Тема: Single Start

Доброго дня. Маю бажання зібрати сінгл для міста. В якості відправної точки — куплена кілька років тому рама СШ, орієнтовно 88 року. Точну дату виготовлення визначити важко, оскільки  до мене правий дроп  ремонтувався з допомогою зварювання. З заводу  на рамі криво припаяний  верхній мостик. Також підозрюю, що мав місце лобовий удар.  В наявності  є вилка СШ, тільки  з довжиною штоку 18 см,тому буду щось мудрувати.

Single Start  Single Start  Single Start  Single Start  Single Start

Re: Single Start

А петух где потерялся?

Каковод Ваня

Re: Single Start

mn6264, як у нас кажуть, добро пожалувати в стаю!  img/kefir
Задум хороший, тільки з дропом доведеться попрацювати.

Vane4ek, якщо читати, а не лише фото розглядати, то і питань таких не буде.

Я рухаюсь, значить я існую!

Re: Single Start

Окрім фреймсета  вже є деякі запчастини для реалізації проекту.Система, кермо та виніс із Туриста початку 90-х. В мене немає ілюзій  щодо якості виготовлення цих деталей, але думаю на перших порах  вони виконають свою функцію. Зірка на системі  45т. Якщо поставити фрівіл на 16т, вийде передаточне число 2.81. Надіюсь така передача  буде відповідати моїм потребам.

Single Start  Single Start

Гальма майже СЗ.  Майже,тому що один з крабів має половину від  стартона. В мене є оригінальна запчастина, але вона зламана в місці кріплення тяги тросу.

Single Start

На майбутнє заготовлений ремонтний дроп.

Single Start

Педалі з тукліпсами СШ.

Single Start

(13-06-2020 08:54:34 отредактировано mn6264)

Re: Single Start

Декілька слів про концепцію.Велосипед буде використовуватись для повсякденних потреб в теплу пору року. В плані естетики  прагну дотримуватись стилістики спортивних велосипедів  70-80-х років. Ставлю на меті зберегти відчуття велосипеда, який виготовлений харківським заводом,тому намагатимусь мінімізувати використання сучасних компонентів. Мені хочеться щоб він чимось нагадував  машини які служили в спортшколах .Вони теж були потаскані життям, мали не найкраще ЛКП та сліди  ремонту. Разом з тим,такі велосипеди часто мали нестандартне навісне обладнання та модифікації, які наділяли такі машини певним колоритом.         

Single Start


Завдяки форуму отримав масу нових знань, за  що вдячний людям що діляться своїм досвідом.Як би там не було, побудова власного проекту породжує  ще більше нових запитань,тому буду вдячний за пораду та об'єктивну критику.

Re: Single Start

mn6264, судячи з тексту,підготувалися ви добре, як теорію так і по зібраним матеріалам.
Єдине питання по виносу. Він точно з Туриста чи з європ? ХВЗ славився ломучими виносами такого типу, але вони були довшими та ставилися на СШ.
Якщо це все ж ХВЗ, то він небезпечний для здоров'я.

Я рухаюсь, значить я існую!

(12-06-2020 23:12:41 отредактировано mn6264)

Re: Single Start

Євгеній76 дякую за вітання! Зі слів продавця виніс з кермом він зняв з Туриста,який не був у використанні.

Single Start

Впринципі, по зовнішнім ознакам він схожий на виніс ХВЗ пострадянського періоду. Має шов від лиття. В мене є сталевий винос СШ,але він  мабуть не підійде по довжині.

Re: Single Start

Зовні схожий на ХВЗ. Через технологічний брак мають здатність раптово ломатися.
У нас їх стараються не використовувати, у більшості ломався в руках при випробуванні, але хтось з колег (вже призабута хто саме) серьозно постраждав на швидкості.

Я рухаюсь, значить я існую!

Re: Single Start

mn6264, Добро пожаловать в стаю img/kefir

Євгеній76 пишет:

підготувалися ви добре, як теорію так і по зібраним матеріалам.

img/ag Ага, тоже сразу отметил img/ay

Концепция мне очень нравится, как сама по себе, так и внятным её пониманием для себя и изложением для коллег. Всячески поддерживаю, тем более — мой основной летний городской велосипед недалеко ушёл от подобных идей https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?id=49

Кстати, сразу обратите внимание на мой вынос. Это Уно, стОит баксов 10, есть разной длины.  Я как раз один из тех, кто взял родной вынос от рамы вот такой же и от такой же, тщательно отполировал его img/ap а потом, ещё до полной сборки, провернул руль право вниз, лево вверх. Руль неожиданно легко оказался у меня в руках img/ag .

Один такой вынос я таки применил. Но. Он был отсюда, и планировался туда же. Будущего хозяина велосипеда я заставил висеть, раскачиваясь, на одной стороне руля. Аж колесо гнулось. Вынос выдержал. Но потом подвернулс под руку буржуйский, его и поставили. А тот проверенный вынос алю ХВЗ пошёл на медленный дорожный велосипед с вертикальной посадкой и без перспективы силового педалирования, где вынос вообще никак не нагружается.

Короче img/ag , присмотритесь к Уно.

mn6264 пишет:

використовуватись для повсякденних потреб

Стилизация стилизацией, но... Вот мне очень стилистически нравится эта работа Андрея https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 96#p164496 . Однако, как человек, большую часть поездок стремительно шныряющий по большому городу, отдаю себе отчёт в недостатках. Имею ввиду привод и тормоза. Собственно, моя личная концепция этих причандалов  для телепортатора (хоть злого из Стартона, хоть более комфортного из Туриста) изложена в книге:
https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?pid=2093#p2093 (два поста подряд)
Впрочем, для небольшого города и загородных прогулок различие в шоссейной схеме (трещётка+клещи сзади + бараньи тормозные ручки на баране) и моей телепортаторной (с тормозной втулкой сзади и ручкой на перекладине барана) может быть не столь критичной.

Система эта с позднего туриста сделана из такого же неудачного сплава, как и вынос. Известны случаи обломаных лап на пауке. Но Не думаю, что на сингле с ней что-то случится. Если цепь стоит ровно и отсутствуют передачи — что ей станется.

С интересом наблюдаю за проектом.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Re: Single Start

mn6264, приветствую!
Судя по всему, у вас должен получиться хороший, правильный велосипед! img/ay
Может не стоит торопиться пускать в дело вилку с длинным штоком. Не знаю, как в ваших краях, а у нас например, вилки большой ростовки довольно дефицитны и зачастую приходится заниматься удлинением  штока. Думаю, что эту вилку можно удачно поменять или оставить для себя на будущее.

Re: Single Start

kisa, ти Київ та Костопіль не порівнюй, це спокійний вільний від заторів райцентр. Машини звісно є, але сильно менше їх на дорогах ніж навіть в Рівному.

Я рухаюсь, значить я існую!

Re: Single Start

Резюмируя сказанное коллегами и обобщая форумный опыт:

Литые тормоза ХВЗ + литой вынос ХВЗ + литая система ХВЗ = набор камикадзе.

А когда водка закончилась, мы обезжиривали резьбы пятилетним коньяком.
I tried [соха] And got [софа]
Мой гараж

1

Re: Single Start

Riverdale, ну про гальма нарікань не чув, а система, так, іноді не витримує.

Я рухаюсь, значить я існую!

Re: Single Start

Евгений76 пишет:

про тормоза нареканий не слышал

У коллеги Eclipse сломался рычаг подводки, лопнул по дефекту литья. У меня тоже такое было, но с постсоветским литым тормозом ПВЗ.

А когда водка закончилась, мы обезжиривали резьбы пятилетним коньяком.
I tried [соха] And got [софа]
Мой гараж

Re: Single Start

Євгеній76 пишет:

ти Київ та Костопіль не порівнюй,

img/ag В гугле смотрел img/bs  Потому и написал не жёстко, что шоссейная схема это фигня (а в Киеве это таки фигня) img/ag , а сделал поправку img/ae

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.