Re: гараж №30
tork, "чойсен" нормальні китайські втулки, її легко можна перевести на проми.
Вот кстати хотел предостеречь. Чузены на промах вроде хвалят, сам не пользовался.
Возникла потребность в кассетной втулке-доноре для ремонта древнего мтб, купил чузен за 25$. Вынул нужные детальки и подумал а не пропадать же конусами, а ну как я их отполирую. Конуса были покрыты черной краской под которой оказались неглубокие но отчётливые поперечные риски на дорожке качения. На новой втулке.
I tried [соха] And got [софа]
Мой гараж

Сто лет без них обходились... В оригинале (где вилка под них заточена) под усики шайб имеются специальные отверстия. Вот нашёл — здесь видно:
) конуси декілька разів траплялись на нових і б/у китайсько/тайванських втулках відомих брендів хорошої якості, на дешевих досить часто. Такі поперечні риски дуже часто
трапляються і на конусах педалей дешевих і середнього рівня, в тому числі розкручених брендів, такі педалі крутяться із закусуванням чітко в одному місці. Минулого року замовляв з Польщі конуси для планетарки Арчер AW, теж один мав таку неглибоку риску. Я підозрюю, що це наслідок недосконалої технології виготовлення конусів, де лиски під ключ випресовують. На конусах випуску до середини 90-х років я такого не знаходив (старі конуси всі точені і з фрезерованими лисками). Всі конуси з такими рисками я перешліфовую.

За таке грубе порушення ОКВП виганяють із секти, можуть навіть заднім числом виключити
)... обкатка еще идёт.... не устаканилось всё ещё