Сьогодні повністю розібрали раму. Віддаємо її на піскоструменеву обробку. Фоток розібраної рами дуже мало
Що ми ми маємо:
-на диво живі чашки каретки. Попрацювати з ними згідно ОКВП -- і вони відкатають не одну сотню км.
-чашки рульової вийнялись майже від руки
. До того ж, всі чашки, які є у мене в наявності. Хтось може підказати, якого милого? На донорській рамі чашки довелось вибивати спецінструментом...
-конус на штоці теж від руки знявся...
не круто(
З неприємних моментів:
-я не можу знайти пояснення чому так, але відкручував гайку на валі каретки в ту ж сторону, в яку відкручуються чашки у різьбових карет. Тобто я затягував гайку. Довелось взяти до рук болгарку
. Іншого вирішення я придумати не зміг. Гайка і вал ідуть на смітник.
-і знову болгарка. На цей раз жертвою стала рульова колонка, а точніше те, що на першому фото у попередньому пості. Гайку зрізав майже під саму частину з зацепами під "сімейник". тільки зараз я зрозумів, що можна було залишити максимальну кількість різьби
. Оскільки конусна гайка пошкоджена, а контргайка -- неприйнятно вкорочена, вони ідуть до своїх друзів з каретки. (фоток нема
є, зате є фотка того, що ми витягнули зі штоку)
З приємного:
-вилка встала чудово. Якщо знехтувати неідеальністю її геометрії, то її цілком можна юзати на цьому байку. Боявся, що контргайка з "рижика" (вирішив дати таке прізвисько донору) може не стати через задовгий шток. Був не правий, все стало ідеально, навіть з невеличким запасом.
Обода віднесли на обробку, рама піде теж туди найближчим часом. Після обробки -- ручне рівняння обода, можливо фарбування (прошу підкинути ідей з кольоровим оформленням), спицювання коліс.
Товариш вже придумав назву для велосипеда.
▼Spoiler
Придумав назву йому "сотий". По перше тому що полутруп, по друге ціна