Re: Крокодилы от Alexey K33.
натяжитель цепи и зачем он нужен?
На синглі з косими дропами?
неприятный удар при начале движения (момент натяжения цепи),цепь не телепается на расколбасах(а то звук, как на убитом деревневеле)
А що там у Вас зі станом зірок, ланцюга? Якої товщини зірки і якої ширини ланцюг?
Бо описана Вами проблема спостерігається тільки на "убитом деревневеле" . Справна трансмісія синглспіда такого не робить.
Я вот тоже не понял шутки с натяжителем...
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.
Так,згоден,я теж вважав,що не потрібний(навіть більшості взагалі не потрібний).Але в мене він працює,як"заспокоювач"ланцюга .Іноді,коли швидко з'їзжаєш з грунтових спусків-буває ланцюг кидає,як скажений-та коли ще при цьому педалюєш-стає стрьомно,що ланцюг зірветься з зірки.З ціеї причини(поганих стежок,асфальту),я саме не встановив втулку Торпедо(звик привставати на педалях коли вже зовсім край.Ланцюг я не звик натягувати "майже до дзвону",але і ловити мікрони не дуже полюбляю.Зараз,так-стоїть ланцюг від деревневела,там,навіть іржу помітно-але пропарафінений,втулка-туриста(трохи люфтить).якось так
На фотах ще нормальні стежити гірші не фотав(коріння,сипучій грунт,тощо)Сподіваюсь роз'яснив-не зкочуючись до" бреда".А,взагалі поки що експерементую-іншим рекомендації не роздаю.Може надибаю"шосерні колеса,перешприхую на нову втулку(без люфтів)-так думка зміниться,але стрьомно(хоча давно бажаю щось типу циклокроса).
Всё равно не понимаю, почему не выставить натяжку цепи по любому вело-учебнику.
Alexey K33, кинулося в очі задвинуте назад сидіння. Анатомія, ясна справа, у кожного індивідуальна, але спитаю чи посадку по науці виставляли?
гірші не фотав
Шкода що я не зазнимкував де щойно катнув на велосипеді з шинами 622х29 мм. і середньою швидкістю 27 км/год. (12 км свого роду грейдер- дорога насипана з породи і утрамбована БелАЗами 30-тонниками, далі 8 км справжнього роздовбаного грейдера і 5 км лісової стежки з корягами, 3 км середнього по якості асфальту ). До ланцюга жодних питань, а заднє колесо попросило легкої протяжки
#53 04-08-2018 21:34:15 (04-08-2018 21:49:40 отредактировано Alexey K33)
В принципі-так центр коліна та вісь педалі співпадають по виску співпадають,свдло по рейках десь на середині.Хоча справді-помітив,що якось на усіх велах у мене так виглядає.Може,ще прикатаюсь та положення зміниться,чи свдло поміняють,хоча є підозра,що або з виносом прогадав,або рама меньшої ростовки...побачимо,хоча комфортно зараз і так.
Ну,може я ще не досяг такого рівню,щоб в мене ланцюг жодного звуку не подавав на расколбасах.А так звичайно-поставив колесо,аби зазори рівно стали,та недосконалість"трансмісіі"пробачає.Коротше-це панацея від моєї манії "проскоку ланцюга",та й натягнутий він туго,але без дзвону.
Доречі придивився уважно-може це з за підсиділа(він одноболтовий,зі зміщенням назад).
Всё равно не понимаю, почему не выставить натяжку цепи по любому вело-учебнику.
Наверное это разновидность упрямства и желание попробовать что то новое(а может быть техническая близорукость)
Підсідел середньоофсетний. Сідло подане максимально назад. Ззаду ще на 5 см запас у рельс є. Інша справа, якщо під анатомію висталено і зручно
Якщо на аватарі ви, то охотно вірю, що це і є зручна посадка.
Так,дякую,на аватарі я,зараз як раз "розважаються"з сідухою.Здається щось змінив,але протестую-може повернуся на старе положення.
Alexey K33, отвесом от колена — потом всё остальное
https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?id=244