Re: W'star(t)ON

W'star(t)ON

W'star(t)ON

Зробимо коника трохи веселіше, 3.0 замість 2,6 img/ab  Тут не те щоб кожен велосипед під свою погоду тут вже кожен велосипед зі своєю передачею img/ag

Пригнічує те,що зірка наче оригінал Shimano але на свою ж втулку сідає з неприємним люфтом img/ak Хочеться краще але що тут поробиш, буде як є.

1

Три внутренних выступа можно попытаться молотком аккуратно расплющить. Так должна поплотнее сесть.

"Ненавижу, когда все шагают в ногу одинаково стриженые, одинаково одетые, с одинаковыми мыслями в одинаково пустых головах" © Кий.

1

DVDshnik, осьовий наче відсутній,порада хороша img/ab Радіальний розчаровує, з ним нічого не зробиш нажаль.

DVDshnik,

попытаться молотком аккуратно расплющить.

Спробував, де сів там і сліз  img/ag  Хороша зірка img/ay якщо не враховувати не ідеальної посадки, хоча я так бачу що це така собі норма.

(30-05-2025 20:59:59 отредактировано Sedoy-K)

fo_1ook, якщо зазор завеликий, буде закусувати ланцюг: швидко сильно натягується та зі звуком послабляється. З нормально натягнутим ланцюгом їздити не можна. Було у мене: https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 33#p265533 .
Інакше — мабуть можна, паралельно шукаючи новий варіант.

Поки сам не розберусь, ні на що не поведусь!
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
                     В-541 "Спорт" (1970); на рамі В-110 "Прогрес" (1958)
            ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)

Доречі, зірка на 18т з синього пішла на фіолетовий СШ , 18×51. Покатався сьогодні і після 2,6 відчувається все таки приємніше, на підйоми заїжджати трохи тяжче наче але заїжджаю як і раніше. Короче, гірше не стало. Дуже чекаю на те щоб 3.0 спробувати, довго ходив і вагався, спробувати чи ні , наче 2,6 нормально і вистачало з головою але сам велосипед підказував що треба + я каретку трохи підігнав до 68мм ( звісно ,спец. інструменту немає) за для того щоб лінія цепу була Божественна, щоб лишнього тертя не було і знаєте, не дарма, це дуже важливий момент ( ідеальна лінія цепу), я не відкриваю істити, скоріше на практиці зрозумів, типу сам побачив і це не віра img/ag

1

Sedoy-K, так, можна підбором зірок поправити але їх не резон купувати десяток, була така думка. В наші місцеві вело магазини не хочу ходити бо там нема потрібного асортименту , купував в одному із місцевих зірку то вона ще гірше чим ті що є і молотком клепається. Як варіант, брати колесо і на Куренівский базар чи в фірмовий магазин, наприклад ,Ардіс( якщо він ще є).

fo_1ook, при зміні задніх зірок я стикнувся з проблемою довжини ланцюга. Це коли немає його натяжника: https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 08#p271408 . Вивів розрахункову формулу, була ще одна: https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 14#p271514 . Вам інформація може згодитися.

Поки сам не розберусь, ні на що не поведусь!
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
                     В-541 "Спорт" (1970); на рамі В-110 "Прогрес" (1958)
            ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)

1

W'star(t)ON

W'star(t)ON

Після заміни зірки на втулці довівши передаточне число до трьох катаю вже другий день але на роботу і з роботи, хотілось би кілометрів 20 хоча б але часу нема поки. Що скажу, дуже подобається як ця тачанка їде але один мінус  img/ag  ноги тепер завжди під навантаженням, тяжкувато моментами, плитка і розбитий асфальт бісять, раніше такого не було але коли на нормальному асфальті то взагалі кайфово, їхав би годинами! Цікавий для мене момент з'явився,мабуть зрозумів про який підхват ведеться в книзі, на 2,6 такого не було. Короче вело став трохи легше  img/ag ( на різницю ваги зірки 18т і 16т)  і веселіше так що міняти мені в ньому вже точно нічого.

Sedoy-K, дякую img/ab

4

Ну шо, перевязываем спицы? img/hitry

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

kisa, наче думки читаєте img/ag Після першої поїздки подумав про це.  На майбутнє, подумав,як закінчаться ті покришки які є зараз то на їх місце взяти покришки з більшим тиском img/wd  На данний момент доступно 8bar,з переду на 0,5 менше. Доречі, тепер у мене є догма що до того що на шасі СШ повинна бути тільки червячка, вона набагато краще. Сьогодні вже взяв фіолетовий СШ бо обіцяли дощ, один і той же маршрут а велосипед хоть і СШ але інший, його спортивні якості є але вони розмиті, м'якше.

міняти мені в ньому вже точно нічого.

Тоді забираю слова свої назад.

перевязываем спицы?

Так,мені цікаво img/ab

1

Да, в шины тоже можно поиграться.
Хе-хе, в главе о тормозах в книге, где я топлю за тормозные втулки, так оно и позиционируется. Не догмой, но в виде мягкой рекомендации.
А Вы уже догму из этого вывели, а догматиком всё равно меня обзывать будут img/bj

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

(06-06-2025 20:31:07 отредактировано fo_1ook, причина: Доповнення.)

kisa,

догму из этого вывели

Це скоріше тільки для себе не більше img/ab Було цікаво, чому в книзі рекомендуєте черв'ячку, тепер розумію коли поїздив на обох варіантах.

Костянтин, підкажіть будь ласка з приводу перев'язки спиць. Я так розумію що треба в'язати тільки той хрест який найближче до ободу тобто третій від втулки. І які в цьому ділі нюанси?

W'star(t)ON

Підібрав чим буду мотати. Єдине що бентежить, як потім колеса правити, вісмірка чи спиці підтягнути.

підкажіть будь ласка з приводу перев'язки спиць.

Вже знайшов, в книзі, знайомлюсь:)

Питання все одно є. Можна використати ті жили що у мене але якщо вони будуть облужені?

1

Ссылка из Книги
https://www.birota.ru/tech/techdocs/soldering.php
Правятся, судя по последним строчкам, прявить как обычно
https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 49#p102949

Добавлено: 06-06-2025 23:28:41

Хех, не успел ответить, пока ссылки искал, сами нашли)

Бесплатный велосипед — лучший велосипед

1

frivermen, все одно вдячний за відгук і посилання:)

1