Re: Гараж Sayo
vis3641,і справді,чи добре там все в кареточному вузлі.
Ось стоит длинной стороной в сторону звезды.
Тобто, на довшій стороні вала поставлена ведуча зірка,я вірно зрозумів?
|
Крокодиловодство 2.0 |
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Кроковод → Частные темы. Только велосипеды. → Гараж Sayo
Страницы Назад 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Далее
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
vis3641,і справді,чи добре там все в кареточному вузлі.
Ось стоит длинной стороной в сторону звезды.
Тобто, на довшій стороні вала поставлена ведуча зірка,я вірно зрозумів?
на довшій стороні вала поставлена
Как и положено.
сдвинуть систему по валу
Можно, но для этого придётся открутить правую чашку. Если я правильно понимаю, делать так было бы не совсем правильно.
Добавлено: 16-09-2024 11:37:10
на довшій стороні вала поставлена ведуча зірка
Да
для этого придётся
Расклинить клин,и сместить систему, насколько позволяет лыска на валу под это самый клин. Она чуть шире, чем нужно, и миллиметр туда-сюда можно подвигать.
Добавлено: 16-09-2024 11:44:40
Красным порисовал по первой попавшейся старой картинке
Вот тут есть лишняя ширина, чтобы двигать.
и миллиметр туда-сюда можно подвигать.
Звучит как то, что нужно. Спасибо, буду пробовать.
З'явився вільний час, і я пішов до свого 111-411, поглянув на щиток, його кріплення, шатун та ... вісь. Поміряв. Пофоткав. Поміркував. Щось пригадав. І ось що з того вийшло.
Справа в тому, що коли я вело прибрав до рук своїх, щиток був окремо: https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 28#p239928 , оскільки його кронштейн кріплення був зламаний.
Коли я кронштейн відремонтував ( https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 35#p239935 , друге з кінця фото) та прийшов час кріпити цей щиток, ситуація була схожа з описаною тут: десь щось чіпляло, я щось підгинав, але значно краще не ставало. І тут я прийшов до висновку (як я тут про це забув і тільки зараз пригадав?!), що вал каретки потрібно мати коротший. Поміряв той, що стояв: 155 мм. Поміряв на В-110: 140 мм. А всі інші розміри — однакові! Тоді я знайшов вал 140 мм, поставив. І все відразу владналося.
Отже, ззаду кріплення як і потрібно; зазор шатун-щиток приблизно 7 мм (вид зверху); зазор зірка-щиток приблизно 5 мм (вид ззаду-знизу).
Висновок: ще важливо мати оптимальну довжину осі.
155 мм
Обычно, валы ХВЗ около 140. Причём, с какого-то времени, все одинаковые, независимо от типа велосипеда и сколько там звёзд спереди. Так было не всегда, но вроде в 70-х гг уже так.
Однако, это я от темы отклоняюсь, набор важных мелочей Вы рассказали отличный 
А якщо вал розвернути, на коротшу сторону поставити ведучу зірку? Який зараз чайнлайн на данний момент у велосипеда? На Туристі так робив, коротка сторона була справа і чайнлайн сходився з втулкою.Довша сторона була зліва що тоді допомогло мені поставити підніжку,до того був конфлікт.
Пробовать нужно. Иногда при подобном перевороте вала правый шатун начинает задевать за раму.
Да ну, колхоз это. Исправление косяка встречным косяком 
kisa, додам колхозу.
На зараз ця довга (155 мм) вісь стоїть на 21В 1964 року. Тимчасово, поки не знайшов нормальну вісь у задовільному стані. Тому фото, що зробив, не дуже якісно показує розмір:
Але Ви ж бачите завеликі відстані між шатунами та чашками?
Коли знайду заміну, зроблю нормальне фото, викладу у своїй темі.
десь щось чіпляло, я щось підгинав, але значно краще не ставало
Тоді я знайшов вал 140 мм, поставив. І все відразу владналося.
Чи правильно я розумію, що у вас об щиток чіплял не шатун, а ведуча зірка та ланцюг?
紗代 (Sayo), саме так, оскільки щиток недвижний відносно рами, а вісь була задовга.
До речі, ця вісь 155 мм має доволі велику різницю між довжинами кінців. Точно не пам'ятаю, не менше 10 мм. На сторону щитка я ставив коротку, все одно ланцюг чіпляв щиток.
ця вісь 155 мм має доволі велику різницю між довжинами кінців.
А зможете її (вісь) обміряти? Маю науковий інтерес 
紗代 (Sayo), я вище писав, що вісь 155 мм зараз на вело, а я шукаю іншу, 140 мм. Навіть зараз якась вісь мандрує до мене поштою. На жаль, не всі деталі, що присилають, можна ставити на вело, особливо ці осі. Коли знайдеться заміна, то зніму, зроблю заміри та викладу цифрі та фото. Збирався викласти у своєї темі, викладу тут, якщо у Вас до неї є зацікавленість. Якщо навіть kisa здивувався на таку довжину, то це не звичайна вісь! Може на ній є клеймо виробника. Вже стає цікаво.
Страницы Назад 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Далее
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Кроковод → Частные темы. Только велосипеды. → Гараж Sayo