Тема: Motobécane Spécial Sport
Придбав такого жовтого по об'яві не на ходу, "під відновлення".
По фотографіях в об'яві все основне, наче, було на місці. Трохи не давало спокою, що задній перемикач висів на ланцюгу (думав, чи щось не так з місцем його кріплення, чи з самим перемикачем).
Домовлявся з колишнім власником два дні так, щоб знайти час зустрітися коли зручно й йому й мені і, хоча він казав, що хтось ще їм цікавився, забрав його врешті, все ж таки, я.
Перегляд велосипеда в нього в гаражі показав, що з перемикачем все гаразд й з місцем його кріплення проблем також немає.
Не було гайок кріплення переднього колеса, тому "приліпив" його до рами скотчем й притяг вело додому на плечі.
Більш детальний перегляд вісі переднього колеса й втулки показав, що не вистачає ще контргайки й пильника. В суботу шукав гайки або вісь -- ніде не знайшов.
Гайки M8x1.0, знайшов вже в неті, замовлятиму. На задній вісі -- M9x1: також бажано поміняти, але їх знайти складніше.
Сьогодні проводив детальний огляд всього: дивна комбінація: на рамі є подряпини й вона вигладяє так, наче велосипедом активно користувалися.
В той час, гума на передньому колсесі, гальмівні колодки -- зовсім без слідів зносу. (по самим покришкам, проте, видно, що випущені вони дуже давно: потріскані від часу)
На обох ободах колів є сліди заїздів в ями (не так, щоб дуже криві, але, як приглянутися, можна роздивитися. Що робитиму, поки точно не знаю: якщо заважатиме, спробую підрихтувати, й за можливістю потім думаю поміняти ободи на сучасні, коли буде нагода й буде зручно це зромити).
Комплектуючі: Гальма Dia-Compe, перемикачі -- Huret Allvit.
Перемикач поставив на місце (довелося роз'єднувати ланцюг, витягати й потім пропускати його по іншому).
Помітив, що шатуни ліворуч й праворуч -- різні (довжина, проте, на щастя, однакова).
Немає одного з ремінців в "тукліпсі" (можна й зняти їх, в принципі). Із "косметичного" -- потрібно буде перемотати кермо (ніколи цього не робив, спробую, але, коли вело вже поїде)
Що ще робити після обслуговування: точно не знаю: натрапив на це вело, шукаючи щось, щоб їздити на вокзал до електрички й продавав майже сусід.