Re: Мій гараж

Я бачу круті педалі!  Що це?

Пользователь находится в режиме "только для чтения".

Переїхався біля района на ньому, норм їде, як мінімум не помаліше олімпійки . Але клятий євроашанівський шатун таки розболтався  img/ac, вроді він під клин більшого діаметру, та і правий трохи на соплях тримається, тепер Хочу Знать шо з системою робити, хіба як варіант поставити хвзшну і педалі від стартона шукати, або на квадрат перейти, десь ше маю в запасах)  пару валів і систему більш менш нормальну.   

alonso_forgotten, Якісь старі шімано, непомню модель. Купив колись на базарі за 50 грн, не сильно вони зручні, якось до звичайних топталок більше привик.

Arioh, за 50!!!...
Вони ж під спеціальні тукліпси трьохболтові.
https://www.ebay.com/itm/Shimano-600-PD … 2878230804

Та я в курсі, десь обломки рідних тукліпсів валялись, може попробую самопальні зробити. В нас до речі на базарі більшість торгашів в шосейних запчастинах взагалі не шарять, дехто навіть б/у покришки продає по принципу чим грубша тим дорожча  img/ag.

Взявся нарешті за зовнішній вигляд велів, надоїло "циганбайки" з підножних деталей 100500 раз перероблювати  img/ag.

Так як на Україну поставив класичну дорожню резин 47-622, прийшлось зразу і обід задній міняти, та як в нього посадочний 17мм. Поставив обід поширший (вроді 21чи 22мм посадочний), зразу і фіксовтулку квандовську зашприхував в нього, а то колесо на фіксобарабанці на стартон запхав, обід якраз одного кольору з тим переднім мавіком. 

Мій гараж

Руль з виносом все ж ці будуть, з перевернутим дорожнім мусташом навіть з коротким виносом нормально не дотягувався, а в цього ручки набагато дальше назад відведені і вигин мінімальний. Фіксо-Україна в мене фактично основний вел та як живу в центрі Львова і кожен день приходиться їздити як не по бруківці то по вбитому в хлам асфальті. На цій дорожній кенді взагалі офігенно їде, навіть скорше як на в 1,5 раза тонших дістонах. (В мене останнім  таке враження шо резина переважно чим легше бортується на колесо тим краще катить). Впринципі вже Final version), єдине може ше попробую вилку від євротуриста поставити, але сумніваюсь шо то шось дасть. Ну і поліровкою і перепайкою шприх треба заставити себе занятись нарешті, вічно впадло.

Мій гараж

Стартон в процесі, перебив клин на лівому шатуні, вроді тримається, але все ж пошукаю на барахолці клини більшого діаметру мб від якогось розбора євроашана попадуться в норм стані, систему б дуже хотілось цю лишити. Цього року вже і так врятлі погода буде шоб на шосері ганяти, до весни шось придумаю. Незнаю проект експерементальний — хочу зібрати шосейний турінг-фікс для поїздок по трасі в районі 100км, обід цей подобається більше ніж той білий мавік, таке враження шо П-подібні двойні обода якісь помягчі будуть за V-подібні, по висоті вони більш менш однакові.

Мій гараж

Мінськ все ж вирішив залишити, шкода продавати стало, стільки часу вбухав в нього. Збираю шось типу чисто зимового велосипеда, тому і резина трохи шипована. Систему поставлю чорну стальну, але треба десь болти на квадрат дістати довші стандартних до неї. Незнаю вот мб барабанку хромовану замість алюмінієвої поставити? Вроді по дизайну більше вписується, і обід передній тоже стальний напевно поставлю.

Arioh пишет:

Взявся нарешті за зовнішній вигляд

img/ag Ну наконец-то
Украина приятная и своеобразная получилась. И что, поигрались, и идея фиксоукраины не отпустила?
Стартон пока визуально сидуха портит.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Та досить непоганий фікс з України, я і сінгл з неї робив і планетарку ставив і навіть соплі від туриста пробував вішати img/ah , фіксом вона мені саме більше подобається на ходу, навіть якось змучуюсь набагато менше, по прямій як їду не ноги педалі крутять а навпаки  img/ag.

img/ag  img/thank img/bw

Мой гараж

Arioh, з гори то ясно, а під гору як? ...бо зазвичай фікси дуже короткі і тому легше, а тут рама довга...

Подозреваю, просто решается передачей. На обычной Украине-то в гору нормально. Всё равно педали мослаем непрерывно. Меня теоретически фиксовость украины привлекает на всяких эээ.. нелинейных участках маршрута. Всё чешется на даче попробовать.Именно на каких-то выбоинах, горбах, плохом покрытии — представляется, должен быть очень приятный взаимный контроль велосипеда и седока. В принципе, коллега Arioh, подобные реальные впечатления от брусчатки описывал — вроде того, что я себе представляю  img/ag

Мой гараж

Arioh пишет:

таке враження шо П-подібні двойні обода якісь помягчі будуть за V-подібні, по висоті вони більш менш однакові

Так і є, трикутник і чотирикутник- чиста фізика. При правильно зібраному колесі у Ваших умовах катання відчути цю різницю практично нереально. Ви постійно одночасно багато параметрів велосипеда змінюєте, в такому хаосі легко заплутатись у відчуттях.

Передача кстаті 48/18 стоїть, впринципі після того як поміняв кросову швабру на дорожню кенду, спокійно можна вищу ставити, але напевно лишу запас для бездоріжжя.

alonso_forgotten, Під гору, якщо не дуже крутий підйом трохи легше їхати як на сінглі. 

CustoмBicyclь, Ну я не конкретно за ці 2 ободи говорю, в мене пару штук було П і V подібних і постійно було враження шо П-подібні чуть мягші на однакових покришках набитих до упора.

alonso_forgotten пишет:

з гори то ясно, а під гору як?

ваша фраза примусила сходити в ітернет  img/ag

Arioh пишет:

Під гору, якщо не дуже крутий підйом трохи легше їхати як на сінглі. 

Чому? на підйомі будь-яка трансмісія вільний хід не використовує, повинна однаково працювати...  img/hitry

Ну незнаю, мені чомусь легше фікс їде як сінгл на малих підйомах, навіть з чуть вищою передачою. Мб тому, шо педалі постійно ноги пхають, Хочу Знать. На крутих підйомах наприклад однаково, якшо і є різниця то її незамітно, все рівно стоячи ломити приходиться.

Arioh пишет:

Передача кстаті 48/18 стоїть

&

Arioh пишет:

На крутих підйомах наприклад однаково, якшо і є різниця то її незамітно...

классическая задачка из курса физики за 8й класс (векторная раскладка сил и тд)

неужто сложно посчитать какой д.б. угол наклонной поверхности, чтобы с 48/18 ездок массой m1 не мог въехать ?