sedoy-K, а мені здається, що посадка на обох байках однакова.
Питання в моменті. На першому фото підйом подолано, можна трохи перепочити. Друге фото в апогеї процесу сходження. Тому руки теж працюють на потужність, він їх використовує як другу і третю точку опори, "тягнеться" руками.

Spoiler

так знаю, коли здається хреститись потрібно, але ж ми в пабі  img/bj

Я рухаюсь, значить я існую!

1

atepernetuzh, всі ці закони знають, але не всі їх використовують максимально ефективно.

Spoiler

Правда, ще є організатори змагань: так не можна, сяк не можна, ...

Sedoy-K пишет:

Ми бачимо, як значно зменшена база, як зменшений задній трикутник, як сідло значно зсунуте вперед.

Чи не бачимо?
Євгеній76, тут я не про посадку, а про вибір вело для перемоги на Тур де Франс.

А те, що при зміні пропорцій рами посадка змінюється чи ні — тут погляди розходяться, і це хто як на це дивиться. Скільки разів на форумі писалося про сантиметр туди, сантиметр сюди, радіуси рисували, кути виміряли, жопоміри прикладали, а все ж щось було не так?!

Spoiler

Як на мене, Тадей на вкороченому вело фото 2 не зможе виглядати так, як на фото 1. І спина горбом великим, і "задовгі" руки зігнуті, ... Може я і помиляюся, може і мене потрібно христитися ... Експерт з мене ще той

Поки сам не розберусь, ні на що не поведусь!
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
                     В-541 "Спорт" (1970); на рамі В-110 "Прогрес" (1958, 1950)
            ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)

Євгеній76 пишет:

хреститись потрібно, але ж ми в пабі

а это смотря как вопрос поставить img/ag

анекдот

В один монастырь приехала комиссия, составленная Святейшим Синодом из настоятелей других монастырей. Один из членов комиссии пришел к местному настоятелю и с изумлением сказал, что монахи во время молитвы курят!

"Ну и что это значит?"

"А наш монастырь запрашивал Святейший синод, можно ли курить во время молитвы"

"И что же Вам ответили?"

"Что нельзя!

А когда мы спросили, можно ли молиться во время курения, нам сказали — можно!"

внук слесаря, сын токаря, умею паять и слегка программист.

1

В 2019 году мне попалась в сети информация про стальную раму-монокок для шоссейника от фирмы Steelworks. Сайт самого производителя сейчас, как понимаю, уже не существует, но в сети прилично картинок. Помню, что сообщались и данные сравнительных тестов с карбоновыми рамами.

Spoiler

PUB
PUB

5

от фирмы Steelworks

Це назва не фірми, а проєкту. Зробили цю раму фахівці компанії thyssenkrupp Steel. І там не зовсім монокок.

The galvanized steel sheet is initially formed into two half tubes which are then welded together in an automated, high-precision 3D laser welding process

Тобто, з листової сталі сформували "напівтруби" — половини рами, які потім з'єднали зварюванням. На сайті компанії є офіційний пресреліз про цей виріб.

Cycling is like church — many attend, but few understand

4

(01-08-2025 22:33:08 отредактировано Riverdale)

Торвальдс,
А нам остаётся гадать — виной тому интриги или удешевление "китаекарбона", но почему-то "в серию" эти интересные рамы не пошли. Точнее серия эта быстро закончилась.

А когда водка закончилась, мы обезжиривали резьбы пятилетним коньяком.
I tried [соха] And got [софа]
Мой гараж

Схоже це був "демонстратор технологій". В тексті ніякого натяку на те, що жалкують про відсутність серії.
Ну і економіку ніхто не відміняв, наврядчи велика черга вистроїться враховуючи імовірну ціну.

1

Євгеній76,
Я поинтересовался поглубже — они их даже мелкосерийно выпускали примерно по 6000 евров за штуку. Дороговато, что весьма странно — в цене современного карбонового велосипеда среднего уровня все компоненты кроме рамы вполне укладываются в 2000 евров, а платить +4000 за раму, которая по-идее должна бы стоить как несколько кастрюль из нержавейки..

Вот и остаётся думать — то ли дело в масштабах и в стоимость каждого велосипеда была заложена окупаемость производства при скромных цифрах запланированного выпуска, то ли производитель пошёл по пути известных брендов, накручивая сразу 30-40% цены "за имя". И при этом техника не имела конкурентных преимуществ перед машинами этих самых "дорогих брендов".

А когда водка закончилась, мы обезжиривали резьбы пятилетним коньяком.
I tried [соха] And got [софа]
Мой гараж

2

А на відгуки власників не натрапляли? Дуже цікаво почитати, що пишуть користувачі про поведінку рами

https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 92#p277192
Скажем так:

Классика рулед, педалируед, и вид имеед img/beard

img/bm

Мой гараж

По форуму, так.
Але ж в пабі можемо поговорити. Не так багато чогось інноваційного зараз в залізі роблять.