(24-05-2019 10:24:47 отредактировано shvorak)

Тема: Волинські пагорби

1.День
Маршрут 90 км.
Волинські пагорби

Декілька цікавих місць, куди давно хотів потрапити, якось склались в маршрут за два дні до вихідних. Значить треба їхати.

Суботній ранок 9.06.2018. Навючивши Тотема, рушаю. Через годину, я вже на знайому шляху, що веде в с.Садів. Краєвиди заворожують. Край дороги рясна черешня, роблю технічну зупинку. Їм черешні оптом. Поїхав далі, дорога то піднімається то спускається з пагорбів. Жарко. В Сьомаках зупинився біля ставка. А там лебеді з виводком, чаплі, лиски, чайки, акісь хижі птахи з орлиних, ніби орнітологічний заповідник. А під самою поверхнею води косяк плотви з декількох сотень штук.
Волинські пагорби Волинські пагорби Волинські пагорби

Доїхав до Білостока. Там колись був монастир, від якого залишилась церква. Настоятелем цього монастиря був відомий іконописець Іов Конзелевич. Іконостас його авторства з Білостоцького монастиря експонується у Львівському наніональному музеї. Церква на погорбі, в ньому були вириті печери-келії, їх випадково виявили при дорожніх роботах. А з-під пагорба витікає декілька джерел.

Волинські пагорби Волинські пагорби Волинські пагорби

Перед Садовом заїхав на джерело, набрав води. І злякав сіру чаплю. Тут на старому кладовищі є цікавий волинський хрест. Взнав я про нього з книжки Цинкаловського — відомого дослідника Волині. Два роки тому, я вже був тут. Тоді знайти в непрохідних хащах того хреста мені допоміг священник. Зараз й його знайшов з третього разу. За селом зробив привал, пообідав. І рушив далі вже по щебневій дорозі.
Волинські пагорби Волинські пагорби Волинські пагорби

За Бубновом звернув на грунтовку. Вона довго піднімається на пагорби. По них проходить Європейський вододіл. До цього часу дорога йшла вздовж річки Чорногузки, притоки Стира, це басейн Чорного моря. За пагорбами починаються Луга і її притоки, а це вже басейн Балтики.
Волинські пагорби Волинські пагорби Волинські пагорби

Проїхав ще декілька сіл. І дістався Нового Загорова. Тут рештки колишнього монастиря. Відомі вони як місце де відбувся бій УПА  і німецької армії, що в декілька разів перевищувала в кількості солдат. Воїни УПА три дні тримали оборону в приміщенні костелу. Після цих подій, будівля залишилась руїною.
Волинські пагорби Волинські пагорби Волинські пагорби
Ще десяток кілометрів по крупному щебню, і я в запланованому місці ночівлі, невеликому лісі на крейдяному пагорбі біля села Замличі. Розпалив невелике вогнище, повечеряв. Тисячі комарів берегли мій неспокійний сон. Спав без палатки, в спальник вкручувався як в кокон. Жарко аж мокро. Виліз подихати, атакують десятки штук зразу, сховався. І так по кругу до ранку.

1

Re: Волинські пагорби

2.День
Маршрут 96 км.
Волинські пагорби

Ранок свіжий і приємний. Перекусив, зібрався, в 7:20 вже був на маршруті. Польовими дорогами по пагорбах, виїхав на трасу Устилуг-Луцьк. По новому асфальту якось навіть скучновато їхати.
Волинські пагорби Волинські пагорби Волинські пагорби

Доїхав до села Березовичі. Воно має авторське планування, було одним з декількох показових радянських сіл.  На місцевості це не дуже видно а з супутника виглядає цікаво. Через десять кілометрів звернув на місцеву дорогу що веде в Ковель. Тут пагорби набагото менші. В селі Чорніїв зрізаючи шлях, почув стукіт заднього обода. Зупинився. Огляд колеса показав відірваний сосок. Поставив запасну камеру і поїхав далі. В Купичеві подивився костел, з якою пробували зробити промислову споруду, розділивши його на поверхи. І повернув в сторону села Сушибаба на дорогу з крупного щебня. В задній втулці щось почало попискувати.
Волинські пагорби Волинські пагорби Волинські пагорби

Біля сіл Сушибаба, Озеряни, Пересіка в лісах, розміщені 12 озер. Їх називають Озерянське намисто. На деяких озерах є бази відпочинку. Я планував потрапити на озеро Бережисте за Сушибабою. Але місцевий велосипедист порекомендував їхати на Перевірське. Ще декілька кілометрів і я на березі. Накупався, перекусив, поспав на березі. О 17 годині розморений якось рушив далі.
Волинські пагорби Волинські пагорби Волинські пагорби
Втулка вже добряче поскрипувала. Марати руки на хотілось. 35 кілометрів їхав майже 4 години. За декілька кілометрів до фінішу щось в торпеді добряче хруснуло. Покришився малий конус. Добре що не на півдороги. Допхався до станції Переспа і сів на електричку на Луцьк.

Маршрут видався складним, горбистим, з великою кількість щебневих доріг. За два дні подолав 186 км. Проїхав 35 сіл. Особливе задоволення отримав від краєвидів і озера.

Re: Волинські пагорби

shvorak,
  img/ay
Иван — автономный путешественник и Terminator торпедо и червячных втулок.  img/ap
Очень красивые места и прекрасный репортаж  img/bi

Re: Волинські пагорби

Хорошой отчет, спасибо. Красивые места, аж самому захотелось на волю в пампасы

Everything's gonna be just fine!

Re: Волинські пагорби

shvorak пишет:

Тисячі комарів берегли мій неспокійний сон.

img/bj

leonyar пишет:

Terminator торпедо и червячных втулок.

Что ж у тебя с теми торпедами за война такая img/bn

Даааа img/rolleyes У каждого, каждого из нас буквально в сотне километров от дома есть масса красивостей и интересностей, которых не увидишь ни на какой экскурсии. Я-то про это больше балаболю img/ag  а Иван не устает  показывать делом, радуя нас после походов прекрасными репортажами про свой замечательный и интересный край img/bi
А ведь это, блин, доступно каждому из нас img/bt   И чем дальше живет читатель от писателя, тем интереснее знакомиться с материалами...

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Re: Волинські пагорби

shvorakimg/ay красивые места у вас, хороший велопоход.

Добавлено: 11-06-2018 18:59:50

leonyar пишет:

Terminator торпедо и червячных втулок.  img/ap

Ох, чувствую прилипнет img/ag


Добавлено: 11-06-2018 19:01:18

У каждого, каждого из нас буквально в сотне километров от дома есть масса красивостей и интересностей

kisa, у некоторых ещё и ближе... img/ah

Re: Волинські пагорби

shvorak пишет:

Втулка вже добряче поскрипувала...  в торпеді добряче хруснуло. Покришився малий конус

leonyar пишет:

Terminator торпедо и червячных втулок

kisa пишет:

Что ж у тебя с теми торпедами за война такая

Не витримують навантаження. Тонкі шини з високим тиском + багажник + специфіка доріг і швидкість руху по них + кілометраж + торпедне прокляття img/ap = всеодно незрозумілий до кінця ресурс гальмівних втулок у Івана  img/bn Але можу посперечатись, що ще ніхто не повторив фірмову "методику" велоподорожей Івана щоб торпеда таке витримала. 

shvorak,  якщо принципово хочете гальмівну синглову втулку, то тільки червячку "Сакс Джет", ну ще, можливо, стару Сакс Торпедо.   Легше перейти на планетарку "Сакс 3" зразка 80х років —  витривалі,  а вже зразка 90х років і Срами значно слабші.

Spoiler

Радикально — сингл з дисковими гальмами  img/bm , але естетика буде вже не та  img/bk

Re: Волинські пагорби

CustoмBicyclь пишет:

Радикально — сингл з дисковими гальмами   , але естетика буде вже не та 

Радикально — фикс  img/ag

Re: Волинські пагорби

Колеги, дякую за оцінку.

(23-05-2019 19:11:01 отредактировано shvorak)

Re: Волинські пагорби

22.05.2019
Незважаючи на прогноз погоди подався в поля. Залишив на столі непочатий чай і перед самим відправленням погрузився в електрон. Десантувався на станції Звиняче.

Волинські пагорби Волинські пагорби

Дорога як в мультфільмі про Фунтика піднімається і спускається з пагорбів. По зарання спланованому маршруту поїхав по дорозі де асфальт неочікувано змінився піском. Вернувся. По трасі Луцьк-Львів доїхав до села Скобелка перед Гороховом і повернув на Локачі. Вдалині в селі Колпитів побачив куполи. Зблизька було ще цікавіше — церква виявилась не сільського дизайну архітектури а ніби якась гарнізонна. Потім вже вдома прочитав, що будівнитво фундував генерал Дмитро Федоров. Він і похований в цій церкві.

Волинські пагорби Волинські пагорби

Всю дорогу насолоджувався видами "з вікна".
Волинські пагорби Волинські пагорби

З Локачах заїхав до садиби знайомого  дизайнера і художника Ореста Хмельовського. Вдома нікого не було. Зробив фото на якому видно вежі церкви, землю під цю церкву подарував дід дружини Ореста, переполовинивши свою ділянку.

Волинські пагорби Волинські пагорби

Трохи від'їхавши в сторону села Міжгір'я зробив привал з обідом. Там мене і накрив перший ненав'язливий дощ.

Волинські пагорби Волинські пагорби

Промчав ще декілька сіл і в Затурцях виїхав на трасу Устилуг-Луцьк. Там перечекав черговий дощ і махнув останніх 40 кілометрів до дому.

Загалом проїхав близько 100 кілометрів які в купі з рельєфом, постійним вітром і розбитими дорогами вимотали геть. Але задоволення від маршруту таки отримав.

Re: Волинські пагорби

shvorak, отличная прогулка, красивые места, резвый "конь" — что ещё нужно для счастья?!  img/ay

Не стоит дружить с людьми, у которых нечему научиться. Вот поэтому у меня так мало друзей. Джеймс Уотсон

Re: Волинські пагорби

shvorakimg/ay хорошо так ехать, просто выбрав направление.

Veksha пишет:

что ещё нужно для счастья

Veksha, гладкий асфальт