Re: Планетарки
А в мене не вилазить
Крокодиловодство 2.0 |
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Кроковод → Общие темы. Мастерская. Библиотека. Вопросы. → Планетарки
Страницы Назад 1 … 30 31 32 33 34 … 115 Далее
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
десь поломка, або неправильно зібрано
CustoмBicyclь,
Спеціально зходив і перевірив- на жодній передачі при гальмуванні ланцюжок не вилазить.
Мб модель інша? http://www.scheunenfun.de/sram-t3.htm На старіших саксах в мене тоже не вилазила.
Ніколи раніше не чув такого про Сакси . Така фішка характерна для старих гальмівних Арчерів, навіть дуже слабо гальмують на підвищених передачах. В Саксах 3ш водило з червяком зафіксоване на осі штопорним кільцем, тому гальмування на муфту перемикання не повинно впливати.
CustoмBicyclь, 3 передача — цепка полностью в оське. Читал на старом форуме про такую же проблему...
Разбирал и чистил, дефектов и поломок не обнаружил
Трос подключил, при передаче 3 на шифтере и фсЁ
А у Вас какого года планетарка?
Думаю, в более старых планетарках — такого эффекта не наблюдается, в поздних — такой прикуп
у Вас какого года планетарка?
Другої половини 80-х
3 передача — цепка полностью в оське
Але натяг троса треба налаштовувати на 1 передачі- на шифтері ставим 1 і максимально витягуєм ланцюг (максимально можливий натяг).
проблема в "не допиленном буртике"
Болгарський електроінструмент в допомогу, всі пази зробити однаковими, щоб муфта торкалась всіх відразу.
В старих храповик на 6 прорізів, в новіших на 4 (здешевили утробу і корпус втулки).
CustoмBicyclь, благодарю за совет настройки.
Думаете стоит заморочиться и болгарить? Просто не охота работать рабочий механизм...
стоит заморочиться и болгарить?
Сам в шоці- в моделях кінця 90-х дійсно така конструкція муфти (зкошені сторони всіх 4 пазів)! "Вдосконалення" конструкції для покращення перемикання (аналогія з каріозними зубами індексних касет і систем), тому пиляти без зразка не варто.
Я колись з двох поламаних Саксів 3 ш (одна 70х років а друга 90х ) склав одну робочу, всі вузли взборі взаємозамінні, відрізняється тільки храпова муфта- в старих на 6 пазів без таких виражених зкосів одної сторони. Колись розберу її для сервісу і зроблю для Вас фото для зразка. В старих конструкція повністю розбірна на штопорних шайбах, в нових вузли тримаються на розклепці.
CustoмBicyclь,
Для особого пректа...храню в запасе еще одну 3,старого образца. Дойдут руки — сверим фотки
Колеги, хто небудь ставив на вел планетарку Sachs p5 або пентаспорт? Назбирав просто майже комплект, цікаво як вона на ходу, чи не відчутно гірший кпд порівняно з 3кою? А то сімки колись тестив срам с7 і шімано нексус 7, то коли вгору їхав було враження ніби мішок бульби на багажнику везу.
Sachs p5
два ланцюжки чи клікбокс і два штирі? Друга капризна в налаштуванні чіткого перемикання. А загалом- чим більше шестерень тим менший кпд. Я особисто планетарки більше 3 передач вперто недолюблюю (через той мішок картоплі на багажнику ).
Мой пентаспорт после очистки от старой смазки показался мне простым и надежным как молоток. Да , его слабое место — родной переключатель. Но для бережной эксплуатации в городе при хорошей смазке он очень хорош!
хто небудь ставив на вел планетарку Sachs p5
На ходу именно пентаспорт мне показался хуже всех.
Диапазоны между скоростями конские, на высокой передаче КПД теряется вообще запредельно.
Как два мешка картошки везёшь.
По сравнению с шиманой нексус 8 — вообще шлак. Не едет!
Сам механизм в идеальном состоянии, подшипники новые, манетка новая — и вот такое Г...
Утешает, что обошлось в копейки, но... лучше бы штуку доложил и шиману семерку взял
Страницы Назад 1 … 30 31 32 33 34 … 115 Далее
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Кроковод → Общие темы. Мастерская. Библиотека. Вопросы. → Планетарки