Re: Велосипед и краска. Выбор цветов и придание их велосипеду.

Не знаю як давно, з'явилися фарби ПФ-115 на розчиннику, який маскують під назвою "розчинник", коли описують склад фарби.

Для фарбування першого свого 21В купив дві однакові баночки одного виробника, тільки різного кольору: чорного та червоного. Чорна фарба перестає липнути до рук на наступний день, а червона — через тиждень-два. Товщина шару має значення: товстий шар може зсуватися й через місяць. Тому на 2-5 шарів фарбування можна потратити місяця два-три.
З цим зіштовхнувся при доборі пропорцій для отримання кольору, умовно "темна вишня". Виявилося, що червоної фарби потрібно зовсім мало додавати у чорну. І що? Тиждень на тонкий шар!

Сусід каже, що така ж фарба йому попалася для фарбування сітчастого заборчика у саду, зелена.

І це ще не все. Такий "розчинник" починає швидко роз'їдати тампон з поролону, і його потрібно негайно замінювати, інакше його частки псують фарбування.

Відкриту банку назад не приймуть, а вона не копійки коштує. Як заздалегідь розпізнати таку фарбу — мені не відомо.

Ех, ще б раз народиться!
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
                     В-541 "Спорт" (1970);
            ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)

4

Велосипед и краска. Выбор цветов и придание их велосипеду. Велосипед и краска. Выбор цветов и придание их велосипеду. Велосипед и краска. Выбор цветов и придание их велосипеду. Велосипед и краска. Выбор цветов и придание их велосипеду.
Велосипед и краска. Выбор цветов и придание их велосипеду.
Покрасили порошком. Мне понравилось. На фото выглядит хуже, чем вживую.

5

Рояль! Лак есть, или краска глянцевая?

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

По цене отдал как без лака, на всякий случай написал вопрос ещё мастеру.
Upd. Глянец без лака

2

https://krokovod.org/forum/viewtopic.ph … 30#p268730
Riverdale, по моїм спостереженням, є певний максимум ультрафіолета. який може витримати заводський лесір. По 542 чітко побачив. Велосипед довго експлуатувався не втрачаючи колір, а потім дуже різко вигорів зі сторони на яку світоло сонце. Буквально за три осінні тижні.  Можливо з часом були зміни технологій які на це впливали.

Я рухаюсь, значить я існую!

2

Дело даже скорее не в технологии, а в самом покрытии. Возможно, что в разное время использовали лак разного химического состава — отсюда и разное поведение по отношению к УФ-излучению.

Євгеній76, Т.е. хотите сказать, что рано или поздно мой прекрасный глубоко-синий леденец выгорит, учитывая что я его активно использую? img/ak

Жить километрами, а не квадратными метрами ©
Гараж
Страву с велом использую редко

Прячьте от солнца под магазинами и на т.п. остановках. . Я чуть не плакал, когда  выцвел прекрасный смачный цвет на том 542,

Мой гараж

kisa, парковка на работе неудачно расположена — после 15:00 летом солнце шпарит прямо на неё. Интуитивно мне это не нравилось, но я как-то больше за седло переживал, а вононочо... надо искать другое место.

Гараж

1

У меня Олимпийка тоже 3 года на балконе висела и зимой и летом, все норм было, а в этом году выгорела с солнечной стороны img/ac .

Добавлено: 22-10-2024 10:37:20

Хотя, насколько я помню, стекло ультрафиолет не пропускает, а балкон у меня застеклен img/bk Там жарко очень — восточная сторона. Может в температуре дело?

agafonov1980, ну на рахунок пропуску УФ склом всі знають, бо в школі так чомусь казали. Вже студентом, практично переконався, що це не так. Звісно скло затримує певну частину, але навіть не 90%. Як приклад згадайте вигорівші шпалери в сонячних кімнатах, за шкафом температура не менше, а вигляд як нових.
Тому не знаю звідки ця інформація з'явилася в підручниках фізики, але це не так, скло пропускає немало УФ і виробники вікон про це знають і пропонують спеціальні напилення. Не те щоб вони сильно допомагали, коли був студентом їх ще не використовували тому точно не скажу  img/ag

Я рухаюсь, значить я існую!

agafonov1980, моя олимпийка вообще не выгорает, только деколи (но это у всех олимпиек так)

Интересно, а полировка не поможет обновить цвет в таких случаях? Или деградация на всю глубину лессира происходит сразу?

И на сколько поможет защитить покрытие автовоск. Хоть и тонкий очень слой, но тоже доп фильтр)

Гараж

Нет. Выцветает пигмент в прозрачном цветном лаке.

Добавлено: 22-10-2024 11:26:31

Может это и не ультрафиолет, или не только он, а термоокислительная деструкция. От которой, а не от ультрафиолета, убиваются салоны автомобилей.

Мой гараж

Sozeenov,
Не у всех, но у некоторых. Есть олимпийки, покрашенные каким-то особенным лессиром, ярким и стойким.

Полировка хорошо обновляет цвет обычной вело краски, просто снимается мутный слой. Лессир только блестеть лучше будет, хотя тоже станет выглядеть бодрее.

А когда водка закончилась, мы обезжиривали резьбы пятилетним коньяком.
I tried [соха] And got [софа]
Мой гараж