Re: Велосипед на рамі ХВЗ "Прогресс" від 1950 року, № 31400
Вилка, фарбування
Вилка нерідна, знайшов, скоріш за все, від близького родича В-120 ХВЗ. У доброму стані, незначно поправив відстань між дропами. Схоже, що вилка нещодавно була перефарбована у чорний (проглядає рідна червона). Вирішив не обдирати, а тільки зачистити та оновити чорну фарбу.
Щодо "красот", то вирішив провести фарбування за схемою "зі стрілами", як на рамі.
Процедура фарбування нескладна, але протяжна у часі.
Застосував емаль ПФ-115. В роботі тільки пір'я вилки.
Крок 1. Зачищення наявного покриття. Абразивна шкурка на плоскій поверхні невеличкого бруска деревини (АШ).
Крок 2. Фарбування пір'я вилки у чорний колір. Три шари, витримка кожного шару 3 доби, АШ.
Крок 3. Викладання малярною стрічкою простору для двох великих "стріл", фарбування в колір "слонова кістка", один шар, витримка 3 доби.
Крок 4. Підготовка до нанесення шару фарби кольору "вишня": закриття поверхонь, що не повинні фарбуватися, папером. Вилка викладається "на боку". Перше фото.
Крок 5. Нанесення шару фарби кольору "вишня", з балону. Рух струменя фарби – поперек пера. Інтенсивність отриманої фарби залежить від часу дії струменя на актуальну частину поверхні. Секундна справа, бажане попереднє тренування. Результат – на другому фото.
Наступні кроки 6, 7, 8. Подібно описаним вище крокам 3, 4, 5 зробив ще по дві бічні "стріли" на кожному з пір’їв вилки.
Крок 9. Додавання в невеличкий об’єм чорної фарби відносно невеликого об'єму червоної, а також розчиннику. Отриманою сумішшю за допомогою поролону частково зачорнив поверхні вилки під короною.
Крок 10. Викладання малярною стрічкою білих контурів "стріл", фарбування.
Крок 11. Переглядання, виправлення огріхів.
Крок 12. Лакування, з балону, два шари, з проміжною витримкою.
Результат – на третьому фото. На четвертому – скрін з відео https://www.youtube.com/watch?v=h0e1zy2 … ;list=PPSV — рідні "стріли".
Примітка 1. Оскільки фарба розписів не є основною, то її можна накладати в один шар, з балону. Але фарба "слонова кістка" у мене була в наявності, в банці, то фарбував нею, за допомогою поролону.
Примітка 2. "Стріли" вийшли не дуже вдало ("перша чарка колом"), у підсумку дві передні бічні "стріли" чомусь зсунулися ближче до центральних. Мабуть, розмічати потрібно було білою фарбою: маленькі точки на кінцях майбутніх білих ліній. А я – синім фломастером. Виправляти не став, ще пошукаю вилку від В-110 ХВЗ.
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
В-541 "Спорт" (1970); на рамі В-110 "Прогрес" (1958, 1950)
ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)

, шикарный экземпляр!