Re: Маніпуляційний кабінет
Варто поміняти хомут. Цей дуже швидко погне перо за рахунок вільного ходу.
|
Крокодиловодство 2.0 |
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Кроковод → Частные темы. Только велосипеды. → Маніпуляційний кабінет
Варто поміняти хомут. Цей дуже швидко погне перо за рахунок вільного ходу.
Оригінальний виглядає як шестигранник накручений на вісь,
так? ну.. тоже можно. но на несколько взмахов напильника сложнее.
А щодо дропа, то виріз у ньому видно на фото трошки вище, він не напівкруглий
а, в самом деле. на предыдущих фото мне очень явно виделся поукруглый, а на крупном плане им и не пахнет. чудеса!
Надеюсь у вас получится с шифтером, интересно будет посмотреть что выйдет. Валяется такая же планетарка, но из-за отсутствия шифтера не могу ее применить
Ураа, заработало!))©
Сьогодні зібрав докучі шифтер, використовуючи те що було під рукою. А під рукою була пластина від ручки ящика, регулювальний гвинт від гальм хвз, зажим тросика звідти ж, манетка хвз і виточена деталька на підсидільний гвинт. Не думаю, що це остання версія даного шифтера, бо і мене вже є деякі ідеї як його зробити не таким громіздким. Але, власне, все працює, катнув трохи, і знаєте що, панове, мені сподобалося, передачі здаються просто ідеальними. Є підозри що сьогодні я відчув, як літає дельтаплан. Завтра перевірю на гарному асфальті. Фотки додаю

trempel,
як літає дельтаплан
Ну, дядьки ж казали
Тем временем в механизм, ничтоже сумняшеся, тулится тросик. Я
А потом...
Але, власне, все працює, катнув трохи,
Ну и коллега tork показал оригинал 
тросик там напевно не по феншую, але задачу свою він відпрацьовує на всі сто. Річ в тім, що шток всередині втулки підпружинений і якщо йому нічого не заважає то виходить із осі приблизно на сантиметр, це третя передача. Повністю утоплений шток- перша, ну і пряма десь посередині. Вважаю що виштовхувальну силу тієї пружини гріх не використати і тросик там втулити можливо. Крім цього помітив що регулювати натяг тросика там немає особливого сенсу, тому латунну детальку натягу приберу і припаяю на перо бонку
задачу свою він відпрацьовує на всі сто
Да я уже вижу, и это хорошо.
Прикол же в том, что проволока не только тянет, но и толкает. И поставили её туда именно поэтому. Раз трос работает, значит пружина какая-то есть — это я итак понял. Сам в руках крутил, но давно, не помню.
А раз толкающую проволоку поставили — значит боялись проблемы невозврата.
Наверное, это связано с длиннючей цельной рубашкой (тех годов, когда никакого тефлонового вкладыша там не было), и инженеры перестраховались, чтобы её трение не превысило силу той пружинки, всего и делов
А Вашей конструкции это явно не гозит.
Родной с кликбокс у меня имел свойство самопроизвольно переключаться по воздействием этого штока. Победить не смог. Купил в тырнете другую проволоку с кликбоксом. Потом всё стало хорошо. Списал проблему на уставший кликбокс немог он удерживать давление штока.
Кроковод → Частные темы. Только велосипеды. → Маніпуляційний кабінет