Re: Мій гараж

Задняя звезда-тарелка плюс шайбочки под передней (где это возможно) — и можно согнать где-то на 43, зато ровно img/bk

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Ну я ще пошукаю по барахолці кращі варіанти, цей вал на крайній випадок.

Почав до речі перебирати вел. Перевірив раму/вилку — геометрія в порядку  img/ay , дропи паралельні, пера тоже, труби рівні, а ж непривично  img/ag .  Рульова тоже норм — конуса/підшипники живі, перевів нижній підшипник на насип. Хром деталі в лимонку закинув, сідло в желатин, короче все по стандартній схемі). Поки в роздумах які колеса збирати на нього. Ободів різних 17-22мм штук 10 напевно вже назбиралось, білі напевно краще будуть дивитись на ньому?

Вел продовжує радувати, розібрав передню втулку:

Мій гараж

Конуса і шаріки практично зеркало, перший раз в такому стані б/у втулку бачу  img/ai .

Arioh,
У меня шимановские втулки в таком состоянии на Диаманте, до копроэкономики делали качественно.

У меня здесь почти  всё такое было  img/ag

Мой гараж

Зібрав задню втулку з різних частин. Мій гараж
Стакан міче, вісь Хочу Знать або ренак або норм китай з 90-х (конуса в ідеалі), зібралось все чітко, пильники тільки треба якісь придумати.

Короче вел буде тріщоточний сінгл з ободними тормозами, практично як стоковий варіант з заводу, тільки трохи облегшений, вал правда тепер точно треба короткий найти — у втулки чейнлайн 40мм.

Arioh пишет:

у втулки чейнлайн 40мм.

З сучасним фрівілом буде 45 мм

CustoмBicyclь,
На днях перемірював, якраз 45. Зірка напроти крайніх витків різьби.

Arioh, берете потрібні шатуни, підбираєте до них потрібну довжину валу, берете катридж і знімаєте з нього чашки, виточуєте чашки під запресовку у стакан Томсона. Це найпростіший варіант на сьогодні і найдешевший. Я так зробив для Ралея Мій гараж

Варіант №2, дорожчий і передбачає наявність токарного станка з дюймовими кроками (впевнений, що у Львові є такі,  на танковому точно є). Вирізати гільзу  з різьбою BSA і вставити її у Томсона (можна дві окремі півгільзи з фіксацією "електрозаклепками".

Варіант №3 ще дорожчий — "труба народу" від Максима.

Варіант №4 найдорожчий — "Project 38mm v3" від Максима.

В мене тут короче як завжди, постійні експеременти, то вже напевно останній раз бо десь до вересня/жовтня залишусь без квартири-майстерні  img/ak  і хочеться чим поскорше доробити всі 4 вела шоб кожен з них чимсь відрізнявся. 

Spoiler

Принаймні на склад барахла найшов трохи місця, не все втрачено  img/ag  .

Та як тепер в мене є турист, то не буду мучити стартон грубими покришками і одинарними ободами:

Мій гараж

Хай краще буде шустрий сінгл на тонкій резині ніж тугий на розгін фікс з25-28мм шинами (та і на 630 колеса резини майже нема нормальної в основному 28-32мм) . Фрівіл тільки докупити треба. і задній тормоз доставити.

Голландець — всепогодній вел, шось середнє між дорожником, ашаном і циклокросом: В нього тормоз передній потужний і рама дуже міцна якраз для злобного бездоріжжя. І резина ця мішлен старгріп напевно сама універсальна з всієї, шо пробував ставити — сніг, лід, пісок болото, всюда пройде і по асфальту накат непоганий.

Мій гараж

Україну не рухаю вже, болотніка тільки зняв, та як не бачу сенсу більше одного вела з болотніками тримати. Напевно коли ця резина зноситься то ше грубші сліки поставлю мб 55-57мм , задовбала та розбита бруківка вже, пробував на 1,5 шини атм качати — якраз зашибісь було їхати — пер як на танку, ашани на самих розбитих вулицяв обганяв навіть не стараючись, але на резині пише мінімум 2, боюсь укус зловити.

Мій гараж

Міфа буде турінг на 630 колесах і фліп флоп втулці фрівіл/фрівіл з барашками, шоб перевертати у випадку злобних підйомів. Передачі нема бажання ставити. (зараз переднє звичайне 622 стоїть, 630 ше не зібрав)

Мій гараж

Зробив каретку — 2 прома ZKL по 50грн  і вал з посадочним 17мм (тоже 50грн), найшов на барахолці нормальний короткий. Вот незнаю, проставки між промом і шатунами треба ставити, чи вони і так норм триматись будуть в стакані?

Поставив на міфу тестові колеса, і нарешті переїхався.

Мій гараж

Дость легка вона на ходу навіть на 53/18 з шинами 35мм реально було їхати. Руль з виносом ідеально підійшли, а то на стартоні руки чуть сповзали до перекладини.

В роздумах які колеса ставити, є 3 варіанта — двійні низькі обода і резина 28мм. 630 одинарні обода і резина 32мм і 622 одинарні і резина 35мм.
З втулок тоже Хочу Знать думав під фрівіл ставити, але треба шось з тормозами думати, ті рідні кліщі взагалі ніякі, пробував і колодки і трос міняти ефекту ноль, дорожки на ободі тоже не сильно стерті.  Тут тоже 3 варіанта:

-Приварити кріплення під кантіки/вібряки (на диски немаю втулок та і вилка дуже тонконога, боюсь зігне)

-Пошукати по барахолці нормальні турінгові кліщі венймани/мафаи з центртягою

-Забити на ободні тормоза і поставити барабан і планетарку/торпеду.

Наверное, на 630 прикольно будет.

Мой гараж

kisa пишет:

на 630 прикольно будет

І кліщі з меншим річем можна- ефективніші будуть.

Може заднє колесо  на 622 ободі зібрати і планетарці/торпеді (тут ше не визначився), а на перед 630 поставити і норм кліщі? В мене просто один з 630 ободів має посадочний 16мм і 32 резина трохи загруба йому буде. А інший 630 обід(посадочний 19мм ) і 622-й  — однаковий профіль мають.

Вот "накалякав" ше один логотип для України. Буде назва все ж "Чорна пантера".

Мій гараж