Тема: Гараж VeloVitVin

Доброго дня, однодумці! Звати мене Віталій.
Приєднуюсь до спільноти із двома небесно голубими роверами фірми ХВЗ. Робились для вихідного сонячного дня для себе і батька.
Збирав з того що мав на горищі та за допомогою олх. Покришки schwalbe lugano 26". Кермо обшивав один знайомий, який займається ремонтом взуття. Руль Чемпіона був його тестовим завданням з екошкірою. Третій тормоз вийшов доволі цікаво, але складно налаштувати, щоб обидві ручки були "натягнуті".
Булхорн вийшов на порядок якісніше та й шкіра справжня.
Звертаюсь за допомогою в ідентифікації, як зрозумів стартона. Над рамою і вилкою працював не я (роздвинуті під новий стандарт втулок.  Під кареткою зроблені канавки для тросиків. Таке відчуття, що педалі дуже близько до землі, на поворотах іноді чиркаю педалями по асфальту.
На кожен день в мене стартон 68р
Гараж VeloVitVin
Гараж VeloVitVin

Гараж VeloVitVin
Гараж VeloVitVin Гараж VeloVitVin Гараж VeloVitVin Гараж VeloVitVin Гараж VeloVitVin Гараж VeloVitVin Гараж VeloVitVin Гараж VeloVitVin
Гараж VeloVitVin

Spoiler

Така в мене традиція, раз на сезон зібрати одного ровера.

2

Re: Гараж VeloVitVin

Mirinimal, Vinn City это Винница что ли?

Гном-1 /// ГАЗ В-025 /// ЖВЗ В-140

1

Wheels Of Fire пишет:

что ли?

Да?
Mirinimal, при регистрации дважды просили указать свой город или село+область. Причём в просьбе фигурируют формулировки "НОРМАЛЬНО" (прямо так, капсом) и "без кривляний". Так что, пожалуйста, поправьте в профиле.

Mirinimal пишет:

Покришки schwalbe lugano 26"

Нифига не понял, что это за иероглиф. Но визуально вроде около нормальные шины 622х25

Ежеднвыный велосипед, конечно... Стартону крылья не жмут? А руль с седлом, как от Украины? img/ag

Новодел конструктивно вроде почти правильный. Некоторое сомнение вызывают обода.

Но визуально он венигрет. Особено из-за чёрных элементов. Да и на такой основе вобще сразу становятся убогими вот эти современные втулки, даже система (хорошо, что Вы не отказались от старинной). Когда оно соседствует с вычурными недешёвыми по дизайну и исполнениию старинными детальками типа тормозов или манеток.

Седло классно сделали img/ay

В общем, видно, что гайки крутить умеете хорошо. Но не до конца понимаете, что к чему можно прикручивать img/ag  Но это дело наживное (при желани).

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Так, з Вінниці. Профіль виправив. На той момент, коли куплялись обода не було повного розуміння філософії  ретровелоконструювання.
Не викидати ж) Вигляд дійсно вінтаж-китайторг. Але від цього функціонал не сильно страждає. Хіба що з приводу ваги.
Зробив з старої україновської вилки щось на кшталт станка для колес. Вибрав з десятка туристовських колес пару більш-менш і починаю оволодівати мистецтвом спицювання.
Гараж VeloVitVin
На стартоні стоять пластикові забугорні крила. Як по мені, вони йому пасують. Отвори під їх кріплення використав, як то кажуть за призначенням.
Гараж VeloVitVin
Руль та сідло турингове (перешите тим самим майстром). Для повсякденного викорстання, з лісними маршрутами особисто мені зручніше за булхорн або баран.
Гараж VeloVitVin
Цілий день на стартоні. Кожний вечір на супутнику з супутниками. А в суботу чи неділю можна і дати тапку)
Гараж VeloVitVin
Гараж VeloVitVin

Дякую Вам за такий чудовий форум, де можна зустріти однодумців. До речі, сьогодні дочитав книгу Роберта Пенна "Про що я мрію, коли їду на велосипеді". Рекомендую. Він теж наш однодумець.
Гараж VeloVitVin

Mirinimal пишет:

з Вінниці. Профіль виправив.

img/thank  img/ay

Mirinimal пишет:

Не викидати ж) Вигляд дійсно вінтаж-китайторг

img/bj
Ну а нежелание выкинуть — наше фсё img/ag

Mirinimal пишет:

починаю оволодівати мистецтвом спицювання.

img/ay

Mirinimal пишет:

дочитав книгу Роберта Пенна

img/bf
Вот у Вас проекты (особенно туристы и повседневный стартон) из тех, что у нас называют нелицеприятно, но есть за что. И я не про внешний вид.
И горбатыми, и кирпичными, и плаванием в кедах. За что? А они не едут. Если они перемещаются без помощи лошадей от вращения педалей — у нас это ездой не считается.
Конечно, при наличии рядом правильного кроковода, достаточно покататься на его велосипедах, чтобы это понять. Дистанционно же, привести к пониманию сложнее. Но я попробую img/beard
img/ag

https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?id=30
И втыкать вникать нужно до тех пор, пока не перехочется вольно кидаться миллиметрами в ширине обода и шины, или сантиметрами в длине деталей рамы.

Например, Вы в курсе, что стартоны бывают по раме длинными и короткими — с разницей в сантиметр-другой? А ещё есть мутные стартоны? Снова таки разница сантиметр-два в некоторых размерах.  И что они ощутимо различаются и поведением и рулёжкой. И требуют шин 23-25 мм, не больше и не меньше. И одни лучше раскрывают свои качества на 23, а другие — на 25 мм резине. Разница 2 мм в толщине шины.

Туристы на лодочных ободах -это вообще за гранью, как на таком ехать можно... Как вспомню, так вздрогну https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?pid=4870#p4870 (для разгону можно этот длинный пост почитать , там под спойлерами — чтобы понять, о каких материях я говорю, заодно поймёте, что на правильном колесе учитесь колдунству со спицами)

А уже понимание ненужности крыльев на половине Туристов (не говоря о стартонах), и нафиг ненужности там дорожной посадки (руль+седо) само по дороге появится.

Точнее — ненужности, и даже вредности спортивной рамы под этими всеми лахами.

Ситуацию облегчает то, что с гайками Вы знакомы, и крутить их могёте. Осталось научиться дружить их между собой img/ag . Книга про это и есть, рекомендую настаиваю.
_______

Mirinimal пишет:

за допомогою в ідентифікації

Mirinimal пишет:

відчуття, що педалі дуже близько до землі, на поворотах іноді чиркаю

Год выпуска на дропе. Там, часом, не 77-78?

Мой гараж

Чи то мені повилазило, чи то я бачу три ровера.
Турист з крилами, непоганих років
Стартон, імовірно мутний з булхорном
І Чемпіон з бараном.
Ви б їх в кашу не скидали, а по окремості показували, краще б сприймалося.

Я рухаюсь, значить я існую!

2

img/ag Женя, я не уверен, что ты без боли сможешь смотреть на колёса тех туристов в полный размер img/bj
Хотя... тут много кто так начинал img/af

Однако, вот эти телодвижения коллеги внушают оптимизм img/rolleyes Как сами по себе, так и выбор пациента для упражнений:

Mirinimal пишет:

починаю оволодівати мистецтвом спицювання.
Гараж VeloVitVin

Наверное таки едущему туристу в гараже — быть.

Мой гараж

Гараж VeloVitVin
Рік не написано. Тільки цифра 20.
На Ваш форум натрапив вже після того, як від'їздив на туристі з 38 профілем резини років з 10.
Зараз на супутнику стоїть 32 резина. Була 38 дешман- китай, деформувався корд вже після першого бардюру. Але він і навантажений під 150 кг. До речі теж lugano. По відчуттям м'якіша і керованість краща за cst того ж розміру.
На голубих стоїть 26×622. Тиск качаю 5.5 атм.  Зовсім інша їзда у порівнянні з 32. Це вже відчув. На той момент в магазині з шосейних варіантів парної кількості були тільки такі.
Зрозуміло, що для розкриття потенціалу даних агрегатів потрібна найбільш наближена до заводського оригіналу.
Взяв для проекту для нового сезону "Спорт" 68 року.
Гараж VeloVitVin
Зараз зібрав для нього два колеса на туристчних ободах. Є в наявності 622×22 deestone. Чи будуть пасувати вони одне одному? Ваша думка?

Mirinimal пишет:

для розкриття потенціалу даних агрегатів потрібна найбільш наближена до заводського оригіналу.

img/bs Причём, если это не музей, то дело не в оригинальной детальке прямо, а в размерах и характеристиках. Но книгой не пренебрегайте. И особенно — длинными россказнями про мягкий и жёсткий велосипед. Нафига девушка и турист мучают друг друга? А без девушки на багажнике турист мучает Вас своим тупым некомфортным поведением... Для этого (и массы других целей, вплоть до езды с бодуна  img/ap или просто приболевшим-ослабшим) есть дорожные велосипеды. И грузы на них возить нормально  https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?pid=782#p782

Эээ, краской год залит. Но тут он
Гараж VeloVitVin

Мой гараж

Mirinimal пишет:

622×22 deestone.

img/doubt На стартоновскую раму, и давления побольше (не выкидывать же img/ag ). Только обода должны быть шоссейные, и желательно — низкие.

В конце книги проекты готовые, где всё расписано. Там есть турист скоростной для города и более цивильный, вроде оригинала. Так даже на скоростном шины тоньше 28 мм ни в дугу.

Мой гараж

Коли збирав голубого стартона не побачив рік. Мабуть дійсно залито фарбою. Така рама була куплена. З рамою попрацювали. Філігранно роздвинули пера під новий стандарт втулок. Припаяли під кареткою канавки для тросиків. Пофарбували доволі гарно, з грунтом. Але на вилці видно місця де були проблеми або з тиском, або з відстанню краскопульта. Отвори під шильд певно заварені. Не став розсверлювати, щоб фарба не відкололась.
Мене бентежить низька посадка каретки. Хто зна що ще робили з рамою...
Що означає мутний?   img/bn
Знаю, що на туриста посилений обід то є зашквар. Але наразі немає на горищі достойних турингових.
До речі, ось мій перший турист. На якому вперше здолав 100 км.
Гараж VeloVitVin
Вдруге вже їхав на такому туристі.
Гараж VeloVitVin
Колеса кочували з велосипеда до велосипеда. Так і прижились до синього стартона. Фарбував його сам. Без грунта, одразу після піскоструя. Теж на вилці є місця де лак ліг неідеально. Це був перший досвід з фарбування ровера. Після піска структура метала була дещо "горбата", але, як на мене, так фарба навіть краще тримається.  img/ar 
Стартон прийшов таким. Пофарбований кисточкою. Під чорною фарбою колір зелений, як у "Спорта". Виходить вони браття близнюки? img/kefir  Обидва зелені, 68 рік, довгі. 
Гараж VeloVitVin
Ви, певно, будете сильно бити. Але зараз склалась така ситуація, що треба доволі швидко крутити педалі  img/am А з загрузкою більше ста кілограм, ще й на китайторг ободах  img/bj було прийнято рішення зробити такий USSR-China Франкенштейн  img/aw
https://www.tiktok.com/@electro_velosup … 0619995404