Re: ХВЗ Турист (1979). Днепр
Теперь про ржавіння можна не турбуватитись
если что-то не соржавело за 30-40-50 лет без антикора, то можно предположить, что и за следующие лет 50 лет ничего там не соржавеет 
|
Крокодиловодство 2.0 |
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Кроковод → Частные темы. Только велосипеды. → ХВЗ Турист (1979). Днепр
Теперь про ржавіння можна не турбуватитись
если что-то не соржавело за 30-40-50 лет без антикора, то можно предположить, что и за следующие лет 50 лет ничего там не соржавеет 
Хуже не будет — это точно. Важно не заливать в раму всякое ПЕРЕД порошком
Известны случаи, когда оно в камере при 200 ° С вытекало потом из-под порошка, по порошку, и сквозь порошок. Пока он пытался полимеризоваться
Пользуясь случаем, напоминаю о главном враге внутренних полостей рамы https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 487#p47487
Однако, способ прибить погремушку — вполне себе. Кто-то клей заливал, так почему бы антикор не залить? Заодно... антикор
, хоть если вел не бросать на полгода на улице, от него ни вреда, ни пользы.
Переглядів цієї теми про Турист 1979 року на данний момент: 130 553 разів
ну шо ж, непоганий з мене писака
Дайош мільон
Ну й прикол з гугл видачею картинок: коли шукаю по темі Туриста, то мій коник вискакує
— гарна індексація сайту радує.
Настав час для збірки v 2.0 by varganshik
І почати треба з коліс, звичайно (не з рами ж починати, яка за два роки заіржавіла б, якби не мій саморобний засіб "Гараж Iон Premium Протект Плюс" ), і почну з втулок.
У 2022 році мені вперше попалась втулка з гальмом "SACHS VT5000" барабанного типу в непоганому косметичному стані.

Зняв фарбу, яка мала непрезентабельний вигляд. Під фарбою грунта не було.
Так то гарно виглядає, проте, кришку треба фарбувати обов'язково!
Були придбані новенькі гайки "про запас".
Підшипники очищені від старого мастила і змащені свіжим.
Збірка, поки що без фарбування.

Чергова задачка: натягувач ланцюга (фіксатор осі) для велосипеда ХВЗ "Турист" — власноруч спаяно твердим припоєм!
Результатом задоволений
Чому два фіксатора, а не один зі сторони зірки? Тому що два симпатичні ковпачки симпатичніші за один симпатичний ковпачок
А ще для компенсації зміщення центровки колеса на товщину шайби натягувача, коли вона була б лише з правої сторони.
Дальше более серьёзные тюнинги рам пойдут...
та я вже зрозумів, шо вірус ретро байк білбінга передається повітряно-крапельним шляхом 
Вилка велосипеда Турист для моєї задумки потребує доопрацювань, і без паяльних навичок твердим припоєм не обійтись?! Можна обійтись, якшо робити на хомутах, можна навіть гарно зробить... але ж газ заправлений, флюс вже намазаний, припой у руці: тільки сталевий хардкор — ніяких компромісів!
Для тормоза передньої втулки Sachs потрібен упор: ясно, понятно... виміряно, припаяно!
Сам собою тормоз не працює — потрібно прокласти трос від тормозної ручки. Трос не має тіліпатись, як йому заманеться, він має проходить так, як хочу я! Від анкерного болта було відрізано два шматка, які стали упорами. Внутрішній діаметр трошки більший від рідної бонки — мені саме так і треба
Точне позиціювання упора виглядає так...
За діло
Перевірка на точність (вилка подвійного призначення — готова!)
Фінальний результат — кОнфєтка
Ото Вы дорвались
Впрочем, все, кто попробвал — дорываются
Дык а какой горелкой, каким газом, каким припоем, что за флюс?
Точне позиціювання упора виглядає так...
Отличный способ придержать бонку при пайке!
Фиксировал проволокой, а она при перегреве расслабляется.
та ото ж
Паяв бомж набором, бо запускать компресор, шукать Калошу для бензинової горілки — було в лом та й не знадобилось
Вилку паяв ще без екранування, а в подальшому оцінив для збереження температури єкран з дзеркально-полірованої нержавійки і мат з керамічного вогнетривкого волокна.
Добавлено: 10-06-2026 18:17:01
а она при перегреве расслабляется
— нє успєваєт расслабіться
Нормально тримає, якшо не біля самого жару, потім ще повторно використувую не раз, економлю 
успєваєт расслабіться
Це якщо саму бонку проволкою прикручувати.
От що ніколи не вдавалося, паяти і фотографувати ще червоним
ніколи не вдавалося, паяти і фотографувати
В половине этих дел коллега varganshik — профи. Скоро и во второй будет 
Це якщо саму бонку проволкою прикручувати
— точно, це погана ідея, як не крути
От що ніколи не вдавалося, паяти і фотографувати ще червоним
— а я тримав на поготові телефон
і не червоний, а світло-малиновий 
Кроковод → Частные темы. Только велосипеды. → ХВЗ Турист (1979). Днепр