Re: Моя крокодиляча ферма)

Потрібна порада... Спершу може кому буде цікаво- продукт я так розумію випущений в 2002 році.  img/bw
Моя крокодиляча ферма)
Жорсткі непропаї рульового стакану (на фото всього не видно), вузли з дикими напливами зварки і кульмінація! Дірка в стакані  img/ppc
Моя крокодиляча ферма)
Моя крокодиляча ферма)
Моя крокодиляча ферма)
Моя крокодиляча ферма)
А ще крива горизонтальна труба при рівній наклонній... Ну то таке.

Диявол криється в деталях...
Не займайтесь підміною понять...

Тепер питання як його залишити жити? Бажано найпростіший спосіб.  img/ah
Що є в наявності:
МАПП "горілка" img/ab , рама СШ москва 80 (з кареточним стаканом в який від руки без прокручування вставляється чашка) та даний екземпляр.
Як говорив мій начальник: до мене з проблемою без ідеї вирішення не підходь!  img/ag
Тому я бачу найважчий спосіб це випаяти з москви горизонтальну трубу в підсидільному вузлі, випаяти наклонну трубу в рульовому стакані та вставити цю конструкцію (труба +стакан з вузлами) в екземпляр на фото img/bp
Розумію що говорити легко... Тому можливо можна "залатати" просто? img/bh

А ростовки однакові?
Найменше, що я люблю робити, це випаювати труби. Мало того, що прихватки чи штифти в самих різних місцях, ще і туби рве при недогріві, а локально недогріти раз плюнути.
Я при схожій проблемі стакан міняв.

Хоча були виключення, коли рами СШ розбиралися, навіть там де це не хотілося робити.

Я рухаюсь, значить я існую!

1

Вопрос с одинаковой длинной труб двух рам и с возможностью качественной распайки, чтобы нигде ничего не погнулось/прорвалось, даже без учёта сварочных прихваток. И я бы лучше оставил москву.

Добавлено: 20-06-2025 09:52:43

Или резьбу каретке перенарезать на ита, или залить припоем и нарезать по-новой.

1

atepernetuzh, перенарізка різьби в стакані самий важкий момент, якщо не будуєш рами пачками. Інструмент дорогий і економічно себе не виправдовує. Зовсім

Євгеній76, Вы же не покупаете себе весь мед. инструмент чтобы самому себе зубы лечить?

1

Не уловлюю зв'язку.

(20-06-2025 09:14:40 отредактировано dorogan_mihail)

Євгеній76, та ну ідея зрозуміла. Якщо треба зробити одну раму- знайди токаря img/ab  Проблема в тому що в маленькому місті це "важко", тому намагаєшся все робити сам img/work
atepernetuzh, раціональне зерно з москвою є... Так виходить довбатись лише з кареточним, а так горизонтальною трубою, двома вузлами і стаканом.  img/bk
З іншого боку непропаї дають надію на легку розпайку.

dorogan_mihail, вона була б зрозуміла, якби ми були на форумі стоматологів.

Євгеній76, а якщо максимально вирізати стакан з вузлів, заодно упростити хохлому, вибрати залишки стакану і впаяти новий з іншої рами?

Отвечу за Евгения. Можно и так, даже нужно, если менять стакан. Вопрос в наличии нового целого стакана, который тоже будет проблематично добыть целым (круглым и невредимым) из другой рамы. Легче найти кусок трубы 32х1 и заменить на него. Вопрос потом в торцовке краёв и развёртке под нужный посадочный размер.

2

img/bs  саме так я вже два рази зробив. А потім труба закінчилася  img/ap

2

И чтобы пропаять нормально непропаи узлов, в этих местах надо хорошенько все вычистить и как можно глубже. Потому что там флюс, который набрался за это время влаги, масла, грязи и он будет пенится, гореть и припой не сможет смочить поверхность. Я обычно эти места тщательно пескоструй. Например сейчас делаю Стартон-олимпийку. Рама была уже до меня отпесочена, но после того как нагрел узлы (впаивал вставки в рулевой стакан, чтобы уменьшить посадочный размер под импортную рулевую) обнаружились тоже местами непропаи.

1

Євгеній76, Зрозумів img/thank
atepernetuzh, по великому рахунку виходить що бороться з заводськими дефектами 02 рами більш недоцільно ніж помучитись з кареткою олімпійки.
Вцілому картина прояснилась. Всім вельми вдячний img/bi

Как я вижу проблему:

Есть две рамы, обе непригодны к использованию. Нужна хотя бы одна. Можно восстановить резьбу в "олимпийке", наплавив и нарезав новую или установив в неё "ремонтную" каретку. А можно долго, мучительно и с непонятным результатом собирать из двух рам "франкенштейна", рискуя накосячить на любом из этапов из-за отсутствия опыта.

А когда водка закончилась, мы обезжиривали резьбы пятилетним коньяком.
I tried [соха] And got [софа]
Мой гараж

2