Продовження теми про шайбу для планетарки і чим замінить?
Ці фірмові гівно-шайби, які мені діставлись з б/у планетаркой мало того, шо не перекривають і половини паза дропаута:
так вони ще й мають критично злизані зацепи (вангую, саме з наведеної причини), тому не тримають вісь у фіксованому положенні:
Таке ставить на велік я не буду: воно і в дропі крутиться-вертиться, як відома субстанція в ополонці, так і зношена, що призводить до критичного повороту на самій осі планетарки. А куплять нову — та ні в жизь і даже нє уговарівайтє
Після невдалих спроб зробить аналог
:
Рішення було знайдене
— вирізаний металевий вкладиш, товщиною, яка компенсує люфт осі у дропауті: 2.0-2.1 мм, шириною 4 мм (ширина дорожки дропаута), довжиною скільки не жалко
, і обов'язково !!! з загнутою частиною, яка НЕ дозволить вкладишу загубиться у дорозі (береженого Бог береже!). Вкладиш, який заподліцо з площиною дропаута, з обох сторін прижимається і утримується шайбами. Конструкція у своїй простоті геніальна до безобразія
Працюрен буде і в такому вигляді, але можна ще покращить: припаять цей вкладиш — до наружньої шайби
Відкритим залишається питання з розкривающимся дропаутом. Як він себе поведе — час покаже
Проте, є одне рішення — "замок" з внутрішньої сторони (чотко влазе), там його і не видно. Може болт тоньший — акуратніший, незнаю, а може це зайве.
Треба вирішить до фарбування ))) А то пофарбую, дропчік розкриється, як квіточка і шо робить? 
Турист "Вояж" (1979)