Re: Мій гараж

Riverdale пишет:

тормоз под правую руку, обычно он под левой.

img/ag  img/bj  img/bj  img/bj
Тут важный момент. Про это сломано много копий, процесс сопровождается поминанием левшей, правшей, и амбидекстров, ПДД разных стран, мотоциклов и  прочей ереси, откровенно наковырянной из носу img/ag .
Но коллега Ariohединственный человек на форуме (насколько мне известно), который имеет действительно весомое основание для расположения переднего тормоза справа. По-настоящему.

img/al

Как и я, он любит иногда покурить на ходу, но привык курить ЛЕВОЙ рукой

img/bj

Добавлено: 19-09-2018 22:09:06

Напомнили — подняли настроение на сон грядущий  img/ag
Arioh но бодающие ручки действительно никуда не годятся. Вот тут про это https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?pid=2093#p2093
После картинки
Мій гараж

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Arioh пишет:

зараз діапазон 1,46 2 2,72

img/ai  А це яким чином на "Сакс 3" такі цифри вийшли? Здається мають бути трішечки інші  img/bn

Ну в мене  пряма рівно 2,0 стоїть, а в сакса ж крок 0,73 1 1,36.

Arioh, треба уточнити цей момент, мені здається бачив трішки менші цифри  img/bw
Десь мав порівняльну таблицю передач планетарок, тільки згадати де вона  img/bn
Але навіть якщо третя на Саксі вища від Шімано 3, то всерівно шімана якась тугіша відчувається.

Я курю левой рукой, поэтому задний томоз слева.

Добавлено: 19-09-2018 23:56:50

Arioh пишет:

Ну в мене  пряма рівно 2,0 стоїть, а в сакса ж крок 0,73 1 1,36.

Бррр. Не зрозумів. Пряма дає коеффіціент 1 до співвідношення передньої та задньої зірок.

Пью за ваши улыбки!

andreylb, Но Вы про это раньше не говорили. Значит двое  img/ag

Ну? Цепная передача  1:2, втулка 1:1, т.е. ничего. Общее передаточное трансмиссии 1:2 не искажено втулкой img/ag . На непрямых передачах втулка его корректирует.

Мой гараж

Таблиця планетарок:

internal_gear_hub_ratio_chart.pdf  70.2 Кб  (57)

Мне удобнее так.

Arioh пишет:

Таблиця планетарок

В мене десь подібна була, не обрізана. А про "Сакс" Ви були праві  img/bs

Мій гараж

Приміряв болотніки, якось він з ними завершеніше вигліядає вроді. Тепер і передній нормально вліз коли шину низькопрофільнішу поставив, по ширині головне 1мм різниці тільки.

CustoмBicyclь, В мене тоже є повна в excel, незнав як залити на форум , а в пдф криво конвертувало. Там пише до речі шо мінімально допустима пряма передача для всіх трійок — 2,0.

По воде поедет, а по грязи с такими зазорами?

Мой гараж

Arioh пишет:

Там пише до речі шо мінімально допустима пряма передача для всіх трійок — 2,0.

Це хтось у англійців бездумно передер.  Арчерівські планетарки 3-4 ш колись були популярні на сітібайках з 590 і 700с (27.5"  img/ap ) колесами (шини 28-32 мм), тому там рекомендувалось співвідношення зірок не менше 2.0 . Більшість велосипедів на планетарках того часу комплектувались зірками 46/19. Я минулого року перебирав такого англійця і був здивований такою передачею коли вперше побачив, але на ходу меншої передачі він не просив і на 3 я нормально їхав по хорошій дорозі (втулка AW).

Spoiler

Перша моя планетарка була "шімано 3", куплена новою за 400 грн на базарі (як давно такі ціни були   img/ak  ) і я поставив співвідношення зірок 2.0 на 700с колесах — на 3 передачі було важко тримати крейсер. Потім я взнав про бентоніт і жити стало трохи легше  img/ag Але коли через кілька років попробува Сакс 3, то у шімані розчарувався  img/bk   

Добавлено: 20-09-2018 22:32:41

kisa пишет:

а по грязи с такими зазорами?

Ніяк.  img/bs
Просяться 26" колеса.

Spoiler

Або 27.5-ер  img/bm

Крылья и грязь вещи несовместимые. Щитки под седло, чтоб на мадам сижу не летело, и на наклонную трубу, чтоб в мордень не летело. Вот это можно. А так как сказали коллеги крылья от воды.

LjAlex пишет:

Крылья и грязь вещи несовместимые.

Это точно! Особенно на глинистом чернозёме.

Не стоит дружить с людьми, у которых нечему научиться. Вот поэтому у меня так мало друзей. Джеймс Уотсон

Зазора в 1,5см на передньому колесі хіба не хватить?

На задньому побільший буде:

Мій гараж