Re: Мій гараж

Так так  img/bs  , біда у нас із довгими дорожніми рамами  img/ak  (маю раму десни ще з тими кільцевими накладками, що люблять тріскати в цих місцях, прогрес колись так  потріскав і був заварений .... .... електродом  img/as . Може цю колись пропаяю латунню у знайомого холодильникового майстра, а може шкіра не варта вичинки  img/bk  )

По тукліпсам, зараз сколхозив так

Мій гараж

Допозавчора стояли такі кастомні полутукліпси з нєржавєйкі

Мій гараж

Я рухаюсь, значить я існую!

А, так очень даже ничего img/bs

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Перекинув колеса на ту мою саму першу раму вона хоть і євроашан, але зато дропи нормальні і з тих всіх рам шо в мене є ця сама довша. І вилка від України ідеально підійшла, по довжині  така сама як рідна тільки  виліт трохи більший. Короче якшо до кінця місяця не найду кращу раму то буду на цій збирати. Велосипед на ходу впринципі комфортний, я вже й забув як то прікольно на дорожнику завалитись назад і їхати без рук. вилка від України сама мягка напевно з тих всіх шо в мене є, а вот сідло дубове трохи напевно якесь більш диванне пошукаю, шкода шо то на трьох пружинах вбите в ноль.Тормоз напевно все ж таки барабанний наперед буду ставити. Систему тільки таку маю, вінтажну хромовану під квадрат нормальну навіть у Львові дуже тяжко найти, в основному індійський хлам.

Мій гараж

Продовжую збирати додорожник, зібрав ше одні 2 колеса, переднє — барабанна втулка обід стальна чайка 25мм в 4 хреста, заднє —  раритетна торпеда обід нержавійка 21мм в 3 хреста. Недавно почав на всі вели ставити наперед або чуть ширшу покришку або мягше колесо, якось так ніби зручніше принаймні мені.

Мій гараж
Мій гараж Мій гараж Мій гараж
Не підкажете шо за торпеда така? Зірка там старого типу різьбова як на фіксах

Поки так, планую замінити раму, систему з педалями, сідло, винос і гріпси. Колеса, вилку і руль лишу. Покришки ці scwalbe smart sam класні дуже легкі і накатисті, повезло найти на базарі по 80 грн в хорошому стані. Назад поставив 37-ку наперед 40.

Раму в ідеалі хочу україну б120 або б130/134, на крайняк мінськ/зіф/старий буржуйський роадстер. Системи маю на клини від туриста і від ралея і люмінієві на квадрат. Педалі якісь старі дорожні пошукаю на базарі. Сідло думаю або наш кипятильник або якесь з європи на подвійних пружинах.

Arioh пишет:

наперед або чуть ширшу покришку або мягше колесо, якось так ніби зручніше принаймні мені.

Хм, любопытный опыт.

Втулка могла быть и сборной. У меня с таким креплением звезды есть какая-то древняя ПВЗ начала 50-х, Торпедо Фихтель унд Закс 26 года,  Рижская довоенная GEO, и в субботу на базаре видел потроха без корпуса (100 грн — чуть меньше 4 баксов) неустановленного просхождения.

Т.е. в прошлом это был стандарт. Ваша может окахзаться и сборной, но наверняка ХВЗ тоже когда-то такие делал.

Мой гараж

Там кстаті пятерік не зажатий стопорним кільцем, то нормально в старих торпедах, чи його  просто загубили? Просто вже друга така попадається без кольца. Втулка напевно зборна гайки кстаті під ключ на 15, радянські ж вроді під ключ на 17 всі йшли?

У буржуев все гайки были на 15, что впереди, что сзади.

Там кстаті пятерік не зажатий стопорним кільцем, то нормально в старих торпедах, чи його  просто загубили?

Мне такое попалось только на относительно новой Торпедо от ММВЗ "Аиста" 2002года. Я подумал на происки рационализаторов и отложил в сторону, до худших времён, а поставил туда пятерик со стопорным кольцом.

"Ненавижу, когда все шагают в ногу одинаково стриженые, одинаково одетые, с одинаковыми мыслями в одинаково пустых головах" © Кий.

Тоже где-то старинное что-то без кольца попадалось.

Мой гараж

Тут поки рама України чекаю покраски, вибираю дальше який же лишити другий велосипед, діамант звичайно на колумбусі і т.д.  але він для турінга трохи закороткий і ростовка 54 мені мала, з посадкою намучився трохи з ним, та й накат в нього не дуже(десь як в стартона). На щастя вибір рам в мене ше поки є). Думав на рамі туриста або на рамі того зеленого торпедо збирати, але згадав про ше одну раму. Купив я десь 3 місяці тому пів велосипеда без коліс за 400 грн на базарі, брав тупо на з/ч, там руль класний був, винос, система, підсиділ вагою 70гр.  img/ai , остальне в тому числі раму думав сплавити, тепер вже не хочу, вийшов непоганий турінг.

Мій гараж

Колеса зібрав на 630 ободах, в них таке враження накат самий кращий все таки трохи більші по діаметру ніж 622, а взагалі надіюсь 635 або 642 обода дістати)). Ззаді стандартно фіхтеліввська черв'ячка. Сідло і руль ше поки вибираю. Рама кстаті —
Winora, повністю паяна, чи хромоль Хочу Знать принаймні наклейок нема.

Arioh,
По фото не всегда определишь. Про хромоль всегда пишут на раме. Если перекрасили, то можно попробовать разогнуть/согнуть задние перья. Почувствуешь, если хромоль, по сравнению с водопроводом гнется крайне неохотно. И звук другой при ударе, звонкий. Но тут опять же надо слушать образец. Непросто всё.

Та мені впринципі вже все одно, хоть колумбус хоть водопровод, таке враження шо геометрія рами набагато більше рішає ніж матеріал труб. Задні пера впринципі легко гнулись, зжимав їх шоб червячку запхати. Хотя легка більш менш — рама вилка і каретка рівно 4кг.

Arioh пишет:

геометрія рами набагато більше рішає ніж матеріал труб.

img/bs Только вчера на пья.. с коллегами общались, и я высказался в том смысле, что можно Украины в СЗ переваривать, и никто не заметит разницы. Не спорили.

Мой гараж